Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Θα ξαναζήσω κάτι τόσο όμορφο;

Βρίσκομαι στη δεκαετία των 20 και είχα μια μακροχρόνια χρόνια σχέση από την οποία βγήκα πριν λίγους μήνες. Η απόφαση ήταν λίγο-πολύ κοινή γιατί χωρίς να έχει γίνει κάτι κακό ακριβώς, η σχέση είχε αρχίσει να φθείρεται. Από τη δική του πλευρά ρόλο σε αυτό ίσως να έπαιξε το ότι είχαμε και ελαφρώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Ωστόσο αφενός δεν ήταν κάποια τεράστια διαφορά, θα έλεγα μάλιστα γενικότερα πως ταιριάζαμε, αφετέρου ποτέ δεν είπε ακριβώς κάτι τέτοιο, η 'επίσημη' εξηγηση ηταν πως θελει να ειναι μονος του. Γενικα τα βρισκαμε σε όλους τους τομείς, είχαμε εξαιρετικη επικοινωνια και η σχεση ηταν στα αληθεια πολυ ομορφη και οσα νιωθαμε πολύ δυνατα.
Το θέμα είναι πως τώρα τελείωσε κι εγώ δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Κυρίως επειδή πιστεύω πως δε θα ξαναβρώ κάτι ποιοτικά αντίστοιχο και όμορφο, κάποιον που να με θέλει τόσο και να είναι αμοιβαίο. Επίσης εγωιστικά με ενοχλεί η σκέψη ότι εκείνος μπορεί να βρει κατι αλλο. Είναι χαζό το ξέρω, αλλά τί μπορώ να κάνω;
Ακόμα και αν προσπαθήσω να τον ξαναδιεκδικήσω στη φάση που είναι θα αρνηθεί.


Λ.

Όταν χωρίζουμε από την πρώτη σημαντική μας σχέση, όλοι έτσι σκεφτόμαστε. Δεν έχεις σίγουρα προλάβει να συγκεντρώσεις αρκετές εμπειρίες ζωής, έτσι ώστε να ξέρεις πως πολλούς ανθρώπους θα συναντήσεις στη ζωή σου και πολλές ερωτικές ιστορίες θα ζήσεις, καθεμιά με τη δική της συναισθηματική αξία. Εσύ όμως μόνο αυτή τη σχέση έχεις βιώσει και εκεί και μόνο μπορείς μέχρι στιγμής να αναφέρεσαι, να τη μεγεθύνεις και να την εξιδανικεύεις.

Τι διδάχτηκες από τη διάλυση της σχέσης αυτής; Ίσως πως οι ιδεολογικές διαφορές δεν πρέπει να υποτιμώνται; Ίσως πως οι πολύ στενές σχέσεις πιέζουν; Ίσως πως οι πολύ νεανικές σχέσεις κατά κανόνα δεν κρατούν;

Οι χωρισμοί και οι απώλειες είναι κομμάτι της ζωής και θα πρέπει να τις συνηθίσεις. Ο φόβος πως δεν θα βρεις άλλη σχέση αντάξια αυτής δεν ευσταθεί. Δεν είσαι …μελλοντολόγος! Η ζωή είναι μπροστά σου! Εξάλλου αν αυτή η σχέση άξιζε τόσο πολύ δεν θα έληγε άδοξα.

Η θλίψη και η στεναχώρια μετά από μια απώλεια είναι φυσιολογικές και θα περάσουν με τον καιρό. Το αφύσικο είναι η ζήλεια για το τι θα κάνει στο μέλλον το πρώην αγόρι σου: Θα κάνει ό,τι θέλει, ακριβώς όπως κι εσύ. Η ζήλεια χωρίς λόγο δείχνει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτή θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο.

Όχι, να μην τον ξαναδιεκδικήσεις. Δεν αξίζει τον τρόπο να τρέχουμε πίσω από κάποιον που έφυγε. Φρόντισε τη ζωή σου: ξαναβρές τους φίλους σου, κάνε καινούργιους, βγαίνε, άρχισε να φλερτάρεις, βρες ενδιαφέροντα, ασχολήσου με τη δουλειά σου ή με τις σπουδές σου. Μάθε να περνάς καλά μόνη, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να επιλέγεις σωστά νέες σχέσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.