Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κι άλλη παντρεμένη

Είμαι 35 ετών και επί 8 μήνες συνδεόμουν με την Α, 12 χρόνια μεγαλύτερή μου, παντρεμένη και με δυο μεγάλα παιδιά. Στο γάμο της δεν περνάει καλά, αλλά μένει για οικονομικούς λόγους. Ο άντρας της είναι πολύ απασχολημένος και έτσι έχει το χρόνο να βγαίνει συχνά. Εγώ ήμουν ερωτευμένος μαζί της, αλλά δεν τόλμησα ποτέ να κάνω άλλα όνειρα. Κι εκείνη μου έδειχνε συναισθήματα και έλεγε πως θα ευχόταν να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τον τελευταίο καιρό όλο εμπόδια έφερνε για να βρεθούμε, μέχρι που πριν από ένα μήνα μου είπε πως θέλει να χωρίσουμε γιατί ντρέπεται τα παιδιά της. Όσο κι αν αυτό με πόνεσε το σεβάστηκα, διατηρώντας όμως την ελπίδα να μετανιώσει και να ξαναγυρίσει, όπως είχε κάνει άλλη μια φορά. Πριν από λίγες μέρες έμαθα εντελώς τυχαία πως τα έχει φτιάξει με κάποιον άλλον, έναν νεαρό από τον κύκλο του γιου της. Αισθάνθηκα τρομερά πληγωμένος και ταπεινωμένος. Δεν θέλω να πιστέψω πως όλο αυτό που ζήσαμε ήταν γι’ αυτήν μια περιπέτεια και πως εγώ ήμουν ένας στη σειρά. Δεν ξέρω πώς να το ξεπεράσω.
Π.

Για τις εξωσυζυγικές περιπέτειες των παντρεμένων έχουμε γράψει πολλές φορές. Κατά κανόνα το παντρεμένο άτομο έχει βρει τις ισορροπίες του στη διπλή του ζωή και επιθυμεί τα πράγματα να παραμείνουν όπως έχουν. Αυτός που μένει εκτεθειμένος είναι ο «τρίτος» άνθρωπος, σε περίπτωση που αφοσιωθεί στη σχέση και παραμελήσει τη δική του ζωή.
Στην περίπτωσή σου, η φίλη σου δεν σου υποσχέθηκε τίποτα και δεν σου δημιούργησε αυταπάτες. Τα δικά σου συναισθήματα και το ότι κι εκείνη εξέφραζε συναισθήματα και ευχές σε έκαναν ίσως να ξεχνάς την πραγματικότητα ή τουλάχιστον να ελπίζεις πως η κατάσταση θα μπορούσε να διατηρηθεί όπως ήταν. Όταν σου δήλωσε πως αποχωρεί από τη σχέση, εσύ σωστά δεν αντέδρασες, αλλά βασικός λόγος νομίζω πως ήταν η ελπίδα σου πως θα επανέλθει.
Υπάρχουν παντρεμένοι για τους οποίους μια εξωσυζυγική σχέση αποτελεί εξαίρεση και άλλοι που δημιουργούν τέτοιες σχέσεις κατά σύστημα. Αν συμβαίνει το δεύτερο, η κάθε σχέση χάνει το ενδιαφέρον της όταν βρεθεί κάτι καινούργιο να τους κεντρίσει. Φαίνεται πως αυτή είναι η περίπτωση της φίλης σου. Η σχέση σας μετά από ένα χρόνο έχασε το ενδιαφέρον της, το οποίο το κέρδισε ένας άντρας ακόμη νεώτερος. Το κωμικοτραγικό μάλιστα είναι πως ενώ προφασίστηκε τα παιδιά της για να χωρίσετε, ο διάδοχός σου ήταν από τον κύκλο του γιου της…
Δεν έχω αντίρρηση να διασκεδάζεις με μια παντρεμένη, αν εκείνη έχει επιλέξει να έχει εξωσυζυγική σχέση. Αυτό που θα πρέπει να αποφεύγεις είναι να εμπλέκεσαι συναισθηματικά, σε βαθμό που να πληγώνεσαι τόσο όταν αναπόφευκτα η σχέση λήξει. Καταλαβαίνω πως ο τρόπος που έληξε ήταν άσχημος, γιατί σου έδειξε τον πραγματικό ρόλο που έπαιζες στη ζωή της: Ένας νέος, ελεύθερος άντρας, ερωτευμένος μαζί της και αφοσιωμένος σ’ αυτή, διαθέσιμος όποτε τον χρειάζεται και ταυτόχρονα διακριτικός με τη δική της ζωή. Μέχρι να έρθει ο επόμενος… Μπορεί πράγματι να έτρεφε συναισθήματα για σένα, αλλά αυτά ήταν μάλλον για να δημιουργούν μια όμορφη ερωτική κατάσταση μεταξύ σας και, όπως φαίνεται, είχαν σύντομη ημερομηνία λήξης. Εξάλλου,  ιδιαίτερα οι γυναίκες, σπάνια δημιουργούν σεξουαλικές σχέσεις χωρίς κάποιο συναίσθημα. Αυτό που μετρά όμως είναι η ποιότητα και η διάρκεια του συναισθήματος.
Χρησιμοποίησε τη λογική σου και προσπάθησε να βγεις απ’ αυτή την ιστορία. Είσαι νέος άντρας και υπάρχουν πολλές νέες και ελεύθερες κοπέλες γύρω σου για να δοκιμάσεις όποιου είδους σχέση σε ενδιαφέρει. Μήπως συνάπτεις τακτικά «ανέλπιδες» σχέσεις; Μήπως ένα κομμάτι σου φοβάται για κάποιο λόγο τις αποκλειστικές σχέσεις που μπορούν να σταθεροποιηθούν; Πώς είναι η υπόλοιπη ζωή σου; Εργάζεσαι, έχεις φίλους, ενδιαφέροντα; Προσπάθησε να επενδύσεις στη βελτίωση της δικής σου ζωής. Εξάλλου, όσο κράτησε η σχέση σου με την Α φαίνεται να την απόλαυσες. Δεν έπαιζες τελικά στη ζωή της το ρόλο που θα σου άρεσε και ονειρευόσουν πως παίζεις. Δυστυχώς στις περισσότερες  σχέσεις που τελικά διαλύονται αυτό συμβαίνει: τουλάχιστον ο ένας από τους δυο είχε παρεξηγήσει το ρόλο που έπαιζε στη ζωή του άλλου.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.