Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο άντρας μου ψιλο-φλερτάρει

Είμαστε 30 και 32 ετών αντίστοιχα, παντρεμένοι ένα χρόνο. Μόλις πριν 5 μήνες αποκτήσαμε ένα μωρό. Η σχέση μας πάντα είχε και έχει ένταση αλλά και πολλή αγάπη. Ο άντρας μου είναι πολύ κοινωνικός και αγαπητός σε όλους, αλλά του αρέσει και να φλερτάρει, χωρίς να μου έχει δώσει δικαιώματα να πιστεύω ότι με έχει απατήσει. Θέλει να βλέπει ότι αρέσει, επειδή ξέρει ότι το πετυχαίνει! (Αυτό τουλάχιστον έχω διαπιστώσει εγώ.) Αντίθετα, βέβαια, σε μένα δεν κάνει ποτέ ούτε κομπλιμέντο!

Από την άλλη πλευρά, εγώ είμαι από τη φύση μου κτητική και όλο αυτό δε μου αρέσει καθόλου. Όσες φορές όμως έκανα σκηνή ζηλοτυπίας, δικαιολογήθηκε, αραίωσε τις επαφές με την εκάστοτε κοπέλα, αλλά πάντα βρίσκει μια άλλη να συναναστρέφεται (κυρίως στη γειτονιά γύρω από την εργασία του). Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι τα άτομα αυτά δεν τα …"κρύβει" με κάποιον τρόπο, απλά δεν παραδέχεται ποτέ ότι ψιλο-φλερτάρει και τα παρουσιάζει ως ευκαιριακές φιλίες.

Αυτό που θα ήθελα κυρίως από σας είναι να μου πείτε πώς να συμπεριφέρομαι ώστε να μην τον εξωθήσω τελικά με τις ζήλειες μου στο απευκταίο, αλλά και αν υπάρχει τρόπος να του καλύψω αυτή την ανάγκη του. Σημειωτέον ότι εγώ είμαι μια τρυφερή και περιποιητική σύντροφος και εκείνος δηλώνει καθ’ όλα ευχαριστημένος από τη σχέση μας όσες φορές του έχω κάνει κουβέντα.

Μ.


Ο τρόπος που αντιμετωπίζεις αυτό το θέμα μου φαίνεται υγιής και ισορροπημένος.

Ο άντρας σου καταλαβαίνω πως είναι τέτοιος τύπος από τη φύση του, και όχι επειδή δεν σε αγαπά ή του λείπει κάτι από σένα. Είναι μια ανάγκη του να επιβεβαιώνεται με φιλικές- φλερταριστικές επαφές με άλλες κοπέλες. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως εσένα θα σου αρέσει αυτό, ούτε πως εκείνος δεν πρέπει να περιοριστεί μέσα σε κάποια όρια.

Προτείνω να κάνεις μια ήρεμη συζήτηση μαζί του, κάποια στιγμή που δε θα έχετε να λύσετε συγκεκριμένο πρόβλημα με κάποια τέτοια επαφή. Πες του πως του έχεις εμπιστοσύνη, δεν τον παρεξηγείς, αλλά ενοχλείσαι, ζηλεύεις και σκέφτεσαι και πώς εκλαμβάνει τη στάση του το περιβάλλον. Αναφέρσου χωρίς θυμό σε συγκεκριμένες καταστάσεις και πώς αισθάνθηκες. Μην απαιτήσεις να κόψει την τάση του προς τις «φιλίες» με γυναίκες, αλλά να τις περιορίσει και να τηρεί κάποια όρια στην συχνότητα των επαφών και στη συμπεριφορά του.

Σε αντιδιαστολή, αναφέρσου στις δικές σου ανάγκες για ενασχόληση και για μια καλή κουβέντα. Ζήτησε να ακούσεις για τις δικές του ανάγκες και τι μπορείς να κάνεις για να τις καλύψεις. Ήταν ανέκαθεν έτσι ο άντρας σου; Μήπως χαλάρωσε κάπως η σχέση σας λόγω του μωρού; Μήπως λόγω του ότι είσαι μητέρα μωρού έχεις παραμελήσει λίγο την εμφάνισή σου; Έχετε ευκαιρίες για χαλάρωση, προσωπική ζωή, εξόδους; Υπάρχει κάποια βοήθεια με το μωρό;

Συζητήστε τα όλα ψύχραιμα, χωρίς εντάσεις και αλληλοκατηγορίες και εκφράζοντας συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.