Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τριχόπτωση

Έχω πρόβλημα τριχόπτωσης που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο έντονο. Όταν ήμουν μικρότερη τα μαλλιά μου δεν αραίωναν. Τώρα που είμαι 48, η αραίωση έχει γίνει αισθητή. Για να βοηθήσω την κατάσταση τα διατηρώ κοντά και τα βάφω μόνο με φυτικές βαφές, δεν πηγαίνω στο κομμωτήριο ούτε και χρησιμοποιώ πιστολάκι. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Μήπως μου λείπει κάποια βιταμίνη;
Φ.

Κάποια φαινόμενα τριχόπτωσης στις γυναίκες αρχίζουν από την προκλιμακτηριακή περίοδο λόγω της μεταβολής των ορμονών. Η κατάσταση μπορεί να επιταθεί από την «κακοποίηση» των τριχών με προϊόντα περιποίησης και καλλωπισμού, αλλά φαίνεται πως για σένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στις γυναίκες γενικά η τριχόπτωση ευνοείται  από την εμμηνορυσία, οπότε μειώνονται οι αποθήκες σιδήρου του οργανισμού.

Πολλές γυναίκες για να εμποδίσουν το φαινόμενο της αποβολής τριχών αραιώνουν τα διαστήματα μεταξύ των λουσιμάτων. Αυτό δεν φαίνεται να προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια.

Καλό είναι να ελέγξεις τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σου και ενδεχομένως να πάρεις συμπλήρωμα σιδήρου για κάποιο διάστημα. Το στρες φαίνεται να επηρεάζει την αποβολή τριχών και η καταπολέμησή του αποβαίνει θετική σε όλα τα επίπεδα.

Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.