Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Διαφορετικό timing

Είμαι 26 ετών και εργάζομαι σε ένα κατάστημα. Ζω με τους γονείς μου αλλά δεν τα πηγαίνω καλά μαζί τους. Έχω σχέση εδώ και ένα χρόνο με ένανσυνομήλικό μου που ζει κι αυτός με την οικογένειά του και εργάζεται. Θέλω πολύ να φύγω από το σπίτι μου και του πρότεινα να συζήσουμε, αλλά αυτός αρνήθηκε. Λέει πως είναι νωρίς ακόμα και εξάλλου η οικονομική μας κατάσταση δεν το επιτρέπει. Πληγώθηκα από την αντίδρασή του και έχω ψυχρανθεί. Νομίζω πως δεν μ' αγαπάει γιατί αλλιώς θα ήθελε κι αυτός να συζήσουμε. Μήπως η στάση του σημαίνει πως η σχέση μας δεν έχει μέλλον; Σε τέτοια περίπτωση μήπως είναι καλύτερο να χωρίσουμε; Κάτι τέτοιο όμως θα μου στοιχίσει πολύ γιατί τον αγαπώ.
Χ.

Είναι προφανές ότι στην παρούσα χρονική στιγμή εσύ και ο φίλος σου ζητάτε διαφορετικά πράγματα από τη σχέση. Η συμβίωση σηματοδοτεί το πέρασμα της σχέσης σε ένα άλλο στάδιο, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως αυτή μονιμοποιείται για το υπόλοιπο της ζωής σας. Κανένας δεν μπορεί να πιέσει το σύντροφό του να κάνει κάτι που δεν θέλει, οπότε θα σε συμβούλευα να μην επιμείνεις. Η άρνησή του για τη συμβίωση δεν σημαίνει απαραίτητα πως δεν σ' αγαπάει, το πιθανότερο είναι απλώς να μην είναι έτοιμος  ακόμη για μια τόσο ριζική αλλαγή στη ζωή του. Όσο για το μέλλον μιας σχέσης, αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανένας, είτε συμβιώνει είτε όχι. Αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει.

Έχετε συζητήσει σοβαρά το οικονομικό θέμα; Μήπως πραγματικά η οικονομική σας κατάσταση δεν επιτρέπει τη συμβίωση;

Έχεις δυο επιλογές: Αν εσύ θέλεις οπωσδήποτε συμβίωση και η άρνησή του έχει βλάψει ανεπανόρθωτα τη σχέση σας, τότε ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος. Αν πάλι μπορείς να το δεις πιο χαλαρά και να ξεχάσεις τη συγκεκριμένη διαφωνία, τότε μπορείτε να συνεχίσετε όπως πρώτα και να δείτε πως εξελίσσονται τα πράγματα με τον καιρό. Μάλλον αυτό θα σε συμβούλευα αφού λες πως περνάτε καλά και τον αγαπάς.

Μη βασίζεσαι σε άλλους αν θέλεις να φύγεις από το πατρικό σου σπίτι. Στην ηλικία σου και αφού είσαι εργαζόμενη, το πιο φυσικό θα ήταν να ζούσες μόνη σου. Αν τα οικονομικά σου σου το επιτρέπουν, μπορείς να το τολμήσεις, αν είσαι διατεθειμένη να κερδίσεις την ανεξαρτησία σου αντιμετωπίζοντας κάποιες δυσκολίες και αναλαβάνοντας νέες ευθύνες.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.