Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εξαφανίστηκε από τη σχέση

Δημοσιεύω την απάντησή μου σε ερώτημα φίλης που παρακάλεσε να μη δημοσιευτεί το μήνυμά της. Με την ευκαιρία, παρακαλώ όλους τους φίλους που μου γράφουν να μην ανησυχούν. Φροντίζω πάντα να αφαιρώ από τα μηνύματά τους κάθε στοιχείο αναγνώρισης, οπότε δεν χρειάζεται να μου ζητούν να μην τα δημοσιεύω.
 
 
Είναι φανερό πως ο φίλος σου διχάζεται ανάμεσα στην επιθυμία του να είναι μαζί σου και στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση μέσα στην οποία βρίσκεται. Δεν ξέρω ποιά είναι τα πράγματα που του έχουν συμβει για να κρίνω. Θεωρώ όμως ότι ο τρόπος που ο καθένας μας αντιμετωπίζει τα πράγματα τα κάνει μικρά ή μεγάλα, οπότε είναι θέμα ανθρώπου.

 Στις μεγάλες ψυχολογικές κρίσεις οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν ομαλές σχέσεις. Λίγοι θα παραμείνουν αφοσιωμένοι στο σύντροφό τους και θα το ξεπεράσουν με τη βοήθειά του. Κατά κανόνα είτε θα προσκολληθούν στη σχέση τους είτε θα απομακρυνθούν. Ο φίλος σου ουσιαστικά επέλεξε το δεύτερο, και δικαίωμά του αν ήταν ξεκάθαρος σ’ αυτό. Ταυτόχρονα όμως τον ελκύεις κι εσύ και θέλει αν είναι μαζί σου, οπότε κατά καιρούς επανεμφανίζεται. Δεν αποκλείω και την περίπτωση να έχει εμφανιστεί στη ζωή του κάποια άλλη και να διχάζεται ανάμεσα στις δυο, οπότε τα περί προσωπικών προβλημάτων είναι απλώς δικαιολογία. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις...

Θα σε συμβούλευα να του δηλώσεις πως σε ταλαιπωρεί αυτή η κατάσταση και δεν θέλεις να τη συνεχίσεις. Τον αγαπάς, αλλά αυτό δεν είναι σχέση. Απομακρύνεσαι, του αφήνεις το χρόνο να λύσει τα θέματά του (αφού δε θέλει να είσαι κοντά του και να του συμπαραστέκεσαι να τα λύσει) και όταν είναι έτοιμος και θέλει ας ξαναγυρίσει. Εσύ θα περιμένεις κάποιο διάστημα αλλά όχι βέβαια μια ζωή. Αν σε προλάβει ελεύθερη και διαθέσιμη καλώς. Αν όχι, έχασε...

Απομακρύνσου και φρόντισε τον εαυτό σου. Δεν αξίζει να είσαι σε μια σχέση αν ο άλλος δε σε θέλει ή πότε θέλει πότε δε θέλει. Μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να ξεπεράσεις αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Κοινωνικοποιήσου, φρόντισε τη δουλειά σου, βλέπε τους φίλους σου. Αν ξαναγυρίσει σε εύλογο χρόνο, αποφασισμένος να είστε κανονικά μαζί, έχει καλώς και του δίνεις άλλη μια ευκαιρία. Αν όχι, πρόκειται για μια σχέση που δεν άντεξε στις δυσκολίες, οπότε δεν είχε προδιαγραφές για σχέση ζωής.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.