Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Θα τον αλλάξω

Είμαι 36 ετών και μετά από πολλές αποτυχίες έχω δημιουργήσει μια πολύ ωραία σχέση με κάποιον 38 ετών. Το μόνο άσχημο σημείο είναι πως εκείνος δήλωσε εξαρχής πως είναι κατά του γάμου, προς το παρόν τον αποκλείει και αν σκεφτεί ποτέ κάτι τέτοιο θα είναι γύρω στα 50. Εγώ πάντα ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια και πολύ περισσότερο τώρα που μεγαλώνω και βρήκα και τον άνθρωπο που μου ταιριάζει. Αν όμως εκείνος δεν θέλει γάμο, φοβάμαι πως χάνω τον καιρό μου. Από την άλλη μεριά σκέφτομαι πως με τον καιρό αν περνάμε ωραία και με συνηθίσει, θα μπορέσω να τον αλλάξω. Ποια είναι η γνώμη σας;

Σ.

Είναι φανερό πως με τον φίλο σου έχετε μια βασική διαφορά ως προς τους στόχους της ζωής σας. Σεβαστοί και οι δυο στόχοι, αλλά δυστυχώς ασύμβατοι μεταξύ τους.

Το θεωρώ έντιμο από μέρους του που αφού έχει ξεκαθαρίσει μέσα του πως προς το παρόν δεν θέλει το γάμο, σου το δήλωσε ανοιχτά. Ελπίζω να υπήρξες κι εσύ ξεκάθαρη απέναντί του, δηλώνοντάς του την επιθυμία σου για οικογένεια.

Όχι, δεν πιστεύω πως χάνεις τον καιρό σου μέσα σε μια ωραία σχέση αν δεν υπάρχει η προοπτική του γάμου. Αν φύγεις από τη σχέση ενώ σου αρέσει τόσο πολύ θα υποφέρεις και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως σε εύλογο χρόνο θα βρεις έναν άνθρωπο που να ταιριάζετε τόσο πολύ και ταυτόχρονα να είναι άμεσα διαθέσιμος για γάμο.

Από την άλλη μεριά η λογική «θα τον αλλάξω» αποβαίνει συνήθως καταστροφική για τις σχέσεις. Κανένας δεν αλλάζει την ιδεολογία και τους στόχους του για χάρη κάποιου άλλου. Αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο αν και όποτε το θελήσει ο ίδιος και συνήθως παίρνουν πολύ χρόνο. Η δε διαδικασία της προσπάθειας για να αλλάξει ο άλλος προκαλεί κατά κανόνα διαμάχες ή κάνει το ένα από τα δυο μέλη να προσποιείται.

Προτείνω να απολαύσεις τη σχέση σου χωρίς να πιέσεις το σύντροφό σου. Αν πάλι η ανάγκη για οικογένεια σού είναι τόσο επιτακτική, τότε μπορείς να φύγεις χωρίς κανένας να σου εγγυάται ότι θα βρεις αυτό που ζητάς.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.