Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Με απάτησε

Έχω σχέση με τον Β σχεδόν ένα χρόνο. Κάποια στιγμή που ήμουν στο σπίτι του κατάλαβα πως έχει κάνει έρωτα με άλλη. Στην αρχή το αρνήθηκε και μετά το παραδέχτηκε, μου εξήγησε πως ήταν κάτι τυχαίο και ζήτησε συγγνώμη. Έγινε μεγάλη φασαρία αλλά τελικά τα βρήκαμε. Όμως εμένα η ζωή μου έχει γίνει κόλαση. Δεν μπορώ να ησυχάσω, κλαίω και συνεχώς μαλώνουμε. Δεν του έχω πια εμπιστοσύνη. Δεν ξέρω τι να κάνω…

Μ.

Η στάση μας σε μια «παρεκτροπή» του συντρόφου μας είναι καθαρά θέμα προσωπικής ιδεολογίας και του άγραφου «συμβολαίου» σχέσης που έχουμε κάνει. Αν οι αντιλήψεις μου είναι υπέρ της πολυγαμίας και έχω βρει κι έναν ανάλογο σύντροφο, τότε δεν υπάρχει θέμα… Αν η σχέση είναι ευκαιριακή και δεν έχουν ξεκαθαριστεί κάποια πράγματα, τότε επίσης δεν έχω δικαίωμα να παραπονιέμαι. Μια νεαρή μου πελάτισσα καταρρακώθηκε όταν πέρασε απροειδοποίητα από το σπίτι του νεαρού με τον οποίο είχε συνευρεθεί μια φορά μετά από ένα πάρτι και τον βρήκε μια άλλη κοπέλα. Μα δεν της είχε υποσχεθεί τίποτα ο άνθρωπος, ούτε είχαν εκφραστεί συναισθήματα, ούτε καν είχε γίνει σχέση…

Στη δική σου περίπτωση, πρόκειται για κανονική σχέση με δέσμευση. Εδώ υπεισέρχεται το θέμα της ιδεολογίας. Κατά πόσο μπορείς να ξεπεράσεις την ιστορία; Αν μπορείς να αποδεχτείς την «τυχαία» παρεκτροπή, να εκφραστείς, να θυμώσεις, να τσακωθείτε, να δώσετε υποσχέσεις για το μέλλον και να τα ξαναβρείτε, έχει καλώς. Είναι πιθανό αυτό να μη μπορεί να γίνει αυτόματα και να χρειάζεσαι χρόνο. Έχεις κάθε δικαίωμα αν έτσι αισθάνεσαι να απομακρυνθείς για λίγο, να σκεφτείς, να ηρεμήσεις και να δεις αν μπορείς να το ξεπεράσεις.

Αν πάλι κρίνεις πως δεν μπορείς να το ξεπεράσεις, φύγε. Εκείνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να παραμείνεις στη σχέση ενώ βασανίζεσαι για μεγάλο διάστημα και να γίνεται κόλαση η ζωή και των δυο σας.

Αν επιλέξεις την πρώτη περίπτωση, η εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνο για να ξαναχτιστεί, οπότε είναι φυσικό να περάσετε μια περίοδο που θα υποψιάζεσαι να θα αμφιβάλλεις μέχρι ο φίλος σου να σου αποδείξει με τη στάση του πως αξίζει την εμπιστοσύνη σου.

Σε πολλές περιπτώσεις μια περιπέτεια γίνεται αφορμή να χωρίσει ένα ζευγάρι, ενώ σε κάποιες άλλες να αναπροσαρμοστεί η σχέση και να λειτουργήσει με πιο ουσιαστικό τρόπο.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.