Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Να προχωρήσω;

Είμαι 25 χρονών. Από καιρό μου αρέσει ο αδελφός του συζύγου της αδελφής μου (παντρεύτηκαν πρόσφατα). Είναι στην ηλικία μου και συχνά κάνουμε παρέα όλοι μαζί. Δείχνει κι αυτός ενδιαφέρον για μένα και μάλιστα μου έχει προτείνει να βγούμε αλλά εγώ αρνήθηκα. Αν κάνω σχέση μαζί του φοβάμαι πως θα έχουμε προβλήματα γιατί θα είμαστε συγγενείς. Τι να κάνω;
Φ.

 Εσύ βλέπεις να υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Είστε δυο νέα παιδιά χωρίς συγγένεια εξ αίματος και μάλλον αρέσετε ο ένας στον άλλον. Γιατί να μην κάνετε πιο στενή παρέα; Οι πιθανές εξελίξεις εξαρτώνται από το πόσο τελικά αρέσετε ο ένας στον άλλον και από την ιδεολογία που έχετε σχετικά με το θέμα:
·         Παραμένετε στο επίπεδο της παρέας, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα

·         Δημιουργείτε σχέση. Θα πρότεινα τον πρώτο καιρό να μην την ανακοινώσετε στο οικογενειακό περιβάλλον γιατί κανένας δεν ξέρει την εξέλιξή της. Αν η σχέση διαλυθεί σύντομα, είναι πιθανό να έχουν δημιουργηθεί οικογενειακές συζητήσεις και θέματα άδικα (ανάλογα και με την ιδεολογία που επικρατεί στις οικογένειές σας).

·         Δημιουργείτε σχέση που διατηρείται και εξελίσσεται. Τότε αναγκαστικά θα πρέπει να ανακοινωθεί για να μην αναγκαστείτε να κρύβεστε. Ακόμη όμως και αν γίνει αυτό, κανείς δεν ξέρει αν θα καταλήξετε σε γάμο, οπότε δεν εγείρονται πιθανά θρησκευτικά ζητήματα. Σε τέτοια περίπτωση ίσως θα αισθάνεστε κάπως άβολα να βρίσκεστε στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον μετά από τη διάλυση μιας σχέσης, τουλάχιστον στην αρχή. Έγκειται όμως σε σας τους ίδιους να αντιμετωπίσετε την κατάσταση πολιτισμένα.

·         Η σχέση εξελίσσεται σε γάμο. Υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη ως εκεί, αλλά καλό είναι να έχουν συζητηθεί όλες οι πιθανές εξελίξεις για να σου φύγει το άγχος. Δεν γνωρίζω ακριβώς, αλλά υποθέτω πως ακόμη και να υπάρχει κάποιο θρησκευτικό ζήτημα, σίγουρα μπορείτε να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο.

Το ουσιαστικό ζήτημα όμως είναι άλλο: Ποια είναι τα δικά σου πιστεύω; Αν είσαι ιδεολογικά αντίθετη, κανένας δεν μπορεί να επέμβει. Αν όμως πιστεύεις πως δεν κάνεις κάτι το επιλήψιμο (αυτή είναι και η δική μου γνώμη), μπορείς να το υπερασπιστείς; Είσαι άνθρωπος που υποστηρίζεις τα θέλω σου; Μπορείς να παλέψεις με τα στερεότυπα προκειμένου να κάνεις στη ζωή σου αυτό που επιλέγεις; Τι αντιλήψεις επικρατούν στην οικογένειά σου και κατά πόσο προσαρμόζεσαι σ’ αυτές;

Σου προτείνω να μην το συζητήσεις με κανένα άτομο του οικογενειακού σου περιβάλλοντος και να αρχίσεις να κάνεις στενότερη παρέα με τον άντρα που σου αρέσει. Αν η κατάσταση εξελιχτεί, να βρεις το θάρρος να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.