Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κι άλλη εξαφάνιση


Κι άλλη εξαφάνιση

Παρακαλώ άλλη μια φορά τους φίλους που μου γράφουν να τηρούν τους όρους συμμετοχής στο blog. Με κουράζουν πολύ τα κεφαλαία, τα χωρίς τόνους και τα Greeglish.


ΜΠΑΙΝΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, Η ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ!
ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΗΤΑΝ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ. ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΑΜΕ ΦΙΛΟΙ ΣΤΟ ΦΒ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΦΒ.
ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΠΕΦΕΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΜΠΛΕΞΩ. ΟΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΜΑΘΕ ΠΟΛΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΖΕΥΓΑΡΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ....ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΕΛΙΚΑ! ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΗΝΑ, ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΜΩΣ, Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΙΕΣΤΩ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΩ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΤΥΣΙΜΟ". ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Η ΘΑ ΦΑΝΩ ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΚΟΛΩΝΕΙ" ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ (ΔΗΛ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΠΟΥΛΗΣΕΙ" ΕΡΩΤΕΣ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΝΩΘΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΟΣΟΝ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.


ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΜΗ ΣΧΕΣΗ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ, ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΖΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΑΠΛΑ ΞΕΝΕΡΩΣΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ Η ΕΚΑΝΑ Η ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΩ, ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ…


Α



Πρόκειται για μια κλασσική περίπτωση …εξαφανισμένου, όπως έχουμε πολλές φορές συναντήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Αρχικά έκανες καλά που δεν επένδυσες από την αρχή, αφού μάλιστα δεν είχατε ξεκαθαρίσει λεκτικά τη μορφή της σχέσης σας. Αναφέρεσαι σε έρωτες και ψευτο-ρομαντισμούς. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο. Σου είχε πει πως σε αγαπά; Σου είχε υποσχεθεί κάτι; Είχατε μιλήσει για σχέση; Αν ναι, είναι ψεύτης και έχεις κάθε δίκαιο να τον θεωρείς αναξιόπιστο και να στεναχωριέσαι. Αν όχι, είναι αυτονόητο το «θέλω να περνώ καλά» και από τις δυο πλευρές και τίποτα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που δεν συγχωρείται είναι η αποχώρηση με αποφυγή και ψευτο-δικαιολογίες. Αυτό που έχει την υποχρέωση να κάνει κάποιος που θέλει να αποχωρήσει από μια σχέση, ακόμη κι αν πρόκειται για «σχέση» ενός μήνα ή δυο συνευρέσεων, είναι να πει με ειλικρίνεια στο άλλο άτομο πως δεν θέλει να συνεχίσει. Μπορεί να αναλύσει το λόγο, αλλά δεν είναι και υποχρεωμένος αν η σχέση ήταν βραχυχρόνια και χωρίς δέσμευση. Και να τον ευχαριστήσει μάλιστα για τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί. Αυτό δείχνει τουλάχιστον πολιτισμό και ευγένεια προς τον άλλον, επιτρέπει έναν ομαλό χωρισμό και δίνει την προοπτική να λένε τα άτομα και μια καλημέρα στο μέλλον, αν κάπου τύχει και ξανασυναντηθούν.

Λες πως δεν υπάρχει ειλικρίνεια στις σχέσεις σήμερα. Θα σου απαντήσω πως υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων και πρέπει να προσέχουμε πού μπλέκουμε και να μην επενδύουμε από την αρχή. Όσο για τη συζήτηση για σχέση, την κάνει όποιος αισθάνεται πρώτος την ανάγκη και αφού έχει προσλάβει από τον άλλον σημαντικά δείγματα ενδιαφέροντος για αρκετό διάστημα.

Φαίνεται πως αν δεν εξηγηθείς με τον φίλο σου… θα σκάσεις. Οι εκδοχές θα ήταν να φύγεις κι εσύ χωρίς εξήγηση (αν έχεις ξεγράψει ήδη τη σχέση) ή να του μιλήσεις πρώτα. Κάνε λοιπόν το δεύτερο. Μην εκβιάσεις καταστάσεις και άφησε σε κείνον την πρωτοβουλία για επόμενη συνάντηση. Όταν συναντηθείτε, πες του ήρεμα πως θέλεις να σε ακούσει για λίγο: Δεν προσλαμβάνεις πλέον ενδιαφέρον από το άτομό του και αυτό που γίνεται μεταξύ σας δεν σε ευχαριστεί πλέον. Ρώτησε αν έκανες ή είπες κάτι που τον ψύχρανε ή απλώς αν του πέρασε ο ενθουσιασμός. Πες του πως θα ήθελες να μάθεις, αλλά δεν τον πιέζεις κιόλας, αφού δεν είχατε υποσχεθεί κάτι ο ένας στον άλλον. Ρώτησέ τον απλά αν θέλει να συνεχίσετε, όχι όμως με τον τρόπο του τελευταίου καιρού. Αν σου υποσχεθεί αλλαγές και εσύ ακόμα θέλεις, μπορείς να το δεις για λίγο καιρό ακόμα. Αν πει αοριστίες, πες του πως δεν αποκομίζεις καμιά ευχαρίστηση από τέτοιες σχέσεις και φύγε! Τι είχες, τι έχασες…

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Μα και να στο έλεγε πάλι δε σημαίνει οτι θα το τηρούσε. Τελικά δεν ξέρω, αν θες Κατερίνα να πεις τη γνώμη σου, ποια είναι τα κριτήρια για να καταλάβει μια γυναίκα αν ο άνδρας τη θέλει για σοβαρή μακροπρόθεσμη αποκλειστική σχέση και οχι μόνο για σεξ? Ή δεν υπάρχουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλη μου ουτε εξηγησεις να ζητησεις ουτε λογους ουτε τπτ...σε γραφει μια αυτος γραφτον χιλιες εσυ!!!! τι ειχαμε τι χασαμε!!! διεγραψε τον κ αν γυρισει αυτος ...που θα γυρισει τοτε γειωσε τον!!!! ολοι αυτοι οι δηθεν αντρες θελουν πολυ περιφρονηση!!! ακουσε με!!! στη σημερινη εποχη οι αντρες τετοιες γυναικες θελουν.....οσο πιο πολλα δινεις τοσο τρως το κεφαλι σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κάποιους η καλύτερη λύση είναι η αδιαφορία. Για άλλους πάλι, όπως για τη φίλη της ανάρτησης, είανι ακλύτερη η εξήγηση, αλλιώς ...θα σκάσουν. Το θέμα είναι η φίλη μας να φύγει από αυτή την ιστορία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.