Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μετοίκηση και συμβίωση

Συνδέομαι εδώ και 4 μήνες με μια κοπέλα που ζει σε άλλη πόλη. Θέλουμε πολύ να είμαστε μαζί και η απόσταση μας ενοχλεί. Εκείνη σκέφτεται να έρθει στην Αθήνα για να είμαστε μαζί, να ψάξει να βρει εδώ δουλειά και να ζήσουμε στο σπίτι μου. Εγώ δεν είμαι ακόμα έτοιμος να αναλάβω αυτή την ευθύνη γιατί δεν ξέρω πώς θα πάνε τα πράγματα. Την αγαπώ και θέλω να είμαστε μαζί, αλλά τι θα γίνει αν δεν ταιριάξουμε στη συμβίωση; Είμαστε 32 ετών.

Φ.



Δεν μου γράφεις λεπτομέρειες, γι’ αυτό θα σου απαντήσω γενικά.

Ο χρόνος που συνδέεσαι με τη σύντροφό σου είναι αντικειμενικά πολύ λίγος για να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Καλό είναι στις σχέσεις μας να ακολουθούμε στάδια εξέλιξης και η αλλαγή πόλης με συμβίωση είναι ένα αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Πώς είναι η ζωή της κοπέλας στην πόλη της; Εργάζεται; Αν έχει εκεί δουλειά και την αφήσει για να έρθει να βρει δουλειά στην Αθήνα, το διάβημα αυτό έχει μεγάλο ρίσκο. Αν ούτως ή άλλως βρίσκεται σε αναζήτηση δουλειάς ή είναι δυσαρεστημένη από τη δουλειά που έχει, υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο αλλαγής.

Από την πόλη που ζει κατάγεται; Έχει συγγενείς, φίλους, ενδιαφέροντα εκεί; Αν τα εγκαταλείψει όλα για να χάρη σου, είναι φυσικό μετά να έχει μεγάλες απαιτήσεις από τη σχέση σας, τις οποίες θα είναι δύσκολο να καλύψεις. Τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά αν δεν κατάγεται από την πόλη που ζει ή αν ούτως ή άλλως σχεδίαζε κάποια στιγμή να φύγει για τους δικούς της λόγους, ανεξάρτητα από σένα.

Εσύ καλό είναι να της εκφράσεις τους δισταγμούς σου και να μην αναλάβεις την ευθύνη των δικών της επιλογών. Στη συζήτηση αυτή βέβαια θα πρέπει να της εκφράσεις τα συναισθήματα αγάπης που της έχεις και το πόσο θέλεις να είστε πιο πολύ μαζί. Απλώς κάθε μέλος ενός ζευγαριού ωριμάζει με διαφορετικό ρυθμό ως προς τη σχέση και εσύ χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να πάρεις πιο σοβαρές αποφάσεις.

Προτείνω να περιμένετε λίγον καιρό ακόμα, φροντίζοντας να περνάτε μαζί όσο περισσότερο χρόνο γίνεται. Στο μεταξύ εκείνη μπορεί να αναζητά δουλειά στην Αθήνα, ώστε όταν έρθει να έχει κάτι εξασφαλισμένο. Το ιδανικό θα ήταν να μη μείνετε αμέσως μαζί, αλλά αυτό καταλαβαίνω πως είναι οικονομικά ασύμφορο. Όταν έρθει, προτείνω να θέσετε μια δοκιμαστική περίοδο συμβίωσης και μετά από αυτή να συζητήσετε για πιο οριστικές αποφάσεις.

Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, δεν πρέπει να γίνει καμιά κίνηση αν δεν το θέλετε εξίσου και οι δυο και αν δεν συμφωνήσετε μαζί σ’ αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση, αν η κοπέλα επιμένει και εσύ είσαι ακόμα διστακτικός, αν έρθει στην Αθήνα θα το κάνει με καθαρά δική της επιλογή και βλέποντάς το ως δοκιμή με αμφίβολα αποτελέσματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.