Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τρίτου προσώπου συνέχεια

Η φίλη Τ έγραψε επηρεασμένη από την προηγούμενη ανάρτηση

Έχω περάσει κι εγώ παρόμοιες καταστάσεις και έχω καταλάβει πόσο δίκιο έχετε. Με τον πρώην σύζυγό μου ήμασταν παντρεμένοι 5 χρόνια όταν κατάλαβα πως έχει εξωσυζυγική σχέση. Πήγα και τη βρήκα και την απείλησα πως θα τα έλεγα στο γιο της που ήταν 16 ετών. Φοβήθηκε και διέκοψε. Εκείνος δεν κατάλαβε τίποτα. Σε λίγο καιρό όμως δημιούργησε σχέση με μια κοινή μας φίλη και η ιστορία αυτή με έκανε να καταλάβω τι άνθρωπος ήταν και να χωρίσω μετά από 7 χρόνια γάμου. Τώρα που έχουν περάσει χρόνια έχω καταλάβει πως αν ο άντρας θέλει να σε απατήσει, κάποια θα βρει! Δεν φταίει λοιπόν εκείνη, αλλά ο ίδιος ο άντρας. Ευτυχώς έχω πλέον απομακρυνθεί από αυτή την ιστορία…
Τ.

Η περίπτωσή σου επιβεβαιώνει την άποψη πως τις ευθύνες τις ζητάμε από το σύντροφό μας και όχι από το τρίτο πρόσωπο. Αν ο γάμος μας έχει φθαρεί και ο σύντροφός μας είναι επιρρεπής στις εξωσυζυγικές σχέσεις, αν διακόψει τη μια θα δημιουργήσει άλλη.
Στη δική σου περίπτωση προφανώς δεν υπήρχαν περιθώρια επίλυσης της κατάστασης και βελτίωσης της σχέσης, οπότε φτάσατε στο χωρισμό.
Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια, αποδίδω ευθύνη και στην κοινή φίλη. Τους φίλους τους επιλέγουμε και υπάρχουν αμοιβαίες ευθύνες, οπότε δεν περιμένουμε να συνδεθούν με το σύντροφό μας.
Όπως κι αν είχε η κατάσταση, ελπίζω ο γάμος αυτός να σε δίδαξε κάποια πράγματα σχετικά με την επιλογή συντρόφου και τη διαχείριση της σχέσης έτσι ώστε να μη διαβρωθεί.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.