Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Είμαι ευάλωτη. Να τολμήσω;


Πριν από σχεδόν ένα χρόνο πέρασα πολύ δύσκολα λόγω μιας σχέσης πάνω στην οποία επένδυσα πολύ συναισθηματικά με αποτέλεσμα όταν χώρισα να βρεθώ συντετριμμένη και να χρειαστώ ψυχολογική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή που ακολουθώ μέχρι σήμερα. Νιώθω πλέον πολύ καλά με μένα και έχω αλλάξει τρόπο που βλέπω τις σχέσεις. Είμαι ενεργή σεξουαλικά με κάποιους πρώην εραστές και δεν ήθελα κάτι άλλο μέχρι που βρήκα νέα δουλειά και γνώρισα κάποιον.

Μου αρέσει πολύ, έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι αλλά προσπαθώ να συγκρατηθώ να μην πω ότι είναι όλα όσα θα ήθελα σε έναν άντρα γιατί φοβάμαι πως θα επαναληφθεί η τραυματική μου σχέση. Έχουμε μια επικοινωνία πέρα από φιλική και κάπως ερωτική (με υπονοούμενα και μηνύματα με ερωτικές νύξεις). Έχω ενδείξεις πως κάτι παίζει στη ζωή του, με κάποια κοπέλα από την πόλη από την οποία έχει έρθει. Δεν μπορώ να τον ρωτήσω ευθέως αν έχει κοπέλα γιατί δεν το φανερώνει για κάποιο λόγο.  Όταν βγαίνουμε όλοι μαζί για καφέ ή ποτό ψιλο-φλερτάρει με τις σερβιτόρες.

Το θέμα είναι πως πλέον πληγώνομαι εύκολα με το κάθε τι...πχ. μπορεί να τα ρίξει στη σερβιτόρα και να πληγωθώ, μπορεί να ακούσω ένα τηλέφωνο της κοπέλας του (αν όντως έχει) και να πληγωθώ, Είναι δύσκολο επειδή τον βλέπω κάθε μέρα και όλο και περισσότερο τον ερωτεύομαι, αλλά συγκρατούμαι για να μην πληγωθώ. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Αν του πω ότι μου αρέσει ίσως γίνω ρεζίλι και δεν μπορώ ξανά να βγω ούτε φιλικά ούτε να δουλέψω μαζί του.

Ο.

Το θέμα είναι ποια είσαι εσύ και σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται. Δεν γράφεις πόσο σημαντική και μακροχρόνια ήταν η σχέση που σε πλήγωσε, αλλά το να σε αφήσει συντετριμμένη με ανησυχεί. Έκανες πολύ καλά που κατέφυγες σε ψυχολογική στήριξη και ελπίζω να τη συνεχίζεις ως σήμερα. Στόχος είναι να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τις σχέσεις και τις κάνεις κεντρικό σημείο της ζωής σου, πράγμα που ακόμα δεν βλέπω να έχει αλλάξει. Αυτό το δείχνει το γεγονός πως αντιμετωπίζεις με τόσο άγχος μια πιθανή προσέγγιση του άντρα που σου αρέσει και το γεγονός πως βρίσκεται ακόμα σε αγωγή με ψυχοφάρμακα. Κυρίως λοιπόν φρόντισε τον εαυτό σου, ανεξαρτήτως αντρών.

Καλά έκανες και ξαναβγήκες στο «παιχνίδι» των ερωτικών σχέσεων χωρίς δεσμεύσεις, για να ξανασυνηθίζεις στη ζωή σου ως γυναίκας. Επέλεξες όμως γι’ αυτό πρώην εραστές, πράγμα που σημαίνει πως θέλεις να βαδίζεις στα σίγουρα με γνωστούς ανθρώπους. Κι αυτό είναι σημάδι ανασφάλειας.

Ο άντρας που σε ενδιαφέρει, αν είχε κάτι σοβαρό στη ζωή του θα το κοινοποιούσε. Το γεγονός πως επικοινωνεί με μια άλλη κοπέλα, φλερτάρει τις σερβιτόρες και κάνει και με σένα ένα παιχνιδάκι, δείχνει πως γενικά του αρέσει να παίζει. Του έχεις δείξει πως σου αρέσει και αν είχε σκοπό να κάνει κάτι μαζί σου θα είχε πάρει την πρωτοβουλία να σε προσεγγίσει περισσότερο (το θάρρος και η τεχνική δεν του λείπουν…). Δεν το έκανε, οπότε δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται σοβαρά, τουλάχιστον ακόμη.

Αν του πεις πως σου αρέσει, σκέφτεσαι μήπως γίνεις ρεζίλι αν δεν ανταποκριθεί. Γενικά είμαι κατά των σχέσεων που δημιουργούνται στον επαγγελματικό χώρο, εκτός κι αν πρόκειται για κάτι πολύ δυνατό κι από τις δυο πλευρές. Επιπλέον, εσύ είσαι ακόμη πολύ ευάλωτη. Η ιστορία δεν φαίνεται να δίνει προοπτικές για κάτι σοβαρό και αποκλειστικό και το πιθανότερο είναι να πληγωθείς. Θα ήσουν ευχαριστημένη με μια ευκαιριακή σχέση μαζί του; Σπανιότατα ένας ελεύθερος άντρας αρνείται μια ευκαιριακή σχέση που του προσφέρεται «στο πιάτο». Θα το άντεχες όμως; Δεν νομίζω, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Αν θέλεις κάτι σοβαρότερο και πιο «ασφαλές», προτείνω να μην κάνεις κίνηση. Άφησέ του την πρωτοβουλία. Δείχνε απλώς πως σου αρέσει, φροντίζοντας να βγαίνετε και απαντώντας στα μηνύματά του. Αν εκείνος προχωρήσει, βλέπεις τότε τι θα κάνεις.  Ακόμη όμως κι αν γίνουν έτσι τα πράγματα, η πιθανότητα για σοβαρή σχέση είναι μικρή. Πιθανότερη είναι η ευκαιριακή σχέση κι αν μπεις σ’ αυτή θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη πως με το συγκεκριμένο άντρα θα υποστείς πιέσεις, οπότε πρέπει να είσαι συναισθηματικά θωρακισμένη για ό,τι συμβεί.

Μην κολλάς. Υπάρχουν ένα σωρό άντρες έξω από το γραφείο, με τους οποίους μπορείς να δοκιμάσεις χαλαρά και να προχωρήσεις αν δεις πως σου κάνουν. Σε καταστάσεις συναισθηματικής αναταραχής και ψυχολογικών προβλημάτων είναι προτιμότερο ή να είμαστε μόνοι ή να έχουμε κάποιες σχέσεις με μικρές απαιτήσεις και προσδοκίες και σταδιακή (πιθανή) εξέλιξη.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.