Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Και θέλει και δε θέλει

Πριν από ενάμιση μήνα περίπου γνώρισα ένα παιδί στο μέρος που έχουμε το εξοχικό μας και κάνουμε κάθε χρόνο διακοπές. Αυτός έχει τελειώσει με τις σπουδές του και περιμένει το διορισμό του, εγώ σπουδάζω αρκετά μακριά σε ένα νησί, εγώ είμαι 20 αυτός 24. Γενικά είναι ένα συνεσταλμένο, καλό παιδί ή τουλάχιστον αυτό πίστευα…
Αρχίσαμε να βγαίνουμε και μετά από λίγες μέρες αυτός μου έσκασε τη βόμβα: «Χώρισα με την πρώην μου, αυτή με χώρισε με ένα μήνυμα». Αυτό μου το είπε μια τρυφερή στιγμή, εγώ εκείνη τη στιγμή τσαντίστηκα πολύ και του το έδειξα, βασικά πιο πολύ στεναχωρήθηκα. Μου ζήτησε συγνώμη και μου είπε ότι λυπάται πολύ γι’ αυτό που έκανε. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή που τον είδα να δακρύζει τον ερωτεύτηκα, δεν είχα ξαναγνωρίσει τόσο συναισθηματικό άντρα.  Τις επόμενες μέρες ήμασταν ρομαντικά και έγινε και  το μοιραίο. Ήταν απλά το καλύτερο sex που έχω κάνει ποτέ.

Βρισκόμασταν πάρα πολύ συχνά και γενικά περνούσαμε πάρα πολύ ωραία. Όταν κάποια στιγμή η κουβέντα ήρθε στο θέμα σχέση μου είπε ότι εγώ μένω πολύ μακριά και ότι δεν θα πετύχει μια σχέση με τέτοια απόσταση, αλλά γενικά ότι του αρέσω πάρα πολύ σαν κοπέλα και τέτοια. Γενικά εγώ κατάλαβα ότι ήταν πολύ λάθος timing.

Έφυγα για τον τόπο που σπουδάζω, μια μέρα του έστειλα μήνυμα και του είπα ότι μου λείπει και μακάρι να ήμασταν  μαζί εκείνη τη στιγμή. Αυτός μου απάντησε ότι μακάρι να μπορούσε να μου πει και αυτός κάτι τέτοιο από την πλευρά του, όμως μόλις είχε βγει από έναν χωρισμό που τον πλήγωσε πολύ. Του είπα ότι είναι πολύ εγωιστής γιατί αν ήθελε εκείνη την κοπέλα θα έκανε κάτι για να τα ξανά βρει μαζί της και δεν θα ήθελε να την εκδικηθεί (όπως μου είχε εξομολογηθεί κάποια στιγμή) και ότι τώρα θυμήθηκε ότι είχε χωρίσει, ένα μήνα αφότου με είχε γνωρίσει και κάναμε ό,τι κάναμε.

Μετά από λίγο καιρό ξαναγύρισα πίσω και βρεθήκαμε. Ήθελα να ξεκόψω και να μην του ξαναμιλήσω, όμως μετά από μία συζήτηση που είχα με μία φίλη μου με έπεισε ότι είναι πολύ καλό παιδί και τέτοια. Εκείνος μου έστειλε πολλά μηνύματα και με πήρε πολλά τηλέφωνα, μία μέρα τον κάλεσα σπίτι μου και κάναμε τέλειο sex, αλλά γενικά εκείνη την ημέρα δεν τα πήγαμε πολύ καλά. Μου είπε πάλι για την πρώην του, εγώ θύμωσα και επίτηδες του είπα ότι δεν θα κάτσω να τον περιμένω. Μετά τα βρήκαμε, όλα έδειχναν φυσιολογικά, αλλά στη συνέχεια αυτός … εξαφανίστηκε.

Το θέμα είναι ότι θέλω και να μου ξαναμιλήσει και να με ξαναδεί. Αυτός δεν έχει επικοινωνήσει, έχουν περάσει σχεδόν 2 εβδομάδες, εγώ βγαίνω συνέχεια, γνωρίζω καινούρια άτομα έχω βγει αρκετά ραντεβού αλλά και πάλι το μόνο που σκέφτομαι είναι εκείνον όλη μέρα και όλη νύχτα. Θέλω να πάω να τον βρω να τον ρωτήσω γιατί εξαφανίστηκε, τι έπαθε αλλά φοβάμαι και ότι θα ξεφτιλιστώ και ίσως να πληγωθώ ακόμα περισσότερο, από την άλλη όμως όσο και αν προσπαθώ να προχωρήσω δεν μπορώ.

Μ.

Στην ιστορία αυτή έχετε φερθεί και οι δυο πολύ ανώριμα. Το γεγονός αυτό είναι φυσικό λόγω της νεαρής σας ηλικίας. Αν δεν κάνει ο άνθρωπος ανωριμότητες στις σχέσεις του στα 20, πότε θα τις κάνει; Δεν θα είχα λοιπόν κανένα πρόβλημα αν η ιστορία σας είχε αντιμετωπιστεί και από τους δυο σαν ένα ρομαντικό καλοκαιρινό ειδύλλιο, με ωραίο σεξ, αλλά χωρίς συνέχεια. Το θέμα είναι πως εσύ την πήρες πιο σοβαρά και τώρα υποφέρεις. Και  εξηγούμαι:
Ο νεαρός φέρθηκε ανώριμα δείχνοντάς σου πότε πως θέλει σχέση και πότε όχι. Σε προσεγγίζει ωραία και τρυφερά, και σε μια τρυφερή στιγμή σου λέει για την πρώην. Μιλάτε για σχέση και θέτει θέμα απόστασης και timing. Σου λέει πως είναι μαζί σου για να την εκδικηθεί. Λέει πως «μακάρι» να του έλειπες κι εσύ όσο σου λείπει αυτός, αλλά είναι φρεσκοχωρισμένος! Κάνεις προσπάθεια να ξεκόψεις, σε ξαναπροσεγγίζει και μετά… εξαφανίζεται. Η στάση αυτή χαρακτηρίζεται «και θέλω και δε θέλω» ή καλύτερα «δεν ξέρω τι μου γίνεται». Ποια θα ήταν η ώριμη στάση από μέρους του; Να σε προσεγγίσει στις διακοπές, σε μια συζήτησή σας όταν αρχίσατε να βγαίνετε να πει πως είναι φρεσκοχωρισμένος και πληγωμένος για να ξέρεις πού βαδίζεις και να μη μιλήσει για σχέση. Το ότι σου είπε πως είναι μαζί σου για να την εκδικηθεί είναι απαράδεκτο. Να τελειώσει το καλοκαίρι και να τελειώσει και η ιστορία σας.
Ερχόμαστε τώρα στη δική σου ανωριμότητα:
Σου μιλάει για την πρώην σε τρυφερή σας στιγμή. Πρώτο καμπανάκι πως ή είναι ακόμα κολλημένος ή δεν ξέρει να φέρεται ή και τα δυο. Κι εσύ, αντί να καταλάβεις πως εδώ έχουμε την επικίνδυνη περίπτωση φρεσκοχωρισμένου, τον ερωτεύεσαι επειδή συγκινήθηκε… Πρέπει να ξέρεις πως οι φρεσκοχωρισμένοι πολύ σπάνια είναι έτοιμοι για κάτι παραπάνω από ευκαιριακά φλερτ και σχεσούλες, γιατί είναι ακόμη συναισθηματικά μπερδεμένοι και αυτό που κυρίως θέλουν είναι να βοηθηθούν να ξεπεράσουν την προηγούμενη σχέση ή να εκδικηθούν την πρώην. Αν βέβαια αυτό γίνει με μια κοπέλα που τους ελκύει, ακόμη καλύτερα γι’ αυτούς! Οπότε ουσιαστικά δεν ασχολούνται μαζί σου όπως θα σου άξιζε, αλλά σε χρησιμοποιούν. Προχωρείτε την ιστορία και όταν μιλάτε για σχέση εκείνος θέτει θέμα απόστασης. Δεύτερο καμπανάκι. Αν σε ήθελε πραγματικά, δεν θα έβαζε μπροστά τη λογική. Δεν μιλήσατε και για γάμο! Είστε νέα παιδιά και πολλά ζευγαράκια στην ηλικία σας έχουν σχέση από μακριά, αν και όσο αντέξει. Δεν διευκρινίζεις σε ποια φάση σου είπε πως είναι μαζί σου για να εκδικηθεί την πρώην. Αυτό μαζί με το «μακάρι να μου έλειπες κι εσύ» είναι το τρίτο και μεγαλύτερο καμπανάκι. Ισοδυναμεί με προσβολή για σένα και είναι δικαιολογημένη αιτία άμεσου χωρισμού. Λες να φύγεις, επηρεάζεσαι από τη φίλη και συνεχίζεις. Κι εκείνος …εξαφανίζεται.
Για τους εξαφανισμένους έχουμε γράψει πολλά. Πέρα από τα αίτια της εξαφάνισης, η στάση αυτή δείχνει τεράστια ανωριμότητα και σε προσβάλλει. Ας φερόταν μια φορά με ειλικρίνεια και σταθερότητα και ας σου έλεγε πως απλώς θέλει να διακόψετε. Δεν αξίζει να κυνηγάς κάποιον που σε γράφει, ούτε να ψάχνεις τα αίτια. Τα αίτια είναι προφανή: δεν είναι έτοιμος για σχέση, αλλά του αρέσεις για όμορφες στιγμές πότε-πότε, και αντί να παραδεχτεί κάτι τέτοιο ανοιχτά… την κάνει. Συχνά εμείς οι γυναίκες είμαστε συναισθηματικές και κολλάμε, άλλοτε πάλι θέλουμε να ικανοποιηθεί ο εγωισμός μας με το να ξανακερδίσουμε τον εξαφανισθέντα.
Είναι ανώφελο. Κάνεις καλά και συνεχίζεις τη ζωή σου και βγαίνεις. Ασχολήσου με τις σπουδές σου, τους φίλους σου και τα νέα σου φλερτ. Είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσεις.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.