Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αταίριαστοι

Με ελκύει ένας άντρας που δεν έχει τίποτα από αυτά που μέχρι τώρα πίστευα πως με ελκύουν στους άντρες: είναι μικρότερός μου, δεν έχει την ίδια κουλτούρα με μένα, εργάζεται ευκαιριακά… Μου αρέσει όμως σαν εμφάνιση, έχει απίθανο χιούμορ και όταν βγαίνουμε διασκεδάζω πολύ. Εκείνος έχει δείξει διάθεση να προχωρήσουμε, αλλά εγώ διστάζω γιατί είμαστε αταίριαστοι.

Ζ.

Εσύ τι θέλεις από την προσωπική σου ζωή αυτή την περίοδο; Θέλεις μια χαλαρή σχέση ή μια σχέση ζωής με πιθανή προοπτική σταθεροποίησης;

Αν θέλεις το πρώτο, γιατί να διστάζεις; Είναι πιθανό μια σχέση χωρίς πνευματικό περιεχόμενο και κοινή κουλτούρα να σε κάνει να περάσεις καλά για κάποιο διάστημα. Αν σε ενοχλεί η κοινωνική και οικονομική διαφορά, εξέτασε τον εαυτό σου να δεις αν η ενόχληση αυτή προέρχεται από τα στερεότυπα τα οποία πιθανώς έχεις εσωτερικεύσει ή από προσωπική ιδεολογία. Στην πρώτη περίπτωση, σκέψου μήπως είναι καιρός να ξεπεράσεις αυτά τα στερεότυπα και στη δεύτερη αν είναι σκόπιμο να επανεξετάσεις την ιδεολογία σου.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πράγμα είναι πιο πολύπλοκο. Σε μια ουσιώδη σχέση χρειάζεται να επικοινωνούμε σε όλα τα επίπεδα. Όμως κανείς δεν ξέρει το μέλλον μιας σχέσης. Κάποιες φορές ξεκινάμε με θαυμάσιες προδιαγραφές αλλά το πράγμα χαλά στην πορεία, κάποιες άλλες πάλι φορές ξεκινάμε πιο χαλαρά και η κατάσταση εξελίσσεται προς πιο ουσιαστική σχέση.

Δεν μου γράφεις την ηλικία σου. Για μια νέα κοπέλα οι πειραματισμοί είναι πιο φυσιολογικοί και αν κάποια σχέση διαλυθεί απλώς εμπλουτίζει τις εμπειρίες της. Μια πιο μεγάλη γυναίκα είναι πιθανό να έχει κουραστεί από τους πειραματισμούς και να μη θέλει να μπει σε ανέλπιδες καταστάσεις.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, αφού αυτός ο άντρας σε ελκύει, γιατί να μην προχωρήσεις μαζί του; Κάνε το χωρίς να επενδύσεις, χωρίς να προσδοκάς συνέχεια και χωρίς να επιδιώκεις να τον αλλάξεις. Κι αν στον κοινωνικό σου κύκλο εμφανιστείς κάποιες φορές με έναν «αταίριαστο», πρέπει να μπορείς να υποστηρίξεις την επιλογή σου με το να είσαι άνετη και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Η ίδια η δυναμική της σχέσης θα αποδείξει αν και πόσο θα διατηρηθεί και θα εξελιχθεί. Αν όχι, θα έχεις περάσει καλά ένα διάστημα με έναν άντρα που από κάποιες πλευρές σου αρέσει.
Κατερίνα

2 σχόλια:

  1. ΤΟ "ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙς" ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΤΟΜΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα... Οι ευαίσθητοι άνθρωποι ή πρέπει να μη μπαίνουν σε επίφοβες σχέσεις (και ποια σχέση δεν είναι επίφοβη;) ή να μπαίνουν, να επενδύουν και μετά να υποφέρουν. Όταν κάποιος υποστεί αρκετές τέτοιες καταστάσεις, συνήθως μαθαίνει από μόνος του να προφυλάσσεται και επενδύει μόνο σταδιακά και αν...
      Ένας άλλος τρόπος να το μάθει κάποιος αυτό είναι η ψυχοθεραπεία!

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.