Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Εξωσυζυγική περιπέτεια

Θα ήθελα την άποψή σας για να βγω από ένα ερωτικό μπέρδεμα με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες. Είμαι παντρεμένη κι έχω ένα παιδάκι. Ο άντρας μου δουλεύει όλη μέρα και αν και ξέρω ότι είναι κλειστός άνθρωπος θεωρώ ότι μας έχει παραμελήσει αφού πολλές φορές δεν παίρνει ούτε τηλέφωνο να μας νοιαστεί. Αυτά δεν τα αναφέρω για να δικαιολογήσω το μπλέξιμο στο οποίο βρέθηκα.

Με έναν συνάδελφο ήρθαμε πιο κοντά και τελικά δημιουργήσαμε μια σχέση. Είναι κι αυτός παντρεμένος με μεγάλα παιδιά. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι αν και υπάρχουν κάποια συναισθήματα -αν και από μεριάς μου είχα διευκρινίσει ότι δεν πιστεύω πως είμαι ερωτευμένη αλλά μου αρέσει ο τρόπος που με βλέπει, με κολακεύει- δεν τίθεται θέμα να χαλάσουμε τα σπίτια μας.
Πρόσφατα η γυναίκα του ανακάλυψε κάποια μηνύματα που μου έστειλε και μάλιστα ανέφερε σε αυτά ότι είναι τρελός για μένα. Από τότε παίρνει κάποια τηλέφωνα και προσπαθεί να μάθει ποιά είμαι, αν και ο άντρας της της είπε πως ήταν απλά παιχνίδι με μηνύματα και όχι πραγματική σχέση. Σημειωτέο ότι αυτός είναι κατά εξακολούθηση άπιστος. Δεν θέλω να το μάθει ο άντρας μου ούτε και κανένας άλλος και εννοείται πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου να διατηρήσω αυτή την παράλληλη σχέση. Δεν μου αρέσει η θέση στην οποία έφερα αυτή τη γυναίκα, και κάποιες φορές σκέφτομαι μήπως πρέπει να απαντήσω σε κάποιο τηλεφώνημα και να της ζητήσω να τα πούμε από κοντά. Να της εξηγήσω πως δεν έγινε «τίποτα» και πως ήταν ένα ανόητο παιχνίδι χωρίς σημασία. Δεν θέλω να χαλάσω το σπίτι μου, παρόλο που ξέρω ότι εγώ και μόνο με την απερισκεψία μου θα φταίω αν γίνει κάτι τέτοιο. Σας παρακαλώ να μου πείτε την γνώμη σας χωρίς ευγένειες... Και την επαγγελματική αλλά και τη σκέψη σας σαν γυναίκα και σαν «φίλη». Περιμένω νέα σας το συντομότερο δυνατό.
Α.

 Δεν πρόκειται να σε κρίνω για την παράλληλη σχέση. Όπως έχω πολλές φορές γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις, για να εισχωρήσει τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, η σχέση είναι ήδη φθαρμένη. Για το δικό σου γάμο, αυτό φαίνεται καθαρά από τον τρόπο που περιγράφεις τον άντρα σου, χωρίς βέβαια να λέω πως δεν έχεις κι εσύ το μερίδιο της ευθύνης σου σ’ αυτή τη φθορά. Φαίνεται επίσης πόση ανάγκη έχεις να είσαι επιθυμητή από έναν άντρα, πράγμα που δείχνει πως αυτό δεν το προσλαμβάνεις από το σύζυγό σου. Όσο για το φίλο σου, ο γάμος του σίγουρα είναι φθαρμένος αφού είναι κατ’ εξακολούθηση άπιστος, όπως λες.

Το καλό είναι πως η σχέση σας ήταν από την αρχή ξεκάθαρη, έτσι ώστε κανένας από τους δυο σας να μην έχει αυταπάτες ή μεγάλες προσδοκίες. Ήταν μια σχέση με ημερομηνία λήξης, αλλά η αποκάλυψη σας πρόλαβε πριν από τη λήξη.

Τι κάνεις τώρα με τη σχέση αυτή; Την έχεις ήδη διακόψει; Αν όχι, σε συμβουλεύω να το κάνεις αμέσως. Το τι θα κάνεις με τη γυναίκα του έχει σχέση και μ’ εκείνον. Συζήτησε μαζί του ποια θα ήταν η καλύτερη αντιμετώπιση. Τι άνθρωπος είναι η γυναίκα του; Τι θα ήταν καλύτερο για το γάμο του; Η γυναίκα του γνωρίζει πως είχε κι άλλες παράλληλες σχέσεις; Αν ναι, τότε δεν θα ρίξει το κύριο βάρος σε σένα αλλά σε κείνον. Γενικά πιστεύω πως όταν κάποιος ανακαλύπτει μια απιστία του συντρόφου του, σ’ αυτόν πρέπει να ρίξει ευθύνες και όχι στο τρίτο πρόσωπο. Συχνά όμως οι άνθρωποι αποζητούν τον υπεύθυνο έξω από τη σχέση τους και προσπαθούν να μην ενοχοποιήσουν το σύντροφό τους, για να μπορέσουν να παραμείνουν μαζί του.

Πιστεύω πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η αλήθεια, ειπωμένη με τον κατάλληλο τρόπο. Απάντησε στο τηλέφωνο, συστήσου, και πες πως θέλεις να συναντηθείτε να ξεκαθαρίσετε το μπέρδεμα που έχει γίνει με κάποια μηνύματα με το σύζυγό της. Συνάντησε τη γυναίκα και αρχικά ζήτησέ της συγγνώμη για την αναστάτωση. Πες της πως είσαι παντρεμένη και έχεις κάποια προβλήματα στο γάμο σου, πράγμα που σε έκανε να εμπλακείς σε μια περιπέτεια με το σύζυγό της. Ούτως ή άλλως αυτό θα τέλειωνε, γιατί δεν έχει κανένας από τους δυο σκοπό να χαλάσει την οικογένειά του, αλλά μια και αποκαλύφτηκε τέλειωσε μια ώρα νωρίτερα. Ζήτησε συγνώμη για την απερισκεψία σου που της προκάλεσε τέτοια αναστάτωση και υποσχέσου πως η υπόθεση έληξε και δεν θα ξαναενοχλήσεις της οικογένειά της. Παρακάλεσέ την να μην αναμείξει κι εκείνη την οικογένειά σου. Πάρε το δικό σου μερίδιο ευθύνης αποφεύγοντας να κατηγορήσεις τον άντρα της.

Σχετικά με την έννοια της «περιπέτειας», αν η υπόθεση μπορούσε να περάσει χωρίς αναφορά στις σεξουαλικές σχέσεις, αυτό θα έλυνε πολλά προβλήματα. Τα μηνύματα ήταν αρκετά «αποκαλυπτικά»; Αν όχι, θα μπορούσατε να συνεννοηθείτε με το φίλο σου να πείτε πως μείνατε στο επίπεδο του φλερτ. Δεν νομίζω πως η γυναίκα είναι τόσο αφελής ώστε να πιστέψει πως είστε στην ίδια δουλειά και στέλνατε μόνο μηνύματα, σίγουρα θα είχατε και κάποιες εξόδους. Αν όμως τα μηνύματα δεν ήταν αποκαλυπτικά και δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις σεξουαλικών σχέσεων, μπορείτε να συνεννοηθείτε να πείτε πως δεν προχωρήσατε. Αν πάλι υπάρχει περίπτωση να ανακαλυφτείτε, μπορείς να της πεις πως ναι, είχατε βρεθεί και σεξουαλικά μερικές φορές. Σε καμία περίπτωση μη δώσεις λεπτομέρειες. Πες πως εσύ αυτά είχες να πεις και αν θέλει κάτι περισσότερο, ας ρωτήσει το σύζυγό της. Πιστεύω πως με τον τρόπο αυτό, αν η γυναίκα έχει κάποιο επίπεδο η υπόθεση θα τελειώσει εδώ.

Αν παρ’ ελπίδα επικοινωνήσει με τον άντρα σου, αντιμετώπισέ το ανάλογα. Πες του πως η χαλάρωση της σχέσης σας και η απερισκεψία σου σε έκανε να εμπλακείς, ζήτησε συγνώμη και υποσχέσου πως δεν θα επαναληφθεί. Να είσαι βέβαια προετοιμασμένη να υποστείς συνέπειες, οι οποίες ελπίζω πως δεν θα φτάσουν στη ρήξη. Όπως και να έχει όμως η εξέλιξη, σε προτρέπω με αυτή την αφορμή να ξαναδείς το θέμα της σχέσης με το σύζυγό σου και να προσπαθήσεις γι’ αυτήν. Μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης θα μπορούσε να σε βοηθήσει να βάλεις σε μια σειρά τα συναισθήματα και τις επιθυμίες σου και να βρεις τον τρόπο να τα διεκδικήσεις.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.