Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Εμφανίσεις και εξαφανίσεις κατά βούληση


Η φίλη Σ μας ξανάγραψε για κάποιον που ξανα-εμφανίστηκε και ξανα-εξαφανίστηκε…


Ξέρω τι θα μου πεις, πως έκανα λάθος που δέχτηκα να του ξαναμιλήσω, και όμως το έκανα. Μου ζήτησε συγνώμη, μου είπε ότι δεν ήταν καλά ψυχολογικά εκείνη την περίοδο κλπ., καταλαβαίνεις...

Εγώ πολύ συγκρατημένη, μου είπε ότι θέλει να είμαστε πάλι μαζί αλλά δεν αισθανόμουν ότι μπορούσα να τον εμπιστευθώ μετά από αυτό που έκανε. Τέλος πάντων, άρχισε πάλι μια επικοινωνία ανάμεσά μας μέχρι προχθές που μου έστειλε μήνυμα ότι του έλειψα πολύ και ότι αισθάνεται πολύ άσχημα για τον τρόπο που φέρθηκε, ότι με τη συμπεριφορά του τα διέλυσε όλα και διάφορα τέτοια. Του εξηγώ ότι δεν ξέρω αν μπορώ πια να τον εμπιστευθώ και ότι με την συμπεριφορά του τα ανέτρεψε όλα.
Μετά από αυτό εξαφανίστηκε πάλι, τα έκλεισε όλα και ούτε ίχνος. Του έστειλα μήνυμα  χθες να με πάρει τηλέφωνο, αλλά τίποτα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μπορείς να με βοηθήσεις σε παρακαλώ;
Δεύτερη φορά το ίδιο; Δεν ξέρω τι να πιστέψω και πώς να το χειριστώ.

Σκέφτομαι να του στείλω ένα μήνυμα και να του τα πω όλα αυτά και να του ζητήσω να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Με τρώει όλο αυτό γιατί το αισθάνομαι σαν μισοτελειωμένη υπόθεση. Βέβαια σκέφτομαι ότι επειδή ήμουν διαφορετική αυτή τη φορά ίσως φοβήθηκε ότι ήθελα να τον εκδικηθώ για την προηγούμενη συμπεριφορά του. Ίσως να ψάχνω δικαιολογίες... Η φίλη μου απορεί πώς καταδέχομαι και του μιλάω, κι εγώ τα έχω χαμένα. Πες μου σε παρακαλώ πώς να το χειριστώ.

Σ

Το θέμα δεν είναι τι συμβαίνει σε κείνον, αλλά τι συμβαίνει σε σένα!

Υπάρχει ένας άνθρωπος που εμφανίζεται και εξαφανίζεται στη ζωή σου κατά βούληση. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν: να είναι πολύ ασταθής, να έχει άλλη ή άλλες γυναίκες στη ζωή του τις οποίες να εναλλάσσει, να έχει ψυχολογικά προβλήματα ή απλώς να του αρέσει να παίζει και να βρήκε στο πρόσωπό σου ένα εύκολο θύμα κ.ά. It takes all the kinds to make the world… Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτός. Αν έχει ψυχολογικά προβλήματα ας πάει να τα λύσει και αν αρέσκεται να κοροϊδεύει κόσμο το θέμα είναι να μη βρίσκει.

Εμένα με απασχολεί η δική σου στάση. Είσαι πολύ εύπιστη και συναισθηματικά ευάλωτη, έτοιμη να προσκολληθείς σε ένα αναξιόπιστο άτομο. Μάλλον έχεις κάποιες ψυχολογικές ελλείψεις και εξαρτητικές τάσεις. Επιπλέον προφανώς η ζωή σου δεν σε γεμίζει από άποψη αναψυχής, φίλων, ενδιαφερόντων. Έχεις πάθει μια εμμονή με το άτομο αυτό και ό,τι κι αν σου κάνει εσύ επανεξετάζεις την πιθανότητα να είστε και πάλι μαζί. Θα δικαιολογούσα τη στάση σου μόνο στην περίπτωση που αυτός ο άντρας σου αρέσει πολύ για ευκαιριακή σχέση του «όποτε», έτσι όταν εμφανιστεί είσαι μαζί του και απολαμβάνεις τη στιγμή κι όταν εξαφανιστεί αδιαφορείς. Δεν νομίζω όμως πως μπορείς να δεις έτσι τις σχέσεις, τουλάχιστον όχι τη συγκεκριμένη.

Τι θα πει πως ίσως απομακρύνθηκε επειδή εσύ ήσουν διστακτική; Τι περίμενε; Να τον δέχεσαι με την πρώτη, όποτε σε θυμάται; Στην πολύ απίθανη των περιπτώσεων που μετάνιωσε και ενδιαφερόταν πραγματικά, έπρεπε να σε διεκδικήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να σου αποδείξει έμπρακτα τα συναισθήματά του. Γιατί πχ. δεν ήρθε να σε βρει και αρκείται στον ασφαλή κόσμο των μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων;

Δεν θα σε συμβούλευα προσπαθήσεις να «ξεκαθαρίσεις». Και ποιος λέει πως εκείνος θα δεχτεί να συζητήσει και μάλιστα θα σου πει την αλήθεια; Η υπόθεση θα παραμείνει μισοτελειωμένη. Μήπως κατά βάθος θέλεις να επικοινωνήσεις γιατί επιθυμείς επανασύνδεση; Επιπλέον, αν στείλεις μήνυμα δείχνεις πως ακόμη είσαι κολλημένη, πράγμα στο οποίο ο κύριος φαίνεται να αρέσκεται. Προτείνω αδιαφορία. Εξαφανίστηκε εκείνος, εξαφανίσου κι εσύ. Εμφανίζεται εκείνος, εξαφανισμένη εσύ. Άσε τον να δει κι αυτός τι θα πει εξαφάνιση!

Προ πάντων προσπάθησε να ξεφύγεις ουσιαστικά από την ιστορία αυτή και ψάξε τους λόγους για τους οποίους αφέθηκες έρμαιο στις διαθέσεις του κυρίου αυτού. Σου έχει ξανασυμβεί; Μήπως είναι κανόνας στις σχέσεις σου αυτό; Μια συνεργασία με ψυχολόγο στην πόλη σου θα μπορούσε να σε βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.