Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γιατί δεν κάνει το βήμα;

Είμαι 46 ετών, διαζευγμένη 3 χρόνια, με ένα γιο 20 ετών, που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Στο γάμο μου τα τελευταία χρόνια πέρασα άσχημα, αλλά έκανα υπομονή να μεγαλώσει το παιδί. Μετά το διαζύγιο πέρασα μια φάση προσαρμογής στην οποία δεν αισθανόμουν καλά ψυχολογικά, αλλά τώρα  αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Έχω μάλιστα δημιουργήσει μια σχέση με έναν άντρα μικρότερό μου, παντρεμένο, που είναι ξεκαθαρισμένο και από τις δυο πλευρές πως θα παραμείνει κρυφή και έχει ημερομηνία λήξης. Η σχέση αυτή με βοήθησε να συνέλθω και να ξαναβρώ την αυτοεκτίμησή μου, αλλά εννοείται πως δεν με καλύπτει. Αυτό που θα ήθελα πραγματικά είναι μια κανονική σχέση με έναν ελεύθερο άνθρωπο της ηλικίας μου.

Σε μια γιορτή στο σπίτι της ξαδέρφης μου γνώρισα έναν συνάδελφο του άντρα της, ο οποίος μου άρεσε και έδειξε πως του αρέσω κι εγώ. Είναι διαζευγμένος με μεγάλα παιδιά και είχε μια σχέση με μια μικρότερή του, αλλοδαπή, που συνεχώς τα χαλούσαν και τα ξανάφτιαχναν. Στις παρέες του πάντως δεν την εμφάνισε ποτέ. Μετά τη γιορτή με πήγε με το αμάξι του στο σπίτι μου, ήταν τρυφερός μαζί μου και ανταλλάξαμε τηλέφωνα. Πέρασε ένας μήνας και δεν μου τηλεφώνησε. Η ξαδέρφη μου οργάνωσε ξανά μια συνάντηση στο σπίτι της για να βοηθήσει την κατάσταση. Εκεί ξαναβρεθήκαμε, μου έδειξε πάλι πολύ ενδιαφέρον, όλο το βράδυ μιλούσαμε, τελικά με πήγε πάλι στο σπίτι μου, είπαμε «θα τα πούμε» και με φίλησε στο μάγουλο. Αλλά και πάλι έχει περάσει μια εβδομάδα και δεν επικοινώνησε. Στον άντρα της ξαδέρφης μου που τον ρώτησε είπε πως είμαι «πολύ καλή κοπέλα»  και πως έχει χωρίσει οριστικά με την άλλη. Δεν ξέρω τι να υποθέσω ούτε πώς να δράσω. Δείχνει πως του αρέσω, αλλά τότε γιατί δεν κάνει κίνηση; Να πάρω εγώ την πρωτοβουλία;
N.

Αρχικά είναι πολύ ευχάριστο που ξέφυγες από έναν γάμο όπου δεν περνούσες καλά και τώρα έχεις ξεπεράσει την κατάσταση. Καλό είναι επίσης που έχεις τοποθετήσει τη σχέση που έχεις με τον παντρεμένο στο σωστό της πλαίσιο και ξέρεις τι θέλεις για το μέλλον.
Ο άντρας που σε ενδιαφέρει  έχει πραγματικά αμφιλεγόμενη συμπεριφορά. Αν είχατε ιδωθεί μόνο μια φορά θα μπορούσα να πω πως η στάση του εκείνης της βραδιάς μπορεί να ήταν αποτέλεσμα ενός στιγμιαίου ενθουσιασμού που μετά… του πέρασε. Έχετε όμως ιδωθεί δυο φορές και το ενδιαφέρον του δείχνει αυξανόμενο. Τι μπορεί λοιπόν να τον αποτρέπει από μια περαιτέρω επικοινωνία:
  • Είναι μπερδεμένος με τη σχέση που είχε και δεν θέλει να ανοιχτεί σε νέες ιστορίες. Αν και αυτή την περίοδο έχει χωρίσει, αυτό δεν λέει πολλά, γιατί όπως λες πρόκειται για σχέση on-off.
  • Μπορεί να χώρισε και, κουρασμένος από τη σχέση που είχε, να μη θέλει να εμπλακεί ξανά αυτή την περίοδο.
  • Μπορεί να σε θεώρησε κάπως απρόσιτη και να φοβάται την απόρριψη. Είσαι σίγουρη πως εσύ ανταποκρίθηκες στο ενδιαφέρον του;
  • Μπορεί να μη θέλει «σοβαρή» σχέση αυτή την περίοδο της ζωής του. Υποθέτω πως δεν θα δίσταζε να έχει μαζί σου μια περαστική σχέση αφού του αρέσεις, αλλά αντιλαμβάνεται πως, λόγω της γνωριμίας με την οικογένεια της ξαδέρφης σου, θα πρέπει να κάνει κάτι πιο «σοβαρό» μαζί σου, αλλιώς προτιμά να μην προχωρήσει.
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, αφού αλλάξατε τηλέφωνα και είπατε πως θα τα πείτε, μπορείς να κάνεις κι εσύ κάποια κίνηση. Από τις συζητήσεις που κάνατε στις δυο κοινωνικές σας συναντήσεις, ίσως έχεις καταλάβει κάποια ενδιαφέροντα ή προτιμήσεις του. Μπορείς να του τηλεφωνήσεις και να του προτείνεις πχ. να σε συνοδεύσει σε κάποια εκδήλωση ή παράσταση. Έτσι του δείχνεις διακριτικά το ενδιαφέρον σου. Αν δεν ανταποκριθεί, μην επιμείνεις. Αν ξανασυναντηθείτε σε παρέα, φέρσου απλά και φιλικά. Εσύ θα έχεις κάνει το μέρος που σου αναλογεί κι αν θέλει να ανταποκριθεί θα το κάνει. Αν όχι, τι είχες τι έχασες…
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.