Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Διπλή πίεση

Είμαι 36 χρονών , παντρεμένη, και έχω ένα κοριτσάκι 6 χρονών. Το ένα πρόβλημα που θα ήθελα τη γνώμη σας αφορά το θέμα της εργασίας μου. Είμαι σε μια δουλειά τα τελευταία 2 χρόνια που δεν μου αρέσει καθόλου .Δεν την επέλεξα εγώ (ούτε καν ρωτήθηκα αν θέλω να πάω) , ήταν μεταφορά από την προηγούμενη εταιρεία λόγω πώλησης ενός τμήματος .Δεν μου αρέσει να πηγαίνω , με το που πάω θέλω να φύγω και γενικά μου χαλάει τρομερά τη ψυχολογία.  Στη δουλειά αυτή παραμένω καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Έχω χάλια διάθεση τις περισσότερες μέρες , θέλω να γυρίσω σπίτι και να μην δω κανέναν. Προσπαθώ να μην βγάζω τα προβλήματα μου ούτε στον άντρα μου , ούτε στο παιδί μου , υπάρχουν στιγμές όμως που θα ξεσπάσω, και μετά φυσικά έρχονται οι τύψεις. Με τον σύζυγο μου έχω συζητήσει το θέμα αυτό , αλλά το μόνο που ακούω είναι το 'κάνε υπομονή'. Θεωρώ όμως ότι η διάθεσή μου έχει αντίκτυπο στο παιδί. Όσο και να προσπαθώ να μην το δείχνω, θεωρώ ότι το καταλαβαίνει. Φυσικά έχω μπει στη διαδικασία να ψάχνω για κάτι άλλο ,χωρίς όμως ως τώρα να υπάρχει κάποια προσφορά. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα αντέξω πολύ ακόμα εκεί, έχω ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια μου.
Το δεύτερο θέμα είναι η σχέση με το σύζυγο μου. Στο γάμο μου περνάω καλά , μιλάμε πάρα πολύ , γελάμε πάρα πολύ ,αλλά έχουμε ένα πρόβλημα στο σεξουαλικό. Είμαστε 6 χρόνια παντρεμένοι και το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μετά τον γάμο. Έχει αραιώσει κατά πολύ τις επαφές , σε τέτοιο σημείο που περνάνε μέχρι και μήνες. Έχω προσπαθήσει να το συζητήσω μαζί του ,να μου πει αν εγώ φταίω, αν έχει άλλη, αν φταίει η κούραση..αν αν αν...Πάντα καταλήγουμε ότι τίποτα δεν φταίει και ότι θα αλλάξει η κατάσταση, και ναι αλλάζει για λίγο και μετά πάλι στα ίδια. Ομολογώ ότι ως τώρα δεν μου έχει δώσει ποτέ μα ποτέ το δικαίωμα να τον υποψιαστώ ότι υπάρχει κάποια άλλη.


Τον 2ο χρόνο του γάμου μας γνώρισα κάποιον άλλον, με φλέρταρε έντονα , ανταποκρίθηκα στο φλερτ , με έκανε να νιώθω ότι μετράω, ότι κάποιος με θέλει, αλλά δεν το προχώρησα. Το σταμάτησα γιατί τον άντρα μου τον αγαπάω και δεν ήθελα με την πρώτη δυσκολία να τα παρατήσω. Μπορεί να κατάλαβε κάτι, δεν ξέρω, για λίγο καιρό έφτιαξαν τα πράγματα , αποκτήσαμε και το παιδάκι μας και ήμασταν πάλι όπως στις αρχές. Όμως πέρασε αυτό το διάστημα και άρχισαν πάλι τα ίδια και εδώ και 2,5 χρόνια συνεχίζεται η ίδια κατάσταση. Οι επαφές μας είναι ελάχιστες και μάλιστα τις περισσότερες φορές έχω πάρει εγώ πρωτοβουλία. Και πάλι δεν μου δίνει κάποιο δικαίωμα για να του καταλογίσω απιστία...ούτε περίεργα τηλέφωνα , ούτε να αργεί από δουλειά ,παντού θέλει να πηγαίνουμε μαζί κλπ...Στις συζητήσεις καταλήγουμε πάλι στο ότι θα αλλάξει η κατάσταση , αλλά δεν αλλάζει δυστυχώς.

Και σε συνδυασμό με το θέμα της εργασίας μου έχω φτάσει στο απροχώρητο και η υπομονή μου έχει εξαντληθεί. Μια μέρα που ήμουν στις πολύ μαύρες μου ,έστειλα μήνυμα σε αυτό το άτομο που είχα γνωρίσει τότε και ξεκίνησε μια επικοινωνία ξανά. Και φυσικά ξεκίνησε ένα φλερτ πάλι , πιο έντονο ίσως αυτή τη φορά...αλλά με κάνει να αισθάνομαι καλά. Πάλι δεν το έχω προχωρήσει ακόμα , αλλά αρχίζω να φοβάμαι τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω αν και το παλεύω , έχω όμως και κάποιες ανάγκες.

Κ.


Τα δυο θέματα που αντιμετωπίζεις συνδυάζονται και σου δημιουργούν μεγάλη πίεση.

Σχετικά με το επαγγελματικό, εγώ πάντα προτείνω ριζοσπαστικές λύσεις: φύγε! Δεν αξίζει να χαλάσεις τον εαυτό σου και την ανατροφή του παιδιού σου για μια δουλειά. Κάτι άλλο θα βρεθεί, ίσως όχι αμέσως, ίσως όχι στο αντικείμενό σου, αλλά κάτι θα κάνεις. Συζήτησε με το σύζυγο, περιορίστε τα έξοδά σας, κάντε αλλαγές στη ζωή σας ώστε να μπορέσεις να φύγεις.

Το σεξουαλικό με τον άντρα σου έχει σίγουρα από πλευράς του πιο βαθιές ρίζες, ψυχολογικά ή σωματικά. Σωματικά έχει αδυναμία στύσης ή ολοκλήρωσης ; Αρχικά πρέπει να επισκεφτεί ανδρολόγο και να κάνει εξετάσεις μήπως το θέμα είναι οργανικό. Αν εκεί δεν υπάρχει θέμα, τότε είναι ψυχολογικό και λύνεται μόνο με συμβουλευτική ατομική ή ζευγαριού. Δεν μπορώ να υποθέσω τι μπορεί να κάνει έναν νέο άνδρα, πιστό στη γυναίκα του, να μην έχει καθόλου διάθεση για σεξ. Ό,τι και αν συμβαίνει στον άντρα σου, αν ο ίδιος ξεκινήσει διαδικασία να το επιλύσει, εσύ πρέπει να του σταθείς με τον καλύτερο τρόπο.

Η δική σου αντίδραση να φλερτάρεις είναι φυσιολογική. Πιέζεσαι, αισθάνεσαι απόρριψη ως γυναίκα και έχεις τη φυσιολογική ανάγκη της ερωτικής διαδικασίας σε όλες τις φάσεις της. Προτείνω να εκτονώνεσαι με το φλερτ, αλλά μην προχωρήσεις αν δεν συμβουλευτείτε με τον άντρα σου ειδικούς. Δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη, αλλιώς αργά ή γρήγορα ο γάμος χωρίς σεξ θα διαλυθεί. Αν ο άντρας σου αρνηθεί να συμμετέχει και η κατάσταση συνεχιστεί, έχεις δυο επιλογές για τις οποίες δεν πρέπει να νιώθεις ένοχη: ή χωρίζεις ή διατηρείς διακριτικές εξωσυζυγικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.