Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι άντρες εξαφανίζονται κατά συρροή (μέρος τρίτο)

Η φίλη Μ μας ενημερώνει για την εξέλιξη της ιστορίας της

Του έστειλα μήνυμα πως η λήξη των σχέσεων πρέπει να γίνεται αξιοπρεπώς και εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως, συναντηθήκαμε, είπε πως δεν ήθελε να τελειώσουμε αλλά έφυγε γιατί φοβήθηκε πως δενόταν μαζί μου, και από τότε συνεχίζουμε κανονικά. Η σχέση μας δεν βασίζεται πλέον τόσο στο σεξ, αλλά κάνουμε πιο πολλή παρέα. Κάποιες φορές πάλι εξαφανίζεται για 2-3 μέρες, εγώ το σέβομαι, δεν επιμένω και εμφανίζεται ξανά. Κάποια φορά που πήγα στο σπίτι του κατάλαβα πως είχε βρεθεί με άλλη, έκανα ένα ειρωνικό σχόλιο αλλά εκείνος κατέβασε το κεφάλι και δεν απάντησε.
Με ρώτησε τι θα κάνω το καλοκαίρι. Εγώ θα πάω για λίγες μέρες σε ένα νησί όπου θα παντρέψω μια φίλη μου, δεν του πρότεινα όμως τίποτα.  Αν πάω μαζί του διακοπές φοβάμαι πως θα δεθώ περισσότερο.
Θέλω να σε ρωτήσω: Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, υπάρχει περίπτωση να γίνει κανονική σχέση; Σχετικά με τις διακοπές τι να κάνω; Θέλω να μην πληγωθώ αλλά θέλω και να περνώ καλά.
Μ.

Θα σε απογοητεύσω αλλά θα σου πως η συμπεριφορά του φίλου σου δεν δίνει πολλές ελπίδες για τη δημιουργία κανονικής σχέσης. Όπως έχουμε ξανασυζητήσει, έχει αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα για τη σχέση σας. Από τη μια περνά ωραία μαζί σου και θέλει να συνεχίσετε, από την άλλη έχει για δικούς του λόγους επιλέξει να ζει μια ερωτικά «χαλαρή» ζωή, να μη δένεται και να μην παρέχει αποκλειστικότητα. Η συμπεριφορά του απέναντί σου καθοδηγείται πότε από τη μια τάση και πότε από την άλλη.
Μην επενδύσεις. Συνέχισε μαζί του αφού περνάς ωραία και μην προσδοκάς κάτι παραπάνω. Όταν δεν προσδοκούμε αφήνουμε τη σχέση να λειτουργήσει και υπάρχει ίσως και μια περίπτωση μεταστροφής. Όταν προσδοκούμε και υπολογίζουμε, ακόμη κι αν δεν το εκφράζουμε, αυτό βγαίνει στον άλλον και τον φοβίζει. Αν λοιπόν μπορείς να αντέξεις τις εξαφανίσεις του και τις παράλληλες σεξουαλικές του δραστηριότητες, μείνε αλλά χωρίς να επενδύεις.
Αν συνεχίσετε για μεγάλο διάστημα, τον δεις να μην εξαφανίζεται και υποθέτεις πως δεν βλέπει άλλες κοπέλες, μπορείς να ξαναφέρεις σε συζήτηση το θέμα της σχέσης σας και να του ζητήσεις να εκφράσεις τα συναισθήματά του και τους στόχους του γι’ αυτήν. Αν εκφράσει συναισθήματα και δεσμευτεί, τότε μόνο μπορείς να θεωρήσεις πως έχεις μια σχέση όπως πραγματικά τη θέλεις, χωρίς όμως και πάλι κανένας να εγγυάται την εξέλιξη. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ο δρόμος ως εκεί είναι πολύ μακρύς…
Το θέμα των διακοπών τώρα: Δεν βλέπω γιατί οι διακοπές θα σας δέσουν περισσότερο από όσο έχετε δεθεί με τη σχεδόν καθημερινή σας επαφή. Αν δεν έχεις άλλα σχέδια, γιατί να μην πάς μαζί του διακοπές για να περάσεις πιο όμορφα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι παραπάνω; Μπορείς να του προτείνεις χαλαρά αν θέλει να σε συνοδεύσει στο γάμο. Αν πει ναι, καλώς. Αν πει όχι, πάλι καλώς. Απλώς θα του έχεις δώσει την αφορμή κάποια στιγμή να σου προτείνει κι αυτός κάτι. Εξάλλου, υποθέτω πως δεν μιλάμε για διακοπές ενός μήνα, αλλά για εκδρομές λίγων ημερών.
Αποκεντρώσου όμως λίγο από τη σχέση αυτή και δες την χαλαρά. Ασχολήσου πιο πολύ με τον εαυτό σου και την προσωπική σου ανάπτυξη και φρόντισε να συγκεντρώσεις εμπειρίες που θα σε πάνε παρακάτω.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.