Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αν φύγεις θα φύγεις για σένα και όχι για τον άλλον


ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΑΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ ΜΟΥ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΤΗ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΡΑΤΗΘΩ! ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ....

Ν.

 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μπήκες μικρή σε σοβαρή σχέση, συνήθισες εκεί και, παρότι δεν περνάς και τόσο καλά, αισθάνεσαι πως αν φύγεις θα χαλάσει ο κόσμος. Επειδή δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα της σχέσης σου, η «λύση» είναι να βρεθεί ένας άλλος άντρας για να σε κάνει να πάρεις αποφάσεις.Τι έχεις κάνει για τα προβλήματα της σχέσης που έχεις; Τα συζήτησες με το φίλο σου, διεκδίκησες, πήρατε μαζί κάποια μέτρα να βελτιωθεί η κατάσταση; Αν δεν έκανες τέτοιες προσπάθειες, καλό είναι να τις κάνεις τώρα, αν φυσικά έχεις το κουράγιο να προσπαθήσεις για τη σχέση αυτή. Αν έκανες και δεν βελτιώθηκε τίποτα, η κατάσταση είναι μάλλον καταδικασμένη.

Αν η σχέση σου σε κάλυπτε, δεν θα σε προσήλκυε τόσο ο άλλος. Η σχέση σου φαίνεται να έχει πολλά προβλήματα και να διατηρείται από τη συνήθεια και το φόβο του αγνώστου. Μια άλλη παράμετρος είναι να μην είχες αρκετές εμπειρίες πριν από τα 22 σου, όπως είναι φυσικό, και η επιθυμία σου να τις αποκτήσεις να σε κάνει να ενδιαφέρεσαι για τον άλλον. Επιπλέον, πολλές φορές μας μένει ένα απωθημένο με κάποιον και αν δεν το ικανοποιήσουμε θα… σκάσουμε!

Το αγόρι αυτό τι διάθεση δείχνει τώρα για σένα; Είναι ελεύθερος; Δείχνει ενδιαφέρον; Αν διακόψεις τη σχέση που έχεις, κανένας δεν σου υπόσχεται πως θα δημιουργήσεις σχέση με τον άλλον και θα περνάς καλά μέσα σ’ αυτή.

Ίσως λοιπόν το νέο αυτό ενδιαφέρον ήρθε στη ζωή σου για να σε κάνει να δεις τις ανεπάρκειες στη σχέση που έχεις και να αποφασίσεις αν θα παραμείνεις σ’ αυτήν ή όχι. Πρώτα λοιπόν αποφασίζεις αυτό: Αξίζει τον κόπο να παραμείνεις;

Αν κρίνεις πως ναι, μένεις και το παλεύεις ή συμβιβάζεσαι. Αυτό που μπορείς να έχεις με τον άλλον είναι ένα «ανώδυνο», παράλληλο φλερτάκι.

Αν κρίνεις πως όχι, φεύγεις, οπότε είσαι ελεύθερη να κάνεις ό,τι θέλεις. Προσοχή! Κανένας δεν σου εγγυάται τίποτα για μια νέα πιθανή σχέση με τον άλλον. Έχεις το ρίσκο είτε να μην ανταποκριθεί, είτε να δημιουργηθεί κάτι εφήμερο ή ακόμη και κάτι πιο μόνιμο αλλά όχι ικανοποιητικό (όπως σε όλες τις σχέσεις εξάλλου). Αν φύγεις θα το κάνεις με την πλήρη ευθύνη σου και ρισκάροντας.

Προσωπικά, πιστεύω πως σε μια σχέση δεν πρέπει να γίνονται μεγάλοι συμβιβασμοί, όταν μάλιστα πρόκειται για νέα παιδιά. Στα 25 η ζωή είναι μπροστά σου και πρέπει να φροντίσεις να την απολαύσεις αναλαμβάνοντας και τα αντίστοιχα ρίσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.