Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σεξουαλική αδιαφορία συζύγου


Είμαι περίπου 20 χρόνια παντρεμένος, με δυο παιδιά στην εφηβεία. Αν και αγαπώ τη γυναίκα μου δεν μπορώ να τη δω σαν γυναίκα, δυσκολεύομαι. αφάνταστα αν και είναι πολύ εμφανίσιμη. Έχω δημιουργήσει μια παράλληλη σχέση με μια γυναίκα παντρεμένη με μεγάλο παιδί. Συνδεόμαστε 4 χρόνια και έχουμε ισχυρή χημεία που φουντώνει συνεχώς. Εκείνη δεν θέλει να χωρίσει. Άλλωστε φοβόμαστε ότι αν συζήσουμε θα χαθεί η έλξη μεταξύ μας.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Ένας φίλος μου μου λέει να μη διακινδυνεύσω την οικογένειά μου και την πληρώσουν τα παιδιά. Η γυναίκα μου έχει ανάγκη το σεξ και με «κυνηγάει» αλλά εγώ αποφεύγω γιατί δε μου βγαίνει με τίποτα. Μου λέει πως αν συνεχίσουμε έτσι πρέπει να κοιτάξει κι αυτή τη ζωή της. Έχω τρελαθεί. Τι να κάνω;

Γ.

Η σεξουαλική διάθεση δεν ελέγχεται ούτε με τη λογική ούτε με τα στερεότυπα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι που σε απομάκρυναν από τη γυναίκα σου. Μπορώ να υποθέσω πως η στενή συνάφεια και η οικογενειακή ζωή σε καταστέλλουν σεξουαλικά, όπως αποδεικνύεται και από τον τρόπο που βλέπεις τη σχέση με τη φίλη σου.

Εκτιμάς τη γυναίκα σου, δεν θέλεις να χαλάσεις την οικογένειά σου και αποκλείεται να συζήσεις με τη φίλη σου. Με τις συνθήκες αυτές θα σου πρότεινα να μιλήσεις ειλικρινά με τη γυναίκα σου και να μην τη βασανίζεις. Πες της πως δεν τη βλέπεις σεξουαλικά και αυτό δεν έχει να κάνει με τίποτα με την ίδια, που είναι ωραία και ενδιαφέρουσα γυναίκα, αλλά πρέπει να είναι κάποιο προσωπικό σου ψυχολογικό πρόβλημα. Ρώτησέ την τι θέλει να κάνετε. Αυτή είναι η αδικημένη, οπότε αυτή πρέπει να επιλέξει. Θέλει να χωρίσετε; Θέλει να παραμείνετε παντρεμένοι και να κάνει ο καθένας τη ζωή του με διακριτικότητα;

Πρέπει να δεχτείς αυτό που θα επιλέξει.

Αν είναι το πρώτο, απομακρύνεσαι από το σπίτι αλλά διατηρείς στενή επαφή με τα παιδιά και συνεργασία με τη σύζυγο. Επιπλέον, είσαι ελεύθερος να βλέπεις τη φίλη σου ή οποιαδήποτε άλλη γυναίκα. Τα παιδιά νιώθουν την ασυμφωνία μέσα στην οικογένεια και ένα διαζύγιο δεν θα τους κάνει περισσότερο κακό από ό,τι ήδη υφίστανται.

Αν είναι το δεύτερο (που αποτελεί πιο οικονομική λύση) θα δεχτείς κάποιες εξόδους της συζύγου σου και την πιθανότητα κάποιας σχέσης της ως φυσιολογικά, όπως εξάλλου κάνεις κι εσύ. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα ζευγάρια έχουν κάνει την έντιμη συμφωνία να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις και αν αυτό γίνεται με διακριτικότητα είναι καλύτερο από το ψέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.