Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Χιούμορ ή κόμπλεξ;

Είμαι σε μια σχέση δυο μηνών. Εκείνος είναι 37 και εγώ 31.Το θέμα που με απασχολεί είναι η συμπεριφορά του σε εμένα. Είναι τρυφερός, δείχνει ότι θέλει να είναι μαζί μου, αισθάνομαι τόσο όμορφα μαζί του. Αλλά με πρόσχημα ότι απλά με πειράζει νιώθω ότι με μειώνει. Ακόμα και μπροστά στους άλλους ή αν κάποιος μου την πει για ένα θέμα και συμφωνεί θα το συνεχίσει. Ενώ εγώ δεν του συμπεριφέρομαι έτσι και ίσα ίσα που τον στηρίζω στα δικά του θέματα.

Ένα απλό παράδειγμα: ενώ είμαι αδύνατη, έβαλα μόνο ένα κιλό (53 κιλά) και μου έχει δημιουργήσει εμμονή με το βάρος μου. Ενώ είμαστε ένα ζευγάρι που δεν τσακωνόμαστε, βλέπω ότι εκείνος είναι εύθικτος στο πιο απλό θέμα που θα πω.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω έχω αρχίσει και πιστεύω ότι είτε εγώ δραματοποιώ τις καταστάσεις και απλά με πειράζει ή εκείνος θέλει να με μειώνει για δικούς του ψυχολογικούς λόγους.

Αυτή τη στιγμή μου έχει ρίξει την αυτοεκτίμηση μου και πιστεύω ότι οτιδήποτε πάω να κάνω δεν θα τα καταφέρω και σκέφτομαι ήδη τα λόγια του πριν γίνει ένα γεγονός. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου και το δείχνει έχει τέτοια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Κ.

Η σχέση σου είναι ακόμη πολύ καινούργια αι τα περισσότερα ζευγάρια χρειάζονται το χρόνο τους για να ισορροπήσουν και αν δεν τα καταφέρουν διαλύονται. Η συμπεριφορά του φίλου σου έχει δυο εκδοχές:
·         Έχει κάποιο προσωπικό κόμπλεξ ή κάποιο συγκεκριμένο κόμπλεξ απέναντί σου και φροντίζει να το εκδηλώνει με τρόπο χιουμοριστικό ώστε να το ικανοποιήσει και ταυτόχρονα εσύ να μην αντιδράσεις άσχημα. Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που προβάλλουν τα προσωπικά τους προβλήματα στους άλλους, έστω κι αν τους αγαπούν. Ο φίλος σου είναι ισορροπημένο άτομο; Έχει κάποια ανεπίλυτα θέματα στη ζωή του αυτή την περίοδο; Μήπως σε ζηλεύει για κάτι; Μια πελάτισσά μου αντιμετώπιζε ανάλογη συμπεριφορά από το φίλο της, που οφειλόταν στο ότι τη ζήλευε για την επαγγελματική της επιτυχία, έτσι έψαχνε τρόπους να τη μειώνει για άλλα θέματα (εμφάνιση, απόψεις κτλ.). Αν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο, φύγε χωρίς δεύτερη σκέψη, η σχέση αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί και καλό είναι να μην έχεις υποφέρει στο μεταξύ.
·         Είναι απλώς χιουμορίστας, με ένα χιούμορ διαφορετικό από το δικό σου. Αυτό δεν είναι εύκολο να αλλάξει ριζικά αλλά μπορείτε να βρείτε μια μέση λύση αν το συζητήσετε, και βέβαια αν σας ενδιαφέρει αρκετά η σχέση ώστε να προσπαθήσετε γι’ αυτή. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και συχνά υπάρχουν ασυμβατότητες που μόνο η αγάπη δεν αρκεί να επιλύσει αυτομάτως. Αν πρόκειται απλώς για ένα θέμα συμπεριφοράς που είναι ίσως κεκτημένη συνήθειά του, τότε μπορεί να αλλάξει για να μη στεναχωριέσαι και χαλά η διάθεση και των δυο σας.

Όταν λες πως σου έχει μειώσει την αυτοπεποίθηση, καλό είναι να ξέρεις πως αν έχεις πραγματικά αυτοπεποίθηση αυτή δεν μειώνεται εύκολα από ένα πείραγμα, έστω και «χοντρό». Δικαίως μπορείς να ενοχληθείς αλλά να μην καταρρακωθείς. Μήπως η άποψή σου για τον εαυτό σου είναι «εύθραυστη»; Μήπως είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητη και εύθικτη;

 Εσύ τι κάνεις όταν σε μειώνει; Μπορείς σε πρώτη φάση να υπερασπιστείς τον εαυτό σου τη στιγμή εκείνη ευγενικά αλλά αποφασιστικά. Αργότερα, σε μια ήρεμη συζήτηση μπορείς να του πεις πόσο σε πείραξε το συγκεκριμένο θέμα, να τον ρωτήσεις για τις προθέσεις του και να του ζητήσεις να προσέχει.

 Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, κάνε τη συζήτηση αυτή και δώσε λίγο χρόνο να δεις αν θα φέρει αποτέλεσμα. Αν όχι, φύγε και μην κάθεσαι να υποφέρεις. Η σχέση είναι καινούργια και θα την ξεπεράσεις γρήγορα.

1 σχόλιο:

  1. Πόσο καιρό έχετε σχέση? Το έκανε απ'την αρχή που γνωριστήκατε ή μετά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.