Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Summertime…

Είμαι 27 ετών. Πριν από έξι μήνες γνώρισα κάποιον και δημιουργήσαμε σχέση. Για μένα ήταν σημαντικό αλλά εκείνος μετά από ένα πρώτο διάστημα ενθουσιασμού άρχισε να απομακρύνεται. Είναι μια κλασική περίπτωση «εξαφανισμένου», όπως την περιγράφετε σε άλλες απαντήσεις. Ταλαιπωρήθηκα γιατί εγώ τον ερωτεύτηκα, αλλά αυτός ήταν μια έτσι και μια αλλιώς. Είχαμε πει να πάμε διακοπές μαζί το καλοκαίρι αλλά αυτός όλο το ανέβαλε. Πληγώθηκα πολύ και αποφάσισα να πάω με μια φίλη μου στο πατρικό της σε ένα νησί. Εκεί γνώρισα ένα παιδί και τα φτιάξαμε για λίγες μέρες. Δεν είμαι κοπέλα που κάνω αμέσως σχέσεις αλλά ήθελα να ξεπεράσω τον άλλον και επιπλέον η φίλη μου με συμβούλεψε να το κάνω. Περάσαμε ωραία αλλά ήρθε η στιγμή να φύγω. Τώρα εκείνος λέει να ξαναπάω στο νησί και να τα φτιάξουμε κανονικά. Η φίλη μου λέει γιατί όχι, εγώ πάλι σκέφτομαι την απόσταση. Δεν ξέρω τι να κάνω.
Σ.

Βλέπω πως στις σχέσεις σου μπερδεύεσαι χωρίς λόγο και χρειάζεσαι τις συμβουλές των φίλων σου σε καταστάσεις που τελικά είναι πολύ απλές.
Σχετικά με την πρώτη σχέση που αναφέρεις, ναι, πράγματι, είναι μια κλασική περίπτωση «εξαφανισμένου». Θα επαναλάβω πως καλό είναι στις σχέσεις μας είτε να επενδύουμε σταδιακά είτε να μπαίνουμε με ενθουσιασμό αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Εσύ τον ερωτεύτηκες ενώ σε αυτόν απλώς άρεσες και ήθελε πότε-πότε να περνά ωραία μαζί σου χωρίς δεσμεύσεις. Το γεγονός πως πληγώνεσαι από τέτοιες σχέσεις δείχνει πως θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που τις αντιμετωπίζεις. Είσαι νέα και ελεύθερη κοπέλα και δεν είναι κακό να έχεις κάποια σχέση χωρίς δεσμεύσεις, αν μπορείς να περνάς καλά μέσα σ’ αυτή. Αν όχι, μακριά από… εξαφανιζόμενους.
Έκανες πολύ καλά και πήγες με τη φίλη σου διακοπές και δεν κάθισες να περιμένεις πότε θα αποφάσιζε εκείνος να πάτε μαζί. Οι περιπέτειες του καλοκαιριού είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και κατά κανόνα κρατούν όσο και οι διακοπές. Αν ο νεαρός στο νησί σου άρεσε, γιατί όχι; Είτε για να ξεπεράσεις τον άλλον, είτε απλώς για να περάσεις ωραία, καλά έκανες με την προϋπόθεση να μην επενδύσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειαζόσουν τη συμβουλή της φίλης σου για να προχωρήσεις σε μια περιπετειούλα του καλοκαιριού. Υποθέτω πως συγκρουόταν το στερεότυπο «εγώ δεν είμαι τέτοια κοπέλα» με την έλξη σου για τον νεαρό στο νησί και μάλλον χρειαζόσουν κάποιον να σου «δώσει την άδεια» να προχωρήσεις.
Τελικά προχώρησες και πέρασες ωραία. Προφανώς και ο νεαρός ωραία πέρασε και θέλει να σε ξαναδεί. Αν θέλεις μπορείς να ξαναπάς ένα ταξιδάκι ή να έρθει κάποια φορά εκείνος να σε συναντηθείτε, αλλά ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Τη μορφή που θα πάρει αυτή η σχέση θα τη δείξει μόνο ο χρόνος. Δεν χρειάζεσαι τη συμβουλή καμιάς φίλης για το τι θα κάνεις.
Εγώ θα επιμείνω περισσότερο στο ποια είσαι εσύ και τι θέλεις από τη ζωή σου στην παρούσα φάση. Αναζητάς σύντροφο ζωής; Μπορείς να αρκεστείς σε πιο «ελαφρές» σχέσεις; Μπορείς να ξεκινάς σχέσεις χωρίς να επενδύεις και να βλέπεις πώς θα πάνε; Δεσμεύεσαι από στερεότυπα; Τι μετράει για σένα πιο πολύ; Η έλλειψη σιγουριάς στις επιλογές σου δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτήν κυρίως πρέπει να παλέψεις.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.