Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο σύζυγος απατά την έγκυο σύζυγο


Είμαι 3 χρόνια παντρεμένη και είμαι 5 μηνών έγκυος. Χαρήκαμε πολύ με τον σύζυγο για το μωράκι αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα τελευταία για αυτόν! Ο γιατρός δεν μας επιτρέπει να έχουμε ερωτική επαφή λόγω περίδεσης του τραχήλου.

Είναι δύσκολο και για τους 2 αλλά για χάρη του μωρού δεν με πειράζει. Αυτό που με στεναχωρεί είναι η στάση του συζύγου μου. Είναι απόμακρος τελευταία σαν να μην υπάρχω. Καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει και όντως το διαπίστωσα μπαίνοντας στο λογαριασμό του στο facebook όπου εκεί συνομιλεί με κοπέλες σεξουαλικά!! Φτάνει σε σημείο να κλείνει ραντεβού μαζί τους. Σήμερα είδα την συνομιλία του με κάποια κοπέλα από εδώ κοντά και κανονίζουν να βρεθούνε το Σάββατο. Πώς να αντιδράσω σε όλο αυτό? Τι να κάνω?

Ε.

 
Η στάση του συζύγου σου, όσο κι αν δεν μου αρέσει, ωστόσο δεν με παραξενεύει. Πολλοί σύζυγοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της γυναίκας τους, αν η σεξουαλική τους ζωή έχει περιοριστεί, καταφεύγουν στην ερωτική συντροφιά άλλων γυναικών. Το φαινόμενο παρουσιάζεται και σε ζευγάρια που η γυναίκα δεν έχει δύσκολη εγκυμοσύνη και η συνηθισμένη δικαιολογία είναι πως αυτή δεν είναι πλέον τόσο ελκυστική στον άντρα της ή δεν έχει αρκετή σεξουαλική διάθεση λόγω μικροενοχλήσεων της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα: Όταν εκείνη αγωνίζεται για να μεγαλώσει μέσα της μια ζωή, τον καρπό της σχέσης της με το σύντροφό της, εκείνος αισθάνεται σεξουαλικά περιορισμένος και καταφεύγει αλλού. Κανένας δεν σκέφτεται τους περιορισμούς και τα προβλήματα που έχει η ίδια η μέλλουσα μητέρα, μεταξύ των οποίων φυσικά είναι και ο σεξουαλικός περιορισμός.

Αρχικά, η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού δεν είναι απαραίτητο να διακοπεί πλήρως όταν η σύζυγος έχει μια εγκυμοσύνη, έστω και δύσκολη. Υπάρχουν τρόποι να λειτουργήσει σεξουαλικά το ζευγάρι ή τουλάχιστον ο σύζυγος, έστω κι αν η σεξουαλική πράξη δεν ολοκληρώνεται με το συνήθη τρόπο. Στο θέμα αυτό πρέπει να δεις αν έχεις κι εσύ ένα μερίδιο ευθύνης και να συζητήσεις με το γυναικολόγο σου τι θα μπορούσε να γίνει.

Σχετικά με τη στάση του συζύγου, αν εκείνος αξιοποιήσει την ευκαιρία του σεξουαλικού περιορισμού για να απατήσει τη γυναίκα του, σημαίνει πως το ερωτικό του ένστικτο υπερνίκησε τα συναισθήματα αγάπης που τρέφει γι’ αυτήν και την αίσθηση της κοινής προσπάθειας για τη δημιουργία οικογένειας. Πρέπει να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια μιας τέτοιας συμπεριφοράς: Δεν υπάρχει αρκετή αγάπη και συμπαράσταση; Υπάρχουν κάποιες ασυμφωνίες; Η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού ήταν ανέκαθεν μη ικανοποιητική; Ο σύζυγος είχε πάντα την τάση να ξενοκοιτά; Το παιδί ήταν συνειδητή κοινή επιλογή;

Τι θα κάνεις τώρα: Η γνώμη μου είναι πως όποτε κάποιος ανακαλύψει απιστία του συζύγου του, πρέπει να του μιλήσει άμεσα και ανοιχτά, σε αυτόν και μόνο, να του πει τι γνωρίζει και να απαιτήσει διακοπή της απιστίας και αλλαγή στάσης. Εκτός κι αν η απιστία έχει πληγώσει τόσο βαθιά τον απατημένο σύζυγο, ώστε η σχέση έχει θιγεί ανεπανόρθωτα και τίθεται θέμα χωρισμού.

Μίλησε λοιπόν στον άντρα σου ανοιχτά για όλες τις λεπτομέρειες που γνωρίζεις και κάνε μαζί του σοβαρή συζήτηση. Φυσικά, θα πρέπει να του πεις και τον τρόπο που το ανακάλυψες, έτσι ώστε εκείνος να μην έχει να πει δικαιολογίες. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να του πεις πως έψαξες τον υπολογιστή του, αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα… Ναι, μπορεί να σε κατηγορήσει που έψαξες, αλλά εσύ έχει πολύ σημαντικότερο λόγο να τον κατηγορήσεις γι αυτά που κάνει.

(Γενικά, όπως έχω γράψει σε προηγούμενες αναρτήσεις, είμαι αντίθετη με το να ψάχνουμε τα πράγματα του συντρόφου μας. Για να κάνεις όμως κάτι τέτοιο, κάτι είχες υποψιαστεί. Τι έκανες γι’ αυτό, πριν καταλήξεις στο ψάξιμο;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.