Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αναφορά στο παρελθόν


Είμαι 42 ετών, πρόσφατα χωρισμένος από ένα νεανικό γάμο χωρίς παιδιά. Το διαζύγιο έγινε με πρωτοβουλία της γυναίκας μου.

Τον τελευταίο χρόνο έχει έρθει στη δουλειά μου μια κοπέλα με την οποία αμέσως αναπτύχθηκε συμπάθεια και εκτίμηση. Είναι κι αυτή χωρισμένη από χρόνια, με ένα παιδί. Τελευταία αισθάνθηκα διαφορετικά και αποφάσισα να την προσεγγίσω περισσότερο, αλλά μετά από κάποιες εξόδους και πιο προσωπικές συζητήσεις, εκείνη απομακρύνθηκε. Τη ρώτησα και μου είπε πως δεν έχω ξεπεράσει τη γυναίκα μου, αφού όλο για κείνη μιλάω, και δεν θέλει να προχωρήσουμε.

Ξαφνιάστηκα και απογοητεύτηκα. Ήμασταν φίλοι και λέγαμε τα πάντα. Τώρα αυτό την πείραξε και μου φέρεται απλώς φιλικά όπως πρώτα. Μου αρέσει και δεν ξέρω τι να κάνω για να την προσεγγίσω ερωτικά.

Σ.

Αποδεικνύεται πως άλλο η φιλία κι άλλο το προοίμιο της ερωτικής σχέσης. Όσο η σχέση ήταν απλώς φιλική μπορούσατε να συζητάτε πολλά. Όταν όμως πρόκειται για ερωτική προσέγγιση τα πράγματα αλλάζουν.

Όταν βγήκες με την κοπέλα πιο προσωπικά έπρεπε να επικεντρώσεις σε σας τους δυο και όχι στο παρελθόν. Είναι λογικό να ενοχλήθηκε με τη συνεχή αναφορά στο γάμο σου. Αυτό μαζί με το γεγονός πως είσαι πρόσφατα χωρισμένος δεν δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την έναρξη σχέσης που μπορεί να εξελιχθεί. Η κοπέλα προφανώς θέλει κάτι τέτοιο και κρίνει πως δεν είσαι έτοιμος. Μπορεί κι αυτή να είναι ταλαιπωρημένη από καταστάσεις και να ζητά κάποιες αρχικές εγγυήσεις πως δεν θα ταλαιπωρηθεί και πάλι.

Εσύ αισθάνεσαι έτοιμος για μια νέα σχέση και τι είδους σχέση; Επιθυμείς απλώς μια εκτόνωση και επιστροφή στην «ανοιχτή θάλασσα» των σχέσεων ή θέλεις κάτι με πιθανότητα εξέλιξης; Αν δεν έχεις ξεπεράσει το παρελθόν, το δεύτερο αποκλείεται. Ακόμη και το πρώτο όμως αν επιδιώκεις (με τη συγκεκριμένη κοπέλα ή με κάποια άλλη) η συνεχής αναφορά στο παρελθόν δεν ευνοεί. Μπορείς να μιλήσεις γι’ αυτό σε φίλους ή σε κάποιον θεραπευτή. Με τις κοπέλες όμως που πας να το στρέψεις ερωτικά, είναι καλό να περιοριστείς μόνο σε κάποιες βασικές πληροφορίες. Στην παρούσα περίπτωση η κοπέλα αυτές τις ξέρει και με το παραπάνω…

Προτείνω για κάποιο διάστημα να περιοριστείς στη φιλική σας επαφή και μετά από λίγο καιρό να της ζητήσεις ξανά να βγείτε και να έχεις τελείως διαφορετική στάση. Να ασχοληθείς μαζί της, να εκφράσεις το πόσο σου αρέσει και να φροντίσεις να περάσετε κι οι δυο καλά. Καλό είναι να την αισθάνεσαι αυτή τη στάση και όχι να την ακολουθείς ως στρατηγική για να κερδίσεις την κοπέλα. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα το δείξει μόνο ο χρόνος.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.