Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Υποψίες

Είμαι 55 ετών και ο άντρας μου 57. Είμαστε 20 χρόνια παντρεμένοι σε δεύτερο γάμο και έχουμε μια κόρη 19 ετών που σπουδάζει σε άλλη πόλη. Φαινόμαστε και οι δυο πολύ νεώτεροι, είμαστε άνθρωποι ζωντανοί, επικοινωνούμε και η σχέση μας είναι καλή. Έχουμε ελευθερία κινήσεων και ποτέ δεν ζηλέψαμε ή περιορίσαμε ο ένας τον άλλον.

Πριν από κάποιους μήνες ήρθε στη δουλειά του άντρα μου μια καινούργια συνεργάτρια, γύρω στα 40, με την οποία ανέπτυξε στενή συνεργασία και φιλία. Η γυναίκα αυτή είναι σε σχέση με κάποιον, αλλά δεν τα πηγαίνουν καλά. Συνεχώς με τον άντρα μου είναι μαζί στη δουλειά και το βράδυ τηλεφωνιούνται  με τις ώρες. Εκείνος λέει πως είναι πολύ καλοί συνεργάτες, έχουν γίνει και πολύ καλοί φίλοι και συζητούν τόσο για θέματα δουλειάς όσο και για τα προβλήματα της κοπέλας.

Εγώ έχω ενοχληθεί, αλλά δε θέλω να κάνω σκηνή ζήλειας.

Ε.

Φαίνεται πως με τον άντρα σου έχετε καλή σχέση και επικοινωνία. Σε μια τέτοια σχέση δεν χωρούν κρυμμένα συναισθήματα και «στρατηγικές». Έχεις κάποιες συγκεκριμένες υποψίες; Βλέπονται εκτός δουλειάς; Έχεις ακούσει κάτι ενοχοποιητικό στις επικοινωνίες τους; Πιστεύεις στη φιλία μεταξύ ετεροφύλων; Έχετε συναντηθεί ποτέ όλοι μαζί; Μήπως η αποχώρηση της κόρης από το σπίτι διατάραξε τις ισορροπίες σας; Μήπως πλήττετε τα βράδια στο σπίτι;

Όπως και να έχουν τα πράγματα, θεωρώ πως πρέπει με ευθύ και ήρεμο τρόπο να πεις στον άντρα σου πως ζηλεύεις την τόσο στενή επαφή του με την κοπέλα και τα μακροσκελή τηλεφωνήματα εκτός δουλειάς. Δεν πρέπει όμως να επιμείνεις πολύ, ούτε να κάνεις καβγά. Σεβάσου τις ανάγκες του όταν δεν ξεπερνούν κάποια όρια. Αν η σχέση σας είναι ουσιαστική, ο άντρας σου θα λάβει υπόψη τα παράπονά σου και θα βρει μια μέση λύση.

Καλό είναι για κάθε περίπτωση να διερευνήσεις τις δικές σου αντιλήψεις και την ψυχολογική σου κατάσταση, τα οποία μπορεί να διογκώνουν τις καταστάσεις. Τα βράδια που ο άντρας σου αναλώνει στο τηλέφωνο, τι κάνατε πριν προκύψει αυτή η φιλία; Έχετε με τον άντρα σου καλή επαφή και κοινά ενδιαφέροντα ώστε να περνάτε πιο δημιουργικά τα βράδια σας; Γιατί δεν του προτείνεις κάτι; Η καλύτερη άμυνα απέναντι σε έναν πιθανό «εισβολέα» είναι η βελτίωση της ζωής του ζευγαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.