Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο ...επαγγελματίας


Θα ηθελα τη γνωμη σας για το πως μπορω να ξεπερασω την ασχημη κατασταση που βιωνω. Ημουν σε μια σχεση με καποιον που ειχε κοπελα για 12 χρονια και τα τελευταια 2,5 ειχε παραλληλα και μαζι μου. Την κερατωνε παντα και το ιδιο εκανε και σε μενα. Μας ειχε 2 και πηγαινε και με αλλες πολλες. Αργησα να το καταλαβω και οταν το καταλαβα μου ηταν πολυ δυσκολο να ξεκοψω. Μαζι περνουσαμε παρα πολλες ωρες, διακοπες, γιορτες κτλ και τον τελευταιο 1,5 χρονο συζουσαμε ουσιαστικα.

Μας παρατησε και τις 2 το καλοκαιρι για να κανει τη ζωη του και να μην τον πρηζουμε. Εγω ειχα αρχισει να γκρινιαζω πολυ τον τελευταιο καιρο γιατι καταλαβαινα τι εκανε και λεει πως τον τρελανα. Συνεχως ελεγε πως δεν μπορουσε να ζησει μακρια μου και πως μ αγαπουσε κι αλλα τετοια.

Εχω 5 μηνες που χωρισα, ολο αυτο το διαστημα βρισκομασταν καποιες φορες ή μιλουσαμε στο τηλέφωνο και παντα καταληγαμε να μαλωνουμε. Ενα μηνα μονο καταφερα και ειχα αποκοπει τελειως και δεν σηκωνα τηλεφωνο και δεν τον ειχα δει. Να μην σας τα πολυλογω. Σημερα μου ζητησε να πιουμε καφε μετα απο εναν ασχημο καυγα που ειχαμε την προηγουμενη εβδομαδα και πηγα. Παραδεχτηκε πως εχει πολλες κοπελες με τις οποιες ασχολειται, δεν εχει σχεση βεβαια αλλα κανει τη ζωη του.

Ολο αυτο το διαστημα νιωθω πως εγω δεν ημουν αρκετη για να τον κρατησω και να θελει να ειναι κοντα μου. Ριχνω ολο το φταιξιμο σε μενα και ξεχναω τον πονο που μου εχει προκαλεσει εκεινος. Πως θα τον ξεχασω; Πως θα προχωρησω; Ειναι ολη μου η ζωη, εκανα τα παντα για κεινον. Θελω να πεθανω.

Λ

Είναι  σαφές πως ο κύριος είναι επαγγελματίας γυναικάς. Και συνήθως στις περιπτώσεις αυτές στο χαρέμι χρειάζεται και μια σταθερή …οδαλίσκη για να λύνει τα πρακτικά προβλήματα και να αποτελεί το λιμάνι όπου ο κύριος καταφεύγει για να ξεκουραστεί ή για να βρει μια σταθερή πρόθυμη αγκαλιά.

Ο δικός σου είχε για τη χρήση αυτή επί 12 χρόνια μια άλλη κοπέλα. Στη συνέχεια θέλησε να την αντικαταστήσει με σένα, αλλά του πήρε 2,5 χρόνια για να κάνει τη μετάβαση! Μετά σας χώρισε και τις δυο γιατί τον… πρήζατε! Ε, δίκιο είχε ο άνθρωπος: Ο ρόλος της παραπάνω σταθερής οδαλίσκης προϋποθέτει αυτή να είναι σιωπηλή και ανεκτική σε όλη του την υπόλοιπη δραστηριότητα… και τώρα εξακολουθεί να παίζει μαζί σου.

Δεν θα ασχοληθώ νε τον κύριο και ποιοι λόγοι τον κάνουν να έχει τέτοια στάση προς τις γυναίκες. Θα σου πω απλώς πως βρήκε και κάνει. Αν εσύ μπορούσες να προφυλάξεις τον εαυτό σου από μια τέτοια κακοτοπιά, δεν θα βρισκόσουν τώρα στη θέση αυτή. Το πολύ-πολύ θα είχες συνάψει μαζί του μια περαστική ερωτική σχέση και θα είχες απομακρυνθεί μόλις θα συνειδητοποιούσες το ποιόν του.

Θα ασχοληθώ λοιπόν με σένα. Προφανώς δεν εκτιμάς αρκετά τον εαυτό σου και ανέχτηκες τόσα χρόνια την κατάσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως υπάρχουν απωθημένα και πληγές από το παρελθόν, τα οποία σε κάνουν να μην έχεις  μια δομημένη προσωπικότητα και να γίνεσαι έρμαιο των καταστάσεων. Και επίσης προφανώς δεν έχεις μια δική σου ενδιαφέρουσα ζωή με δουλειά, φίλους, ενδιαφέροντα κτλ. έτσι ώστε προσκολλήθηκες στη σχέση, την έκανες «όλη σου τη ζωή» και μάλιστα θέλεις να πεθάνεις γι’ αυτόν.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καταφύγεις άμεσα σε ψυχολογική βοήθεια. Στον κόσμο υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων, αλλά εξαρτάται από σένα το πώς θα επιλέγεις και θα προστατεύεσαι, πράγμα που πρέπει να βοηθηθείς να μάθεις. Πρέπει να δράσεις άμεσα, ειδικά αν τα περί αυτοκτονίας δεν είναι απλώς ένα σχήμα λόγου.

4 σχόλια:

  1. Μπορει ο ψυχολογος να σε βπηθησει να ξεπερασεις την καψουρα κ το χωρισμο απο εναν εξαφανισμενο? Τι λεει δηλαδη ο ψυχολογος και σε βοηθαει? Μακαρι να γινεται γτ το ιδιο προβλημα το χουν πολλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ψυχολόγος δεν δίνει κάτι σαν ασπιρίνη, ούτε λέει ειδικά λόγια (κάτι σαν ξόρκι!) για να ξεπερνιούνται τα προβλήματα. Αν κάποιος ενταχθεί με συνέπεια σε διαδικασία ψυχολογικής στήριξης βοηθιέται να γνωρίσει τον εαυτό του, να εντοπίσει τα λάθη του και να πάρει μέτρα ώστε να μην τα επαναλάβει. Το άτομο αναβαθμίζεται, ξεπερνά απωθημένα και προβλήματα, μαθαίνει να εκτιμά και να προστατεύει τον εαυτό του και γίνεται πολύ πιο λειτουργικό.
    Θα μάθεις γιατί επέλεξες τον εξαφανισμένο και προσκολλήθηκες και θα βοηθηθείς να ξεπεράσεις την αιτία.
    Βέβαια αυτό θέλει συνειδητή απόφαση, επιλογή του κατάλληλου θεραπευτή, δέσμευση και δουλειά που δεν είναι πάντα εύκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το καλυτερο επαγγελμα του κοσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέσω μιας διαδικασίας προσωπικής ανάπτυξης αλλάζεις εσύ ο ίδιος. Βλέπεις τις αδυναμίες σου, γιατί τις έχεις (τι σου τις προκάλεσε δηλαδή), μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τα διάφορα προβλήματα και γενικώς γίνεσαι πιο δυνατός, αποκτάς την αυτοεκτίμηση που δεν είχες για να έρθεις σε αυτή την κατάσταση. Όλα είναι θέμα αυτοεκτίμησης. Αν η κοπέλα εκτιμούσε περισσότερο τον εαυτό της δεν θα έμπλεκε σε αυτή την κατάσταση. Ο ψυχολόγος, λοιπόν, εκεί βοηθάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.