Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή στον πρώην

Πριν από το καλοκαίρι χώρισα από μια μακροχρόνια σχέση με τον Γ και ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση. Τον Αύγουστο πήγα διακοπές με κάποιους φίλους μου και γνώρισα τον Φ, πολύ καλό παιδί, που ενδιαφέρθηκε αμέσως για μένα. Εγώ αποφάσισα να δημιουργήσω σχέση μαζί του κυρίως για να ξεπεράσω τον Γ. Περάσαμε καλά στις διακοπές και συνεχίσαμε μετά στην πόλη καταγωγής μας. Αυτός λέει πως με αγαπάει. Εγώ τον εκτιμώ και είχα πιστέψει πως μπορώ με τον καιρό να τον αγαπήσω και να έχουμε μια καλή σχέση. Τώρα ο Γ με ξαναβρήκε και μου ζητά να ξαναδοκιμάσουμε. Εγώ το θέλω πολύ, αλλά είμαι σε δύσκολη θέση. Πρέπει να τα χαλάσω με τον Φ, αλλά δεν θέλω να τον πληγώσω γιατί του είμαι ευγνώμων για τον τρόπο που μου φέρθηκε.
Ι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις συμβουλεύω πάντα να ακολουθούμε την καρδιά μας έχοντας συνείδηση των πιθανών συνεπειών,  ενώ ταυτόχρονα είμαστε ειλικρινείς και ευγενικοί με τους άλλους.
Στην πραγματικότητα δεν ξεπέρασες ποτέ τον Γ. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι θέλεις να ξαναγυρίσεις μόλις σου το πρότεινε και από το ότι η έστω σύντομη σχέση με τον Φ δεν σου δημιούργησε πραγματικά συναισθήματα, όσο κι αν τον εκτιμάς.
Ανεξάρτητα από τον Φ, θα πρέπει να σκεφτείς τους λόγους που σε έκαναν να χωρίσεις με τον Γ. Πολλές φορές μετά από μικρό διάστημα χωρισμού ένα ζευγάρι ξανασμίγει από νοσταλγία και έξαρση συναισθημάτων. Οι λόγοι όμως που οδήγησαν στο χωρισμό είναι πολύ πιθανό να μην έχουν επιλυθεί. Αν υπήρχε κάποιο πρακτικό πρόβλημα που επιλύθηκε, τότε καλώς. Αν όμως επρόκειτο για βαθύτερη ασυμβατότητα προσωπικοτήτων, δυστυχώς αυτή αργά ή γρήγορα θα επανεμφανιστεί. Κανένας δεν αλλάξει για χάρη μας, παρά μόνο ως συνέπεια δικών του εμπειριών και αποφάσεων και γι’ αυτό χρειάζεται αρκετός χρόνος. Αν λοιπόν πιστεύεις πως αυτά που σας χώρισαν μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν, τότε σίγουρα πρέπει να ακολουθήσεις τη φωνή της καρδιάς σου. Αν δεν έχουν γίνει ουσιαστικές αλλαγές, τότε πρέπει να ξέρεις πως διακινδυνεύεις πολύ να πληγωθείς ξανά.
Αν τελικά αποφασίσεις να ξαναγυρίσεις στον Γ. , πρέπει να αντιμετωπίσεις τον Φ με μεγάλη ευγένεια, αποδεικνύοντας την εκτίμηση που του έχεις και αναγνωρίζοντας πως σου φέρθηκε πολύ ωραία σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου. Υποθέτω πως ήταν εξαρχής ενήμερος πως ήσουν φρεσκοχωρισμένη. Όταν κάποιος συνδέεται με άτομο που μόλις έχει βγει από μια σημαντική σχέση, καλό είναι να μην επενδύει πολύ, οπότε και ο Φ  θα ήταν καλό να μην είχε ακόμη δεθεί πολύ μαζί σου. Υποθέτω επίσης πως δεν του είπες πως είσαι ερωτευμένη μαζί του και δεν του υποσχέθηκες τίποτα. Αν οι υποθέσεις αυτές ισχύουν, ο Φ δεν θα καταληφθεί εξ απροόπτου ούτε θα έχει να σε κατηγορήσει για κάτι.
Κανένας δεν είναι σωστό να μένει με τον άλλον μόνο από εκτίμηση και ευγνωμοσύνη. Μίλησε στον Φ ειλικρινά για το ότι θέλεις να ξαναδοκιμάσεις με τον Γ. Είναι καλύτερο από το να χωρίσετε χωρίς να αναφερθεί ο λόγος και μετά εκείνος να το μάθει από αλλού. Να είσαι προετοιμασμένη για πιθανά παράπονα και να τα ακούσεις στωικά. Να του εκφράσεις την εκτίμησή σου και να τον ευχαριστήσεις για τον τρόπο που σου φέρθηκε. Είναι πιθανό να είναι θυμωμένος μαζί σου τον πρώτο καιρό και να μη θέλει να επικοινωνείτε. Καλό θα ήταν όμως, αφού υπάρχει εκτίμηση, να διαμορφώνατε μια φιλική σχέση στο μέλλον και μπορείς να του το προτείνεις αν το αισθάνεσαι.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.