Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αναπροσαρμογή του «συμβολαίου» σχέσης

Είμαι 32 ετών και συνδέομαι εδώ και ένα χρόνο με μια κοπέλα περίπου συνομήλική μου. Από την αρχή δεν ήθελα πολύ στενή σχέση και εκείνη έδειχνε πως συμφωνούσε. Βλεπόμασταν όποτε το θέλαμε και οι δυο και κατά τα άλλα δεν ανακατευόταν ο ένας στη ζωή του άλλου. Περάσαμε κάποιο διάστημα καλά έτσι και μετά εκείνη άρχισε να έχει όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις: να βλεπόμαστε καθημερινά, να είμαι πιο εκδηλωτικός, να μη βγαίνω με άλλες παρέες, να κάνουμε κοινά σχέδια κτλ. Της έκανα μια συζήτηση ότι άλλα είχαμε συμφωνήσει στην αρχή και εγώ δεν μπορώ να δώσω κάτι περισσότερο. Εκείνη μου είπε πως στην αρχή ήταν αλλιώς αλλά τώρα πλέον με βλέπει πιο σοβαρά και θέλει πιο «κανονική» σχέση. Εγώ από τη μια πιέζομαι από αυτή την κατάσταση και από την άλλη δεν θέλω να χωρίσουμε γιατί όταν δεν γκρινιάζει περνάμε πολύ καλά.

Δ.

Εδώ πρόκειται για μια καθαρή περίπτωση που η σχέση στο ζευγάρι εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο, οπότε το αρχικό «συμβόλαιο» πρέπει να αναθεωρηθεί.

Στην αρχή πήρατε κι οι δυο τη σχέση ελεύθερα και χαλαρά. Εσύ εξακολουθείς να θέλεις το ίδιο, η φίλη σου όμως βλέπει πλέον τη σχέση διαφορετικά, έχει άλλες δημιουργήσει άλλες επιθυμίες και ανάγκες και σου ζητά να τις της καλύψεις. Έκανες καλά που συζήτησες το θέμα μαζί της, έτσι ώστε να εκφράσει ο καθένας από σας με σαφήνεια τις θέσεις του και να μην αναλώνεστε σε γκρίνιες.

Ναι, η κοπέλα είχε κάθε δικαίωμα περνώντας ο καιρός να αλλάξει επιθυμίες και στόχους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εσύ είσαι υποχρεωμένος να ενταχθείς στο νέο μοντέλο σχέσης που εκείνη επιδιώκει. Υπάρχει και η περίπτωση να ήθελε από την αρχή περισσότερα αλλά να έκανε υπομονή προσπαθώντας να σε «κερδίσει».

Όταν ένας θέλει πολλά κι ο άλλος λίγα, μόνο τα λίγα μπορούν να γίνουν. Δεν μπορείς να την κάνεις να θέλει λιγότερα, αλλά ούτε κι εσύ μπορείς να δώσεις περισσότερα. Οπότε, της δηλώνεις πως θέλεις να συνεχίσετε στο ίδιο μοτίβο που είχατε ως τώρα κι αν δεν της αρκεί μπορεί να φύγει. Αν μείνει, πρέπει να συμβιβαστεί και να μην έχει περισσότερες απαιτήσεις, αλλά ούτε και να γκρινιάζει που συμβιβάστηκε.

Εσύ πάλι δεν μπορείς να τα έχεις όλα όπως θέλεις: να έχεις και τη συγκεκριμένη κοπέλα και να είναι και ευχαριστημένη με τα λίγα ενώ θέλει τα πολλά. Αν δεν καταφέρει να συμβιβαστεί και ταυτόχρονα να περνάτε όμορφα, είναι προτιμότερο να χωρίσετε παρά να προσποιηθείς πιο θερμή συμπεριφορά (πράγμα που δεν γίνεται για πολύ) ή να αναλώνεστε σε γκρίνιες και καβγάδες. Μην αισθανθείς άσχημα, γιατί ήσουν καθαρός από την αρχή και έχεις παραμείνει σταθερός στις απόψεις σου.

Είστε νέοι άνθρωποι και σας αξίζει να απολαμβάνετε ο καθένας μια σχέση όπως τη θέλετε. Αν αυτό δεν συμβαίνει, είναι προτιμότερο να χωρίσετε και δεν έγινε και καμιά καταστροφή…
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.