Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ιδανικό διαιτολόγιο και συμπληρώματα

Είμαι 52 ετών και κάνω καθιστική δουλειά. Πάντα ήμουν πολύ αδύνατος και είμαι ακόμα, αλλά έχω κάνει λίγη κοιλίτσα. Δεν έχω καθόλου μυς και το σώμα μου είναι χαλαρό. Αποφάσισα να κάνω κάτι πριν να είναι πολύ αργά. Γράφτηκα σε γυμναστήριο και μου είπαν πως θα πάμε σιγά-σιγά. Όλοι εκεί παίρνουν συμπληρώματα, ακόμα και νέα παιδιά και τρώνε πολλές τροφές με πρωτεΐνες. 
Εγώ δεν τρώω πολύ αλλά προτιμώ ζυμαρικά. Τι συμπληρώματα να πάρω; Ποια είναι τα πιο απαραίτητα; Ίσως γελάσετε που άρχισα να ενδιαφέρομαι για τέτοια πράγμα σε τέτοια ηλικία.
Σ.

Σε όποια ηλικία κι αν αποφασίσει κάποιος να προσέξει τον εαυτό του, αυτό είναι πολύ θετικό και σίγουρα θα φέρει αποτελέσματα.

Πραγματικά, η κατανάλωση πρωτεϊνών βοηθά να χτιστούν οι μύες σε συνδυασμό με την άσκηση. Από την άλλη πλευρά η υπερβολική κατανάλωση πρωτεϊνών για μεγάλο διάστημα δημιουργεί οξύτητα στο σώμα και διαταράσσει την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αν αισθάνεσαι καλά με τον γυμναστή σου και σου εμπνέει εμπιστοσύνη, ακολούθησε τις συμβουλές του για μερικούς μήνες και ανάλογα με τα αποτελέσματα βλέπεις πώς θα συνεχίσεις.  Τα ζυμαρικά και όλες οι αμυλούχες τροφές είναι καλή επιλογή όταν καταναλώνονται με μέτρο και συνδυάζονται με άσκηση. Συμβουλές για το ιδανικό διαιτολόγιο θα βρεις στην προηγούμενη ανάρτηση.

Όσον αφορά τα συμπληρώματα, όπως το λέει και η λέξη, έχουν στόχο να συμπληρώσουν τις ελλείψεις της διατροφής που υπάρχουν σε όλους μας, επομένως είναι κάτι έξυπνο και φιλικό προς τον οργανισμό αν λαμβάνονται με σύνεση. Πρόκειται για ουσίες που το σώμα μας πολλές από αυτές τις γνωρίζει και τις παράγει σε ανεπαρκείς ποσότητες, επομένως η ενίσχυσή των αποθεμάτων τους δεν ενέχει κινδύνους, αν τα συμπληρώματα είναι καλής ποιότητας και στις κατάλληλες ποσότητες. Η λήψη συμπληρωμάτων έχει κακώς συσχετιστεί με την υπερκατανάλωση τους και το doping και γενικά με μια κατάσταση υπερβολής.

Τα πιο βασικά συμπληρώματα για την ηλικία σου είναι: Ω3 λιπαρά οξέα, συνένζυμο Q10, ένα καλό αντιοξειδωτικό, κυρίως λιποϊκό οξύ, και παράγωγα της καρνιτίνης που βοηθούν στο μυϊκό σύστημα. Επίσης, αν υποβληθείς σε ένα αιματολογικό έλεγχο μπορείς να δεις συγκεκριμένες ελλείψεις που θα οδηγήσουν στη λήψη συγκεκριμένων στοιχείων.

Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.