Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Υποψιάζομαι πως υπάρχει άλλη γυναίκα

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει μεγάλη ενασχόληση του άντρα μου με το κινητό του. Δέχεται και στέλνει μηνύματα που τα σβήνει αμέσως, ενώ πριν δεν  ήξερε καν να στέλνει μηνύματα. Ελέγχω τις κλήσεις του όποτε μπορώ και βλέπω να επαναλαμβάνεται πολύ συχνά ένα συγκεκριμένο γυναικείο όνομα. Αν και περνά πολλές ώρες στη δουλειά και δεν βγαίνει μόνος, από την κατάσταση αυτή των τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων υποψιάζομαι πως υπάρχει άλλη γυναίκα. Πώς να το αντιμετωπίσω; Μέχρι στιγμής δεν του έχω πει τίποτα και παρακολουθώ τι κάνει.
Μ.

Προτείνω να συζητήσεις με τον άντρα σου τους προβληματισμούς σου ήρεμα και ειλικρινά. Είναι άσχημο και για τους δυο σας να τον υποψιάζεσαι και να τον παρακολουθείς. Μπορείς να του πεις ανοιχτά αυτό που έχεις παρατηρήσει με τα μηνύματα. Σχετικά με το όνομα στις κλήσεις, αν το αναφέρεις θα πρέπει να αναλάβεις και την ευθύνη για τον τρόπο που το ανακάλυψες.

Δεν μου αναφέρεις τις ηλικίες σας, πόσα χρόνια είστε παντρεμένοι, πώς είναι η οικογενειακή σας κατάσταση και η σχέση σας. Υπάρχει διάλογος μεταξύ σας; Υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη; 'Εχετε ο καθένας τους δικούς του φίλους; Αποδέχεστε τις φιλίες με το άλλο φύλο;

Η επικοινωνία με τη συγκεκριμένη κυρία μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως μια επαγγελματική συνεργασία ή μια φιλική επαφή. Αν σου πει κάτι τέτοιο, το αν θα τον πιστέψεις εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που του έχεις. Αν συμβαίνει κάτι άλλο, η συζήτηση μαζί σου θα τον κάνει να καταλάβει πως παρακολουθείς την κατάσταση και θα τον προβληματίσει, ανεξάρτητα από το τι θα σου πει.

Δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο. Κανένας δεν μπορεί να κρατήσει τον σύντροφό του σε μια σχέση με το ζόρι, ούτε με το φόβο του ελέγχου. Οι σχέσεις διατηρούνται μόνο με την καλή κατάσταση μεταξύ των μελών του ζευγαριού και σε τέτοια περίπτωση η ζήλεια δεν έχει θέση.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.