Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Όταν συναντάμε έναν …εξαφανισμένο

Σας έχω ξαναγράψει για έναν "εξαφανισμένο" στο παρελθόν. Η απορία μου είναι η εξής : πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε …μετά την εξαφάνιση; (όταν η ιστορία πέρασε από τις φάσεις γνωριμία-φλερτ-σεξ-εξαφάνιση, δεν μιλώ για one night stand). Μας πετυχαίνουν π.χ. κάπου κι έρχονται άνετοι, χαλαροί και cool να μας χαιρετήσουν.

Σφυρίζουμε κι εμείς αδιάφορα και κάνουμε τις άνετες (ενώ μας έχει ενοχλήσει στην πραγματικότητα). Γιατί αφενός δε θέλουμε να δώσουμε αξία στον εξαφανισμένο και να το πάρει και πάνω του ότι μας πλήγωσε που δεν ξαναεπικοινώνησε μαζί μας, αφετέρου υπάρχει και υπάρχει η περίπτωση να μας θεωρήσει χαλαρές, ακόμα διαθέσιμες και να μας ξαναπροσεγγίσει κιόλας. Οπότε εξασφαλίζουμε τη συνέχεια της ιστορίας μας μαζί του και ίσως βγει κάτι καλό…

‘Η καλύτερα να είμαστε τυπικές, λιγομίλητες και απόμακρες, να δείχνουμε δηλαδή φανερά ότι κάτι μας έχει πειράξει στη συμπεριφορά του, για να μην μας αναζητήσει ξανά τουλάχιστον μόνο για σεξουαλικούς λόγους. Εγώ έτσι αντέδρασα και δεν είμαι σίγουρη αν έκανα καλά...
Ν.

 Οι εξαφανισμένοι είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ και το έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις σε διάφορες παραλλαγές. Εσύ τώρα περιγράφεις την περίπτωση που η κοπέλα ανήκει στον ίδιο κοινωνικό κύκλο με τον άντρα με τον οποίο κάποια στιγμή υπήρξε μια ενθουσιώδης προσέγγιση και μετά …μην τον είδατε.

Δεν υπάρχει γενικός κανόνας συμπεριφοράς. Προτείνω οι άνθρωποι να είναι αυθεντικοί και να μη δρουν κατόπιν προδιαγεγραμμένων σχεδίων και στρατηγικών στόχων. Καλό είναι να δείχνουμε αυτό που αισθανόμαστε με ευγενικό τρόπο και χωρίς υπερβολές, οπότε ο άλλος να παίρνει και το ανάλογο μήνυμα και αν ενδιαφέρεται ανταποκρίνεται αναλόγως.

Αν είσαι ακόμα θυμωμένη μαζί του γι’ αυτό που συνέβη, δεν σου λέω να …του κοπανήσεις κάτι στο κεφάλι. (Εξάλλου, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η προσέγγιση δεν γίνεται αν δεν το θέλουν και τα δυο μέλη, οπότε σε ό,τι έχει γίνει είναι και οι δυο υπεύθυνοι). Μπορείς να είσαι ψυχρή και τυπική μαζί του, την καλημέρα σου, δυο τυπικές κουβέντες και τίποτα άλλο.

Αν πάλι ήσουν θυμωμένη αλλά σου πέρασε (ίσως επειδή έχεις κάνει την αυτοκριτική σου) μπορείς να είσαι λίγο πιο φιλική, χωρίς όμως να δώσεις θάρρος για περαιτέρω προσέγγιση.  

Υπάρχει και η πιθανότητα να θέλεις να ξαναδοκιμάσεις μαζί του, είτε γιατί το πήρες απόφαση πως μόνο ευκαιριακή επαφή μπορείτε να έχετε και το δέχεσαι είτε γιατί θέλεις να δοκιμάσεις μήπως αυτή τη φορά τα πράγματα σοβαρέψουν (εξέλιξη με πολύ μικρή πιθανότητα). Σε τέτοια περίπτωση υποθέτω πως θα σου βγαίνει να είσαι ανοιχτή και να του δώσεις θάρρος, οπότε κάνε το.
Φαίνεται πως εσύ ανήκεις στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή του έχεις ακόμα θυμό και δεν επιδιώκεις επαναπροσέγγιση, οπότε καλά έκανες και ήσουν απόμακρη.

Καλό είναι εμείς οι γυναίκες να ξεφύγουμε επιτέλους από τα στερεότυπα της προγραμματισμένης συμπεριφοράς, έτσι όπως μας συμβούλευαν οι μαμάδες μας, να δείχνουμε τις διαθέσεις μας και να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.