Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Το σεξουαλικό ενδιαφέρον έχει ατονήσει

Παίρνω το θάρρος να σας γράψω, αφού βλέπω πως απαντάτε και σε σεξουαλικά θέματα. Είμαι 32 ετών και είχα αρκετές σχέσεις ως τώρα. Εδώ και μερικούς μήνες γνώρισα τον Μ, 36 ετών, με τον οποίο ταιριάζουμε πάρα πολύ σαν άνθρωποι, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, από την αρχή αναπτύχθηκαν συναισθήματα και τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Το μόνο θέμα που με προβληματίζει είναι το σεξουαλικό. Στην αρχή ήταν θερμός μαζί μου και είχαμε συχνές επαφές. Όσο περνά ο καιρός το σεξουαλικό ενδιαφέρον του έχει ατονήσει. Δεν επιδιώκει το σεξ και περιμένει από μένα την πρωτοβουλία, στην οποία τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνεται. Μου φέρεται όμορφα, τρυφερά, λέει και δείχνει πως με αγαπά, αλλά το σεξ σιγά-σιγά …εξαφανίζεται. Σκεφτείτε πως πήγαμε μια εβδομάδα διακοπές και δεν κάναμε σεξ ούτε μια φορά. Δεν είμαι άνθρωπος που δίνω υπερβολική σημασία στο σεξ, αλλά πιστεύω πως είναι απαραίτητο συστατικό μιας επιτυχημένης σχέσης. Τι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως δεν τον ελκύω; Ανησυχώ πολύ αλλά δεν θέλω να το συζητήσω μαζί του μήπως χαλάσει η σχέση μας.

Τ.

Δίκαια προβληματίζεσαι που ένα ζευγάρι στην ηλικία σας δεν έχει συχνές σεξουαλικές επαφές στο πλαίσιο μιας σχέσης που φαίνεται σε όλα επιτυχημένη και αριθμεί μόνο μερικούς μήνες.
Λες πως στην αρχή σου έδειχνε σεξουαλικό ενδιαφέρον. Όλα πήγαιναν καλά τότε; Μήπως είχες διαπιστώσει κάποιο οργανικό προβληματάκι; Φαίνεται να ταιριάζετε στο σεξ; Μήπως έχετε διαφορετικές προτιμήσεις ή συνήθειες; Όταν, έστω σπανιότερα τώρα, έρχεστε σε σεξουαλική επαφή, είναι αυτή ικανοποιητική και για τους δυο; Στην αρχή μιας σχέσης οι σεξουαλικές επαφές είναι κατά κανόνα πιο συχνές και ενθουσιώδεις, αλλά με τον καιρό σταθεροποιούνται σε μια διαφορετική κατάσταση. Δεν υπάρχει αντικειμενική ιδανική «συχνότητα» σεξουαλικών επαφών και είναι πιθανό ο καθένας σας να έχει διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες. Το θέμα είναι να βρεθεί μια μέση οδός ανάμεσα στις ανάγκες αυτές, έτσι ώστε να είστε και οι δυο ευχαριστημένοι.
Μπορεί ο φίλος σου αυτή την περίοδο να έχει κάποιο θέμα υγείας ή κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που δεν σου έχει εμπιστευτεί και αυτό να έχει επηρεάσει τη σεξουαλική του διάθεση. Μπορεί εξάλλου να κουράζεται ιδιαίτερα στη δουλειά του. Αν όμως συνέβαινε κάτι από τα προηγούμενα, τι πιο απλό από το να το εμπιστευτεί στη σύντροφό του…
Υπάρχει εξάλλου πιθανότητα, παρ’ ότι  ταιριάζετε ως άνθρωποι, να μην ταιριάζετε στο σεξ. Έχει κάποιος από τους δυο σας εκφράσει ή δείξει κάποιες επιθυμίες  στις οποίες ο άλλος δεν ανταποκρίνεται; Υπάρχει κάποια «ιδιαιτερότητα»; Μπορεί ο φίλος σου να έχει κάποιες ιδιαίτερες επιθυμίες που διστάζει να σου τις εκφράσει, πιθανώς  γιατί υποθέτει πως δεν θα συμπράξεις και φοβάται να μη σε χάσει.
Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις ομοφυλόφιλων ή αμφοτεροφυλόφιλων ατόμων που αποφασίζουν να συνάψουν σχέση με άτομο το άλλου φύλου επειδή επιθυμούν να αλλάξουν σεξουαλική κατεύθυνση ή επειδή το άτομο αυτό τους ελκύει ιδιαίτερα ή ακόμη και για κοινωνικούς λόγους, αλλά τελικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σεξουαλικά με ικανοποιητικό τρόπο. Ας μη σου βάζω όμως ιδέες…
Το πιο απλό που θα σε συμβούλευα είναι να το συζητήσεις μαζί του. Σε μια σχέση που φαίνεται ουσιαστική πρέπει να είστε ειλικρινείς. Φρόντισε όταν κάνεις τη συζήτηση να είστε ήρεμοι και να μην αισθανθεί κατηγορούμενος. Μην επιλέξεις να συζητήσεις μετά από κάποια δική σου προσπάθεια να συνευρεθείτε στην οποία αυτός δεν ανταποκρίθηκε, γιατί τότε πιθανότατα θα είσαι αρνητικά προδιατεθειμένη. Είναι καλό να πεις πως τον αγαπάς, τον επιθυμείς, περνάς καλά μαζί του σεξουαλικά, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν βρίσκεστε τόσο συχνά όπως παλιότερα και αυτό σου λείπει και σε προβληματίζει. Ρώτησέ τον αν έχει κάποιο πρόβλημα, είτε ο ίδιος στη ζωή του αυτή την περίοδο γενικά είτε μαζί σου στο σεξουαλικό τομέα. Οι άντρες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα «ανδρισμού», γι’ αυτό φρόντισε να φερθείς με λεπτότητα και να αναφερθείς στο ζήτημα ως κοινό σας θέμα που έχεις τη διάθεση να το επιλύσετε μαζί.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.