Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Είμαι κι εγώ εγωιστής…

Διάβασα την ανάρτηση «Ευτυχώς είμαι αρκετά εγωίστρια» (Ιούλιος) και θέλω να εκφράσω μια αντρική άποψη για κάποια πράγματα που αφορούν τις σχέσεις. Οι κοπέλες που θα αρχίσεις μια σχέση μαζί τους από την πρώτη στιγμή επεμβαίνουν στη ζωή σου και αναλαμβάνουν να τη ρυθμίσουν. Κρίνουν αν πίνεις, αν καπνίζεις, σχολιάζουν τους φίλους σου, δίνουν συμβουλές για τη δουλειά σου και προσφέρονται να σε βοηθήσουν σε πρακτικά θέματα. Επίσης θέλουν να τους δίνεις αναφορά για τις κινήσεις σου, να τις βλέπεις κάθε μέρα και να γίνονται άπειρα τηλεφωνήματα και μηνύματα. Εμένα όλο αυτό με κουράζει, οπότε γι’ αυτό οι σχέσεις μου δεν κρατούν πολύ.
Γ.

Είναι πολύ άδικο να εκφράζουμε απόψεις για το πώς είναι όλοι οι άντρες και οι γυναίκες. Εκτός από το φύλο τους, οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται και από την προσωπικότητά τους, που –ευτυχώς- είναι ιδιαίτερη για τον καθένα.
Αν εσένα η εμπειρία σου απαρτίζεται από κοπέλες πολύ παρεμβατικές και πολύ προσκολλημένες, όπως τις περιγράφεις, τότε θα πρέπει να δεις τι είναι αυτό που σε κάνει να επιλέγεις κατά σύστημα τέτοιες κοπέλες.  
Εξάλλου, όταν βρεθείς με μια τέτοια κοπέλα, εσύ πώς φέρεσαι; Της δίνεις αμέσως να καταλάβει πόσο σε ενοχλούν ορισμένα πράγματα; Πολλές φορές στην αρχή μιας σχέσης το μεγάλο ενδιαφέρον του άλλου μας κολακεύει και το αποδεχόμαστε ευχάριστα, πράγμα που τον κάνει να πιστέψει πως η συμπεριφορά του είναι ό,τι καλύτερο για την εξέλιξη της σχέσης. Άλλες φορές πάλι κάποια συμπεριφορά του άλλου μπορεί να μας ενοχλεί αλλά στην αρχή να την αποδεχόμαστε για να μη χαλάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα. Έτσι όμως η ενόχληση αυτή συσσωρεύεται και έρχεται κάποια στιγμή που ξεσπάμε.
Για παράδειγμα, αν η κοπέλα σου δίνει συμβουλές πώς να κόψεις το κάπνισμα το οποίο εσύ δεν έχεις σκοπό να κόψεις, μπορείς αρχικά να την αντιμετωπίσεις με χιούμορ. Αν επιμείνει, μπορείς να της πεις καθαρά πως το κάπνισμα σου αρέσει και δεν έχεις σκοπό να το κόψεις. Αν επιμείνει κι άλλο, μπορείς να της δηλώσεις ανοιχτά πως δεν σου αρέσει να σε συμβουλεύουν «για το καλό σου» και είσαι αρκετά μεγάλος για να ξέρεις τι κάνεις. Είναι διαφορετικό όμως η κοπέλα να πει πως το κάπνισμα ενοχλεί την ίδια. Εκεί θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο ώστε κι εσύ να κάνεις αυτό που θέλεις κι εκείνη να μην επηρεάζεται πολύ. Για παράδειγμα, όταν είστε σε κλειστό χώρο μπορείς να βγαίνεις έξω για να καπνίσεις. Για να το κάνεις αυτό  όμως πρέπει η κοπέλα να σε ενδιαφέρει πολύ…
Σχετικά με την αναφορά για τις κινήσεις σου. Αν ρωτά πού πήγες χθες που δεν βρεθήκατε, μπορείς να της απαντήσεις αόριστα, κι αν επιμείνει να της πεις καθαρά πως δεν σου αρέσει να αναλύεις τις κινήσεις σου. Σχετικά με τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα μπορείς να πεις εξ αρχής πως δεν σου αρέσουν σε μεγάλη συχνότητα. Εκείνη βέβαια μπορεί να τηλεφωνεί και να στέλνει μηνύματα όποτε θέλει, αλλά ας μην περιμένει να απαντάς όταν δεν έχεις τη διάθεση.
Με τον τρόπο αυτό τα πράγματα γίνονται καθαρά από την αρχή. Και επειδή όπως εσύ δεν θα αλλάξεις δεν θα αλλάξει και η κοπέλα, αν θέλετε διαφορετικά πράγματα  κάποιος από τους δυο θα φύγει πρώτος. Το θέμα είναι πώς θα φύγει. Η «εξαφάνιση» δείχνει ανωριμότητα και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλον.
Η άποψή μου λοιπόν είναι πως αρχικά πρέπει να διερευνήσεις μήπως υπάρχει υποσυνείδητος λόγος που επιλέγεις τέτοιου είδους κοπέλες. Μήπως έχεις αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα σχετικά με την παρεμβατικότητα και την προσκόλληση των γυναικών; Μήπως αυτό από τη μια σου αρέσει κι από την άλλη σε ενοχλεί; Μήπως υποσυνείδητα φοβάσαι τις σταθερές σχέσεις και επιλέγεις κοπέλες που κάποια στιγμή θα απορρίψεις;
Επιπλέον στις σχέσεις σου θα πρέπει από την αρχή να ανοίγεις τα χαρτιά σου.
Κατερίνα

2 σχόλια:

  1. εσυ δεν εισαι εγωιστης. εισαι κομπλεξικος. εχει διαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι άσχημο να αποδίδουμε τέτοιες "ταμπέλες" στους ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους για τη ζωή και τις σχέσεις. Όλοι βρισκόμαστε σε διαδικασία εξέλιξης και στόχος του blog είναι να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
    It takes all the kinds to make the world...
    Aν δεν συμφωνούμε με κάποιους, ας τους αφήσουμε να πουν την άποψή τους αλλά ας αποφεύγουμε να σχετιζόμαστε μαζί τους.
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.