Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αγίου Βαλεντίνου συνέχεια

Εγώ δεν τα αντέχω αυτά! Είμαι 17 χρονών, μαθητής, και όπως και ο φίλος της κοπέλας που έγραψε στην προηγούμενη ανάρτηση, θεωρώ γελοίες αυτές τις γιορτές του καταναλωτισμού. Βλέπω όμως πως όλα τα κορίτσια τρελαίνονται γι’ αυτά και σκέφτομαι να προσαρμοστώ…
Γ.

Θα με βρεις απόλυτα σύμφωνη, πως η αγάπη και το ενδιαφέρον δεν εκφράζονται με υλικά αγαθά και εκδηλώσεις που υπαγορεύει ο καταναλωτισμός και ενισχύουν τα ΜΜΕ. Είναι πολύ σημαντικό που από αυτή τη νεαρή ηλικία έχεις καταφέρει να ξεχωρίζεις το ουσιώδες από το ανούσιο.

Φαίνεται πως τα κοινωνικά στερεότυπα επηρεάζουν περισσότερο τα κορίτσια κι αυτό οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο ανατροφής τους και στις γενιές γυναικών που βρίσκονται πίσω τους και είχαν περάσει τη ζωή τους προσκολλημένες σ' αυτά.
Όπως απάντησα και στη φίλη της προηγούμενης ανάρτησης, καθένας έχει την ιδεολογία του και καλό είναι να σχετίζεται με άτομα ανάλογης ιδεολογίας. Μια κοπέλα αν ενδιαφερθεί για σένα θα πρέπει να το κάνει γι’ αυτό που πραγματικά είσαι. Καλό είναι να ξεκαθαρίζεις από την αρχή τις απόψεις σου και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει πεδίο συζήτησης με τα κορίτσια που σε ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να μη γίνονται παρεξηγήσεις. Δεν θα σου συνιστούσα να προσαρμοστείς. Αυτές τις εκδηλώσεις ή τις νιώθεις ή όχι!

Βέβαια όλες οι σχέσεις δεν είναι «σοβαρές», και ειδικά στην ηλικία σου, και μπορεί να βρεθείς σε σχέση με ένα κορίτσι που δεν έχετε συζητήσει αρκετά τις απόψεις σας. Σε τέτοια περίπτωση, μπορείς όταν προκύψει κάποιο τέτοιο θέμα (πχ. τι θα κάνουμε αύριο που είναι του Αγίου Βαλεντίνου), να της εξηγήσεις ήρεμα τι πιστεύεις, χωρίς βέβαια να κοροϊδέψεις τις δικές της απόψεις. Αν αυτό αποτελέσει αφορμή να ψυχρανθείτε και ίσως να χωρίσετε, φαίνεται πως η σχέση δεν άξιζε για κάτι παραπάνω. Δεν έγινε και τίποτα, στην ηλικία σου το βασικό είναι να συγκεντρώνεις εμπειρίες και να περνάς καλά με τον τρόπο που νομίζεις, οπότε είναι καλό να αντιμετωπίζεις έτσι και τα φλερτ σου.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.