Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Διαδικτυακές γνωριμίες

Μένω στο εξωτερικό εδώ και μερικούς μήνες. Έχω δοκιμάσει να γνωρίσω κόσμο αλλά δεν μπορώ να συνάψω πολύ στενές επαφές, όπως ήξερα και είχα συνηθίσει στην Ελλάδα. Επιπλέον, δεν είναι το ίδιο εύκολο να γνωρίσω κάποιον και να δημιουργηθεί κάποιου είδους σχέση πέρα από σεξ.

Εδώ και αρκετό καιρό (περίπου 8 μήνες) μπλέχτηκα στα dating site. Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα ξανακάνει και ήμουν επιφυλακτική, ένιωθα μάλλον λίγο μειονεκτικά γιατί δεν είχα πολύ θετική στάση. Είπα όμως να το δοκιμάσω μιας και που είμαι σε μια ξένη χώρα.
Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ!!! Δεν περίμενα ποτέ πως θα έβλεπα ποικίλες συμπεριφορές. Μάλλον είχα πολλές προσδοκίες, δεν ξέρω. Πάντως η αυτοπεποίθησή μου σε αυτόν τον τομέα δεν είναι όπως ήταν. Νομίζω πως κάτι δεν κάνω καλά εγώ! Ενώ στην Ελλάδα δεν αισθανόμουν έτσι. Δεν ξέρω αν είναι θέμα γλώσσας και κουλτούρας ή είναι έτσι τα διαδικτυακά ραντεβού. Περνάω ώρες με κάποιον συζητώντας, θεωρώ ότι είμαι ευχάριστη (και φαίνεται γιατί ο άλλος θα κοιτούσε να φύγει νωρίς) , δεν κάθομαι να γκρινιάζω για διάφορα και γενικά φαίνεται με ορισμένους ότι τα πράγματα πάνε καλά. Αλλά μετά τίποτε. Έχω παρατηρήσει ότι όσες φορές κάνω εγώ κίνηση ή δε θα απαντήσει ή απλά θα είναι από ευγένεια. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω πια και αυτό που συμβαίνει μου χαλάει την ψυχολογία. Ποιά είναι η αλήθεια για τα διαδικτυακά ραντεβού;

Μ

 

Αρχικά, καλά κάνεις που προσπαθείς να βρεις σύντροφο εφόσον το έχεις ανάγκη και τα διαδικτυακά ραντεβού είναι ένας σύγχρονος τρόπος γνωριμιών, αρκεί να μην αντικαθιστούν την «κανονική» κοινωνικότητα και να αντιμετωπίζονται σωστά:

·         Να μην επενδύουμε ΚΑΘΟΛΟΥ πριν γνωρίσουμε τον άλλον κατά πρόσωπο και βγούμε μαζί του κάποιες φορές.

·         Να είμαστε δύσπιστοι στο πρόσωπο που μας παρουσιάζεται και στις προθέσεις του. Υπάρχουν «φανταστικές προσωπικότητες», άνθρωποι που σήμερα θέλουν να περάσουν μια όμορφη βραδιά μπροστά στον υπολογιστή και αύριο έχουν άλλες προτεραιότητες, άνθρωποι δεσμευμένοι, παράξενοι, που τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια, αυτοί που επιδιώκουν casual -ηλεκτρονικό ή και κατά πρόσωπο- σεξ και πολλά άλλα. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και γύρω μας, αλλά η ανωνυμία του διαδικτύου μπορεί να τους κάνει να εκδηλώνουν τη χειρότερη πλευρά τους.

·         Να έχουμε απέραντη υπομονή, να δοκιμάζουμε πολλές περιπτώσεις και αν κάτι δεν συνεχιστεί, τι είχαμε τι χάσαμε;

·         Να μη συσχετίζουμε την αυτοπεποίθησή μας και τη διάθεσή μας με το κάθε –διαδικτυακό ή μη- ραντεβού.

·         Να μην  αντικαθιστούμε με τον υπολογιστή την κοινωνικότητά μας.

 

Αυτά τα τελευταία είναι και τα πιο σημαντικά. Η αυτοπεποίθησή σου είναι θέμα δικό σου και είναι πρόβλημα να την εξαρτάς από τις αποτυχημένες προσεγγίσεις με άντρες, ηλεκτρονικές ή μη. Επιπλέον, όταν συνειδητά θέλουμε σχέση κι αυτή δεν έρχεται, ίσως υποσυνείδητα υπάρχει κάτι που μας φρενάρει. Μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο θα σου έκαναν καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.