Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ζήλεια

Το θέμα της ζήλειας επανέρχεται τακτικά στο blog μας…

Βασανίζομαι από ζήλεια και καβγαδίζω συνεχώς με τον αρραβωνιαστικό μου γι’ αυτό το λόγο. Στη δουλειά του έχει όλο να κάνει με γυναίκες (έχει κομμωτήριο) και φέρεται σε όλες πολύ ανοιχτά. Είναι γενικά πολύ κοινωνικός και λέει πως αυτό είναι μέρος της δουλειάς του. Εγώ δεν μπορώ να το ανεχτώ και γίνονται συνεχώς καβγάδες. Φροντίζω να βρίσκομαι όσο μπορώ στο μαγαζί και η συμπεριφορά του μου έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Τ.

Έχεις άλλα παράπονα από το σύντροφό σου; Έχεις σαφή δείγματα πως δεν σου είναι πιστός; Αν ναι, το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να σκεφτείς αν θα σταθεροποιηθείς μαζί του. Αν όχι, πρόκειται μάλλον για δική σου ανασφάλεια.

Πρώτα-πρώτα ένας επαγγελματίας που δουλεύει με ανθρώπους πρέπει να είναι ανοιχτός και ευχάριστος. Όταν μάλιστα η προσωπικότητά του είναι κατάλληλη, δεν χρειάζεται να καταβάλλει προσπάθεια γι’ αυτό, αντίθετα είναι αυθεντικός και περνά κι αυτός ωραία.  Δεν είναι κακό σε έναν επαγγελματικό χώρο να γίνουν κάποια αστειάκια ή ένα κομπλιμέντο που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη, χωρίς όμως να αποτελούν το προοίμιο ερωτικής προσέγγισης. Αν ο σύντροφός σου σταματά εκεί, δεν νομίζω πως έχεις λόγο να ανησυχείς. Μπορείς βέβαια σε σοβαρή συζήτηση να του επισημάνεις ορισμένες συγκεκριμένες συμπεριφορές του που σε πειράζουν, αλλά οι αλλαγές που μπορεί να κάνει βρίσκονται μόνο στο επίπεδο της συμπεριφοράς. Ο χαρακτήρας του θα εξακολουθήσει να είναι ανοιχτός και δεν υπάρχει τρόπος ούτε λόγος να του τον αλλάξεις.

Εξάλλου, αν κάποιος θέλει να απατήσει το σύντροφό του, υποθέτω πως δεν φλερτάρει φανερά ενώπιον όλων. Εσύ πώς φέρεσαι σε επαγγελματικούς και φιλικούς χώρους; Δεν απολαμβάνεις μια όμορφη συμπεριφορά ενός άντρα, που δεν έχει όμως ερωτική συνέχεια; Μήπως είσαι πολύ συγκρατημένη κι έτσι παρεξηγείς εύκολα τα πράγματα; Εννοείται πως αν εσύ καταφέρεις να είσαι άνετη με την ανοιχτή συμπεριφορά του συντρόφου σου θα πρέπει κι αυτός να μην παρεξηγεί αντίστοιχες συμπεριφορές από εσένα ή προς εσένα.

Μήπως είσαι πολύ επικεντρωμένη στο τι κάνει ο σύντροφός σου; Λες πως φροντίζεις να βρίσκεσαι συχνά στο χώρο του. Δεν έχεις δική σου δουλειά και άλλα ενδιαφέροντα; Αν όχι, φρόντισε να αποκτήσεις έτσι ώστε η ζωή σου να μην κυριαρχείται από τη δική του.  
Κατερίνα

1 σχόλιο:

  1. να στο πώ απλά..αν ερχόμουν στο κομμωτήριο σας και ήταν μούργος γιατι σε φοβότανε δεν θα ξαναρχόμουνα..κόψε τα χαζα..τα βαριούνται όλοι...σιγά μην είμαι όλη μέρα στη δουλειά του άλλου....κάνε και εσύ αστεία εκεί...να γελάτε...σιγά πια...και τι να τους πει...είσαι ωραία...αφού οφείλει να τις κάνει ωραίες...είσαι και τυχερή...κομμωτής είναι...φαντάσου να ήταν πλαστικός και να έβλεπε και βυζί όλη μέρα....
    φιλιάαααααααααα

    Ροδούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.