Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το αγόρι που αρέσει στη φίλη μου

Είμαι μαθήτρια της Α’ λυκείου και αντιμετωπίζω πρόβλημα με την κολλητή μου που είμαστε συμμαθήτριες από το δημοτικό. Ξέρω πως της αρέσει ένα αγόρι από το σχολείο μας από πέρυσι, αλλά εκείνος δεν ενδιαφέρεται. Φέτος από την αρχή της χρονιάς αυτό το αγόρι με φλερτάρει και η φίλη μου ζηλεύει και στενοχωριέται, παρόλο που εγώ δεν ανταποκρίνομαι. Αυτό μας έχει απομακρύνει. Προχθές το αγόρι αυτό μου ζήτησε να τα φτιάξουμε και εγώ είπα όχι. Δεν της έχω πει τίποτα και δεν ξέρω τι να κάνω.

Δ.

Για το γεγονός πως σε φλερτάρει το αγόρι που αρέσει στη φίλη σου δεν φταις εσύ και εκείνη θα έπρεπε να το καταλάβει. Εσύ δεν ανταποκρίθηκες γιατί δεν σου άρεσε ή συγκρατήθηκες για να μην την πληγώσεις; Όταν λες πως τώρα δεν ξέρεις τι να κάνεις, δεν αναφέρεις τίποτα για τα δικά συναισθήματα και επιθυμίες. Ανεξάρτητα από τη φίλη σου, εσύ τι θα ήθελες να κάνεις με το αγόρι αυτό;

1.     Σού αρέσει; Θα τα έφτιαχνες μαζί του αν δεν ήταν το θέμα με τη φίλη σου; Αν σου αρέσει μη διστάζεις. Εξήγησέ το στη φίλη σου και συζητήστε σοβαρά πως τα δυο θέματα είναι άσχετα μεταξύ τους και πως ακόμη κι αν το αγόρι αυτό δεν τα φτιάξει μαζί σου δεν σημαίνει πως θα ενδιαφερθεί για εκείνη, αφού μάλιστα δεν ενδιαφέρθηκε τόσον καιρό.

2.    Σου είναι αδιάφορος; Πες του ευγενικά πως δεν ενδιαφέρεσαι κι από κει και πέρα να του φέρεσαι φιλικά και να μη δίνεις σημασία στο φλερτ του. Δήλωσέ το αυτό και στη φίλη σου και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Η φίλη σου είναι ευαίσθητη και ίσως έχει  χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η περίπτωση αυτή με το αγόρι είναι καλό να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τις απόψεις σας, να εξελιχθείτε ως άτομα και να βάλετε τη φιλία σας σε πιο σταθερές βάσεις.  Δεν πρέπει να περιορίζεται στη ζωή της η μια για χάρη μιας επιθυμίας της άλλης. Συζητήστε σοβαρά τις απόψεις σας και προσπαθήστε να έρθετε σε μια συμφωνία. Αν δεν τα καταφέρετε, μόνο εσείς μπορείτε να κρίνετε αν η φιλία σας αξίζει περισσότερο από ένα εφηβικό φλερτ και να κάνετε την επιλογή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.