Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο πρώην παντρεύεται

Είμαι 30 ετών. Είχα δεσμό με τον Γ. επί 6 χρόνια και ήταν η πρώτη σοβαρή σχέση και για τους δυο. Χωρίσαμε πριν από δυο χρόνια με δική του πρωτοβουλία, γιατί ήθελε λέει να ζήσει εμπειρίες και να μην έχει γνωρίσει μόνο μια γυναίκα στη ζωή του. Είχε πει πως με εκτιμά και πως μακάρι να με συναντούσε αργότερα στη ζωή του και να παντρευόμασταν. Επίσης είχε πει πως σε λίγα χρόνια, αν είμαι ακόμα ελεύθερη, θα με προσεγγίσει ξανά για να παντρευτούμε. Αμέσως τα έφτιαξε με μια συνάδελφό του που πάντα ενδιαφερόταν και η σχέση τους διατηρήθηκε ως τώρα.

Εγώ πληγώθηκα, αλλά με τον καιρό το ξεπέρασα. Έκανα κάποιες άλλες σχέσεις που δεν κράτησαν και τώρα είμαι μόνη. Με τον Γ. έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς. Πρόσφατα έμαθα πως εκείνη η κοπέλα είναι έγκυος και παντρεύονται. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου και δεν ξέρω γιατί επηρεάστηκα τόσο. Αισθάνομαι πολύ άσχημα και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.
Μ.

Αυτό που σου φταίει είναι η δική σου ζωή και κανενός Γ. από το παρελθόν.

Είναι φυσικό ο τρόπος που χωρίσατε να σε πλήγωσε, όπως και είναι φυσικό που κάποια στιγμή το ξεπέρασες και συνέχισες τη ζωή σου. Σε ένα νέο άτομο (άντρα ή γυναίκα) που δημιουργεί την πρώτη του σοβαρή σχέση και σταθεροποιείται σ’ αυτήν είναι φυσικό να υπάρχει η περιέργεια για περισσότερες εμπειρίες, που συχνά αποτελεί την αιτία χωρισμού, είτε υποσυνείδητα είτε συνειδητά (όπως έγινε στην περίπτωση του Γ.). Στους άντρες το φαινόμενο μπορεί να είναι πιο έντονο λόγω του στερεοτύπου που θέλει τον άντρα «κυνηγό» και «έμπειρο».

Οι δηλώσεις του για να ξαναβρεθείτε μετά από χρόνια, όταν υποτίθεται πως θα είχε συγκεντρώσει τις εμπειρίες που αναζητούσε, δείχνουν την εκτίμηση προς το άτομό σου, αλλά δεν έχουν σοβαρότητα. Δεν δίνουμε ραντεβού μετά από χρόνια για να παντρευτούμε… Ελπίζω να μην το πήρες σοβαρά, ούτε να επένδυσες στην πιθανότητα αυτή.

Ο Γ. όμως φαίνεται πως ήταν συνηθισμένος στη σταθερή σχέση και δεν προσπάθησε να συγκεντρώσει εμπειρίες αλλά να επαναλάβει το γνώριμο μοντέλο της μακροχρόνιας και σοβαρής σχέσης. Είναι βέβαια πολύ πιθανό το θέμα των εμπειριών να μην ήταν η μόνη αιτία που ήθελε να χωρίσετε, αλλά να ήταν μια καλή θεωρητική δικαιολογία για να φύγει από τη σχέση σας προκειμένου να συνδεθεί με την άλλη κοπέλα.

Τέλος πάντων, χωρίσατε, το ξεπέρασες και συνεχίσατε κι οι δυο τις ζωές σας. Εσύ όμως φαίνεται πως δεν είσαι ευχαριστημένη από τη δική σου ζωή. Βλέπεις λοιπόν πως εκείνος παντρεύεται, θεωρείς πως εκείνος «πέτυχε» στη ζωή, όχι μαζί σου αλλά με την ανταγωνίστριά σου, ενώ εσύ «απέτυχες». Αυτό πιστεύω πως σε πειράζει. Αν εσύ ήσουν ευχαριστημένη με τη ζωή σου, καθόλου δεν θα σε ένοιαζε τι κάνει ο πρώην.

Εκεί πιστεύω λοιπόν πως πρέπει να επικεντρώσεις, στο τι κάνεις με τη δική σου ζωή. Φαίνεται πως ο γάμος είναι στόχος σου, αλλά χρειάζεται να περάσεις πολλά στάδια με έναν άντρα για να φτάσεις εκεί και να πετύχει το πράγμα. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία, τα ενδιαφέροντά σου και τις παρέες σου, κοίταξε να είσαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες αλλά όχι «απελπισμένη». Είσαι νέο κορίτσι και όλες οι πιθανότητες απλώνονται μπροστά σου.
Κατερίνα

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός ότι παντρευεται επειδή η άλλη είναι έγκυος είναι και σημάδι ότι μπορεί και να τον έμπλεξε η άλλη και πραγματικά να μη ήθελε ο ίδιος και πολύ να παντρευτεί...όπως και ναχει καλα να παθει...και αντί να λες ότι είναι η χαμένη σου ευκαιρία να λες είναι η τύχη σου που δεν έμεινες με έναν ανώριμο άνθρωπο...
    καλυτέρευσε τον εαυτό σου...και μην ψαχνεις απεγνωσμένα...όσο ΄καλυτερευεις εσύ...τόσο θα βρεις καλύτερα πράγματα σε όλα.


    φιλιά
    Ροδούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.