Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Παντρεμένοι κι οι δυο…


Είμαι 38 χρονών, είμαι παντρεμένος εδώ 7 χρόνια και έχω και 3 παιδάκια. Τα τελευταία 2 χρόνια νιώθω ένα κενό στο γάμο μου που δυστυχώς (ή ευτυχώς) το κάλυψα με μια άλλη γυναίκα, 27 χρονών, επίσης παντρεμένη με ένα παιδάκι 2 χρονών. Είχαμε σχέση για 5 μήνες. Μετά αυτή ήθελε να σταματήσουμε γιατί ένιωθε ενοχές , εγώ όμως ένιωθα πολύ καλά μαζί της και ίσως ερωτευμένος (δεν ξέρω, ίσως ενθουσιασμός). Ερωτικά σταματήσαμε εδώ και 7 μήνες , όμως είμαι τρελός για κείνη, όπως πιστεύω και αυτή.

Εξακολουθούμε να μιλάμε στο τηλέφωνο, συναντηθήκαμε πρόσφατα (όχι ερωτικά). Πάντοτε εκεί που λέμε ότι θα βρεθούμε πάντοτε κάνει πίσω με διάφορες δικαιολογίες , σίγουρα νιώθει άσχημα, όμως από την άλλη θέλει την επαφή μαζί μου και μου δίνει πάντοτε μηνύματα και αφορμή να βρεθούμε. Δεν ξέρω τι να κάνω ή πως σκέφτεται αυτή ή τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε σίγουρα παντρεμένοι και οι δυο, πάντοτε σταματάμε, αλλά από την άλλη υπάρχουν δυνατά αισθήματα που κάνουν να μην θέλουμε να διακόψουμε παντελώς. Εγώ είμαι αυτός που την «κυνηγά», αλλά κατά κάποιο τρόπο μου δίνει αυτή τα μηνύματα. Θέλω την βοήθεια σας.

Α.

Η έλλειψη ικανοποίησης από το γάμο είναι η αιτία των εξωσυζυγικών σχέσεων. Το «τρίτο άτομο» δεν είναι η αιτία αλλά η αφορμή. Αν δεν ήταν η συγκεκριμένη κοπέλα για σένα θα ήταν κάποια άλλη. Άρα πρέπει πρώτα να βρεις τι δεν πάει καλά στο γάμο σου, ποια προβλήματα έχεις με τη γυναίκα σου, και να δεις αν μπορούν να διορθωθούν και βέβαια αν έχεις κουράγιο και περιθώρια να προσπαθήσεις να ξαναφτιάξεις το γάμο σου. Στη διαδικασία αυτή θα βοηθούσε πολύ η συμβουλευτική ζευγαριού. Το ίδιο ισχύει και για το γάμο της κοπέλας.

Αν όμως έχεις αποφασίσει πως με τη γυναίκα σου δεν ταιριάζεις και δεν μπορείς να ζήσεις, τότε θα πρέπει να δεις την πιθανότητα διαζυγίου, ανεξάρτητα από τη σχέση σου με την κοπέλα. Αν είσαι ανικανοποίητος από το γάμο σου, αν δεν είναι αυτή θα είναι κάποια άλλη…

Θα έλεγα λοιπόν να περιμένετε και οι δυο, αν θέλετε να συνεχίσετε να βλέπεστε φιλικά, και να δείτε και οι δυο τι θα κάνετε με τους γάμους σας. Μίλησε ανοιχτά με την κοπέλα και δες τις δικές της προθέσεις. Αν εκείνη για τους δικούς της λόγους δεν θέλει πλέον τη σχέση σας, όσο κι αν κάποιες φορές υποκύπτει και σου δίνει άλλα μηνύματα, δεν θα πρέπει να επιμείνεις. Αν σε θέλει κι αυτή, ας ξεκαθαρίσει.

Επαναλαμβάνω πως πρώτα πρέπει να δείτε την κατάσταση στα σπίτια σας και μετά να δείτε τι θα κάνετε μεταξύ σας.

3 σχόλια:

  1. Γιατι δε χωριζεις? Εσενα θα σου αρεσε να μαθαινες κατι αναλογο για τη γυναικα σου? Ο γαμος σου ειχε ηδη φθαρει απο πριν γνωρισεις την αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου η ερωμενη σου σε θελει πραγματικα, γιατι δε χωριζει απο τον αντρα της να πατε να ζησετε μαζι ευτυχισμενοι? Εγω φιλε σου προτεινω να χωρισεις αν θες να λεγεσαι αντρας παντελονατος και αν ξαναπαντρευτεις να εισαι συνειδητοποιημενος και να γνωριζεις οτι οταν παντρευεσαι, το ματι σου δε θα παιζει, οχι επειδη δεν πρεπει αλλα επειδη και να μπορεις δε γουσταρεις να ξεστρατησεις. Οπως λενε και οι αμερικανοι,
    If you can't do the time, don't do the crime!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερινα εισαι υπερ ή κατα, του να λεμε οτι απιστησαμε στο συντροφο μας? Ειτε σε γαμο ειτε σε σχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.