Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Να τα φτιάξω με τον αδελφό του;

Είμαι 20 ετών. Κάθε καλοκαίρι που πάμε στο χωριό της μητέρας μου έχω μια παρέα από παιδιά της ηλικίας μου. Πέρυσι τα είχα φτιάξει με ένα παιδί συνομήλικό μου, τον Γ, και διατηρήσαμε τη σχέση και στην Αθήνα, μέχρι που το χειμώνα τα χαλάσαμε και δεν ξαναεπικοινωνήσαμε. Φέτος το καλοκαίρι ήταν αδιάφορος μαζί μου και τα έφτιαξε με μια άλλη κοπέλα. Λέγαμε μια καλημέρα και τίποτα παραπάνω. Τώρα μου αρέσει ο αδελφός του ο Τ., δυο χρόνια μεγαλύτερος, και το καλοκαίρι μου έδειξε και αυτός ενδιαφέρον αλλά εγώ έκανα πως δε θέλω. Διστάζω να τα φτιάξω μαζί του γιατί τα είχα με τον αδελφό του. Τώρα που γυρίσαμε στην Αθήνα μου τηλεφώνησε να βγούμε. Δεν ξέρω τι να κάνω και είμαι πολύ αγχωμένη.
Μ.

Τέτοιες καταστάσεις είναι συνηθισμένες μέσα στις παρέες της ηλικίας σου και δεν χρειάζεται να παίρνουν δραματική μορφή.
Είχες μια νεανική σχέση με τον Γ, μετά από λίγο τα χαλάσατε και φέτος ήταν αδιάφορος μαζί σου. Μέχρις εδώ τα πράγματα είναι φυσιολογικά και θα ήταν ακόμη περισσότερο αν η επαφή σας στο πλαίσιο της παρέας δεν είχε στοιχεία επιδεικτικής αδιαφορίας. Ενδιαφέρεσαι τώρα για τον αδελφό του τον Τ αλλά διστάζεις από διακριτικότητα. Το έχεις συζητήσει αυτό με τον Τ; Θα σε συμβούλευα να βγεις μαζί του αφού σου το ζήτησε και το θέλεις, και να συζητήσεις  το δισταγμό σου. Γνωρίζει φυσικά πως είχες σχέση με τον αδελφό του. Πώς το αντιμετωπίζει εκείνος; Είναι άνετος να βγαίνει μαζί σου ή αισθάνεται κι εκείνος άβολα;
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, μιλήστε ειλικρινά. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται προς το παρόν να εξηγήσεις τίποτα στον Γ. Αφού σου αρέσει ο Τ, μπορείς να αρχίσεις να βγαίνεις μαζί του. Είναι πιθανό να βγείτε μερικές φορές και να μη συνεχίσετε, οπότε είναι περιττό να αναμίξετε τον Γ στην υπόθεση. Αν όμως συνεχίσετε και δημιουργηθεί σχέση, είναι καλό ο Τ να μιλήσει στον Γ και να τον ενημερώσει πριν εκείνος το μάθει από αλλού.
Εσύ δεν πιστεύω πως χρειάζεσαι την «άδεια» από το πρώην αγόρι σου για το τι θα κάνεις στην προσωπική σου ζωή με οποιονδήποτε άλλον. Αφού η σχέση σας έχει τελειώσει πριν από  πολύ καιρό, θα ήταν καλό να είχατε καθιερώσει ξανά μια φιλική επαφή. Σε τέτοια περίπτωση, αν τελικά έκανες σχέση με τον Τ, θα μπορούσες να μιλήσεις ειλικρινά στον Γ και να του εκφράσεις τους δισταγμούς και τα συναισθήματά σου. Αφού όμως δεν επικοινωνείτε φιλικά, άφησε να ενημερωθεί από τον αδελφό του. Αν ο ίδιος ο Γ επικοινωνήσει μαζί σου και διαμαρτυρηθεί ή σε κατηγορήσει για κάτι, μπορείς να του πεις ήρεμα πως η σχέση σας έχει από καιρό τελειώσει και μακάρι να είχατε διατηρήσει μια στοιχειώδη φιλική επαφή ώστε να είχες συζητήσει μαζί του τους δισταγμούς σου και να είχατε εκφράσει και οι δυο τα συναισθήματά σας στην προοπτική της σχέσης σου με τον αδελφό του.
Καλό είναι να σκεφτείς μήπως το ενδιαφέρον σου για τον Τ έχει σχέση και με μια μικρή «εκδίκηση» προς τον Γ. Μήπως ενισχύεται από μια αίσθηση του «απαγορευμένου»; Αν δεν συμβαίνουν αυτά, βγες μαζί του και μη βασανίζεσαι. Αν δημιουργήσετε σχέση και είναι σημαντική και για τους δυο, θα βρείτε τον τρόπο να την υποστηρίξετε.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.