Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο… πρίγκιπας

Είμαι 30 χρονών και είχα σχέση με τον σημερινό άντρα μου 10 χρόνια. Πριν από 6 μήνες παντρευτήκαμε έχοντας πολλά προβλήματα στη σχέση μας, αλλά δεν μπορούσα να κάνω πίσω. Έπρεπε να παντρευτούμε για μένα, για τον κόσμο, για τους γονείς μου, ήμασταν πολλά χρόνια μαζί. Πολλές φόρες είχα πάρει την απόφαση να τον χωρίσω αλλά ένοιωθα ότι χωρίς αυτόν θα ήμουν μόνη, φοβόμουν και πάντα άλλαζα γνώμη.

Εγώ είμαι πολύ ευαίσθητη, ρομαντική. θέλω να ζω έντονα πράγματα, θέλω πάθος, έρωτα, είμαι νέα και θέλω να τα ζήσω όλα … Ο άντρας μου είναι σοβαρός, γήινος, πεζός, χωρίς να εκφράζεται, χωρίς να μου δείχνει συναισθήματα. Δεν είναι ο πρίγκιπάς μου…

Εδώ και 5 μήνες έχω παράλληλη σχέση με τον πρίγκιπα μου. Ντρέπομαι πολύ αλλά δεν μπορώ να το σταματήσω, δεν θέλω. Ο πρίγκιπάς μου είναι κάποιος παλιός έρωτας ανεκπλήρωτος. Πάντα θέλαμε ο ένας τον άλλον από μακριά αλλά τόσα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα, ούτε καν είχαμε βρεθεί. Βρεθήκαμε τυχαία μετά από 8 χρόνια. Δεν πιστεύαμε ότι θα συνέβαινε αυτό. Ζούμε τον πιο παθιασμένο έρωτα, τον θέλω, τον αγαπάω, θέλω να είμαι μαζί του, να κάνω παιδιά μαζί του, να κοιμάμαι και να ξυπνάω μαζί του. Το ίδιο κι αυτός. Είναι σε 5χρονη σχέση και με πιέζει να χωρίσω, να χωρίσει κι αυτός και να είμαστε μαζί! Δείχνει και λέει ότι είναι τρελά ερωτευμένος και ότι θέλει να με παντρευτεί!
Φοβάμαι, δεν ξέρω τι να κάνω! Με τον άντρα μου έχω απομακρυνθεί πολύ, δεν μπορώ να κάνω έρωτα μαζί του, απλά συγκατοικώ. Το έχει νοιώσει ότι είμαι απόμακρη αλλά δεν κάνει και τίποτα, απλά υπομονή όπως μου πε! Με τον άντρα μου στο παρελθόν οι ερωτικές επαφές ήταν ελάχιστες κι αυτές επειδή τις επεδίωκα εγώ. Με τον άλλον ταιριάζω απόλυτα ερωτικά, είναι αυτό που έψαχνα, αλλά και ψυχολογικά με απογειώνει. Δεν ξέρω τι να κάνω… Φοβάμαι να χωρίσω μήπως κάνω λάθος. Δεν θέλω να στενοχωρήσω τους γονείς μου.
Θέλω να πάρω την σωστή απόφαση για μένα πάνω από όλα. Υποφέρω, βοηθήστε με!

Ε.

Το να σου πω πως ο γάμος σου ήταν λάθος και πως έπρεπε να έχεις χειριστεί αλλιώς την κατάσταση, δεν έχει καμιά έννοια πια. Το θέμα είναι τι θα κάνεις τώρα.

Ανεξάρτητα εξωσυζυγικής σχέσης, πιστεύω πως ο γάμος σου δεν θα κρατήσει. Ή αν κρατήσει λόγω κοινωνικών στερεοτύπων, θα είσαι ανικανοποίητη σε πολλά επίπεδα, με πιθανό αποτέλεσμα ψυχικά προβλήματα για σένα και τα παιδιά που ίσως αποκτήσεις. Καλό είναι να δεις το γάμο σου και τη σχέση σου σαν δυο ανεξάρτητες καταστάσεις.

Αρχικά σου προτείνω να περιμένεις λίγο. Είσαι ρομαντική και ενθουσιώδης και μπορεί να μεγαλοποιείς τα πράγματα. Το νεανικό απωθημένο προς το παρόν ικανοποιείται με ενθουσιασμό, αλλά πρέπει να δεις προς τα πού θα πάει. 5 μήνες σχέσης με περιορισμούς δεν είναι αρκετό διάστημα για να πάρεις αποφάσεις ζωής. Αν δεν τον ζήσεις τον άλλον είναι παρακινδυνευμένο να αποφασίσεις να τον παντρευτείς και να κάνεις άμεσες αλλαγές στη ζωή σου για να το καταφέρεις. Διατήρησε λοιπόν διακριτικά τη σχέση σου, προσγειώσου στην πραγματικότητα και δες πόσο βάθος υπάρχει κάτω από τον ερωτικό ενθουσιασμό.

Αυτό όμως που πρέπει κυρίως να δεις είναι ποια είσαι εσύ και τι θέλεις από τη ζωή. Παντρεύτηκες για να ικανοποιήσεις τα κοινωνικά στερεότυπα (γονείς, κόσμος κτλ). Λειτούργησε η συνήθεια και ο φόβος μη μείνεις μόνη. Για όλα αυτά δέθηκες με έναν άνθρωπο που δε σου ταιριάζει και δεν σε καλύπτει ερωτικά. Επίσης από τον τρόπο που εκφράζεσαι για τον ιδανικό σύντροφο («πρίγκιπας) και από τα υπόλοιπα γραφόμενά σου, φαίνεσαι τόσο ευαίσθητη και ρομαντική, σαν κοριτσάκι. Όλα αυτά πρέπει να τα δουλέψεις για να εξελιχθείς προσωπικά, έτσι ώστε να δυναμώσεις και να μπορείς να παίρνεις σωστές αποφάσεις.

Το θεωρώ απαραίτητο να κάνεις μια συνεργασία με ψυχολόγο για να αρχίσεις να βρίσκεις τον εαυτό σου. Τότε θα μπορέσεις να κρίνεις αν θα μείνεις στο γάμο σου και αν (ανεξαρτήτως αυτού) θα χαράξεις νέα πορεία με τον εραστή σου.

5 σχόλια:

  1. Ο αντρας σου γνωριζει οτι εχεις γκομενο? Για προσεχε μη σας ανακαλυψει. Αλλα υπαρχει κ το αλλο...να μην αντιδρασει καθολου γτ τον βολευει κι αυτον η ολη φαση. Η γνωμη μου ειναι κατσε στο γαμο αυτο για τα λεφτα, τον κοσμο κλπ κλπ και παρε το σεξ απ το γκομενο. Ειναι κ οι γονεις σου που δεν πρεπει να στεναχωρηθουν βεβαιως...του θεμιστοκλεους βεβαιως βεβαιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θεμα δεν ειναι να παρει το ενα απο τον εναν κ το αλλο απο τον αλλον...το θεμα ειναι να ειναι ευτυχισμενη κ να τα βρει ολα σε εναν αντρα!!

      Διαγραφή
  2. Ο γάμος αυτός έτσι κι αλλιώς δεν θα κρατήσει, εκτός κι αν η φίλη μας τον δει ωφελιμιστικά, όπως προτείνεις. Μια τέτοια ωφελιμιστική αντιμετώπιση θα είναι μακροπρόθεσμα βλαβερή για την ψυχική της υγεία, τη στιγμή μάλιστα που πρόκειται για μια πολύ "ρομαντική" κοπέλα. Έχω δει πολλά άτομα σε ωφελιμιστικούς γάμους να υποφέρουν από κατάθλιψη και άλλα δεινά, και στην κοινωνική επιφάνεια όλα μέλι-γάλα. Αν δεν φύγει -ανεξαρτήτως γκόμενου- τη βλέπω γρήγορα με ψυχοφάρμακα... Της χρειάζεται ούτως ή άλλως ψυχολογική στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ** Επίσης από τον τρόπο που εκφράζεσαι για τον ιδανικό σύντροφο («πρίγκιπας) και από τα υπόλοιπα γραφόμενά σου, φαίνεσαι τόσο ευαίσθητη και ρομαντική, σαν κοριτσάκι. Όλα αυτά πρέπει να τα δουλέψεις για να εξελιχθείς προσωπικά, έτσι ώστε να δυναμώσεις και να μπορείς να παίρνεις σωστές αποφάσεις.**

    ΑΡΧΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ....ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΑΘΩ "ΕΜΕΝΑ " ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ...ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ Κ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ! ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ? ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΛΕΣ Κ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ..ΠΩΣ ΔΗΛ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΩ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας το είναι σα να βρέθηκα αντιμέτωπη με την όλη κατάσταση που διανύω. Μόνο που δεν έχω παντρευτεί και περιμένουν όλοι την απόφαση μου. Απλά εύχομαι να φανώ δυνατή και να πάρω την σωστή απόφαση. Μόνο αυτό..γιατί 10 χρόνια είναι αυτά και ο άλλος σου έχει γίνει 2η φύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.