Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πλήρης υποταγή…

Ειμαι 40 ετων. Στα 32 γνωρισα κάποιον και ειχαμε σχεση για 3 χρόνια. Είχε επαγγελματικά και οικονομικά προβλήματα κι εγω ήμουν πάντα εκει να βοηθάω και να στηρίζω. Μόλις διοριστηκε με άφησε αμέσως για μία άλλη. Για 5 χρόνια χώριζε και τα ξαναφτιαχνε μαζί της κι εγω ζουσα στη σκιά του σαν φιλη (ερωτευμενη πάντα). Καθε που χώριζε επικοινωνουσε μαζί μου αφήνοντας με να πιστεψω πώς το ξανασκεφτεται για μας. Τελικά χωρίσανε και αυτός επεστρεψε στην ιδιαιτερη πατριδα μας. Αυτή τον ακολουθησε και τελικά ήταν ξανά μαζί. Σε δυο μήνες εμεινε έγκυος και λογικά θα παντρευτούν. Δεν μπορώ να τον ξεπεράσω. Αυτός τώρα κάνει πώς δεν υπάρχω. Δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.

Δ.

Δεν θα ασχοληθώ με τη στάση του φίλου σου. Νομίζω πως η κατάσταση μαζί σου τον είχε βολέψει πολύ καλά, οπότε τη διατηρούσε. Και την κατάσταση αυτή τη χαρακτηρίζω πλήρη υποταγή.

Θα ασχοληθώ με σένα την ίδια. Δέχτηκες να προσφέρεις πολλά στη σχέση σας όσο ίσχυε και μετά επί 5 χρόνια ζούσες στη σκιά του και ήλπιζες. Τώρα αυτός φτιάχνει οριστικά τη ζωή του, σε γράφει στα παλιά του τα παπούτσια κι εσύ δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να υποτιμάς τόσο τον εαυτό σου; Πιστεύεις πως σου αξίζει κάτι τέτοιο; Οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν όπως αντιμετωπίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Ναι μεν, υπάρχει έρωτας, αλλά η εκτίμηση προς τον εαυτό σου πού είναι;

Πώς είναι η υπόλοιπη ζωή σου; Έχεις οικογένεια, φίλους, ενδιαφέροντα; Εργάζεσαι, βλέπεις ανθρώπους, βγαίνεις; Αν δεν έχεις άλλα ενδιαφέροντα είναι πιο πιθανό να επικεντρώνεσαι μόνο στο συναισθηματικό.

Πιστεύω πως στην παρούσα φάση πρέπει να επικρατήσει ο εγωισμός με την καλή έννοια και να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Να αποφασίσεις συνειδητά να ξεπεράσεις αυτή την ιστορία και να ασχοληθείς επιτέλους με σένα την ίδια που έχεις παραμελήσει. Μια συνεργασία με ψυχολόγο θα μπορούσε να σε βοηθήσει. Φρόντισε να βρεις κάποιον στην πόλη σου και δες το σαν το πρώτο βήμα για να υποστηρίξεις τον εαυτό σου. Επιπλέον μπορούν να σε στηρίξουν κάποια αγαπημένα άτομα. Άλλαξε κάποια πράγματα από την καθημερινή σου ρουτίνα και απομακρύνσου αν μπορείς για λίγο καιρό από την πόλη σας.
Κατερίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.