Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Savoir vivre για τις γυναίκες στα πρώτα ραντεβού

Έχω μια απορία σχετικά με το ποιός και πώς θα έπρεπε να κάνει την πρώτη κίνηση για να προσεγγίσει κάποιον που τον ενδιαφέρει.

Θεωρείτε πως όταν η γυναίκα κάνει την πρώτη κίνηση μετά το πρώτο ραντεβού είναι λάθος; Δηλ. μετά από ένα καλό ραντεβού, όταν περνάνε οι μέρες και ο άλλος δεν κάνει καμία κίνηση, είναι μάταιο να κάνει η γυναίκα την κίνηση, δεδομένου ότι οι άντρες όταν ενδιαφέρονται δεν κρατιούνται; Ειδικά όταν αυτός την είχε προσεγγίσει αρχικά, που σημαίνει ότι δεν είναι και πολύ ντροπαλός.

Προσωπικά μου έχει τύχει κάποιες φορές να προσπαθήσω να πλησιάσω εγώ κάποιον μετά από ένα φαινομενικά τουλάχιστον καλό ραντεβού και ή να μην απαντήσει ή να δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται τόσο όσο έδειχνε. Είναι καλύτερο να μην κάνει η γυναίκα αυτές τις κινήσεις στην αρχή; Πότε είναι καλό να δείχνει ότι ενδιαφέρεται;

Α

 

Όλα είναι θέμα ανθρώπου και προσωπικών αντιλήψεων.

1) Αρχικά, αν γνωρίσεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, μπορείς να του δώσεις το τηλέφωνό σου ή το πολύ-πολύ να τον καλέσεις σε μια εκδήλωση στην οποία κατά προτίμηση θα είσαι και με άλλη δική σου παρέα, πχ, μια γιορτή ή συναυλία. Αν δεν ανταποκριθεί, ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΣ.

2) Μετά από ένα καλό ραντεβού τα πράγματα είναι διαφορετικά και είτε ο άντρας είτε η γυναίκα μπορούν να λάβουν την πρωτοβουλία ενός τηλεφωνήματος για επόμενη συνάντηση. Αν όμως ο άλλος δεν ανταποκριθεί, τον αφήνουμε στην ησυχία του. Δεν είναι καμιά καταστροφή να μη θέλει κάποιος από τους δυο να συνεχίσει. Οι λόγοι μπορούν να είναι πολλοί: το ραντεβού να μην ήταν πραγματικά και για τους δυο τόσο καλό, η ευγενική συμπεριφορά να παρεξηγήθηκε ως ενδιαφέρον, να αποκαλύφτηκε κάτι που απώθησε τον άλλον, να προέκυψε κάτι άλλο στη ζωή του την ίδια περίοδο, να διαπιστώθηκαν διαφορετικές επιθυμίες για σχέση (πχ. ο άντρας να είχε σκοπό μια ευκαιριακή σχέση και να κατάλαβε πως η κοπέλα θέλει κάτι σοβαρό) και πολλά άλλα.

Κατά κανόνα, ο άνδρας αν ενδιαφέρεται επικοινωνεί ξανά. Δεν είναι ωστόσο κακό και η κοπέλα αν ενδιαφέρεται, να κάνει πρώτη ένα τηλεφώνημα μετά από κάποιες μέρες. Μπορεί να προτείνει κάποια εκδήλωση ή θέαμα, ώστε να μη φανεί ακριβώς ερωτικό ραντεβού. Αν ο χαρακτήρας της και οι αρχές της είναι πιο «ανοιχτές», μπορεί ευθέως να προτείνει και να ξαναβρεθούν, χωρίς πρόσχημα. Αν ο άλλος δεν ανταποκριθεί, τον ξεχνά.

Γενικά και για άντρες και για γυναίκες ισχύει το ίδιο: Οι σχέσεις είναι καλό να εξελίσσονται με αμοιβαίες κινήσεις. Κάποιος κάνει μια κίνηση, αλλά όχι δεύτερη αν ο άλλος δεν ανταποκριθεί, Ας πούμε πως τηλεφωνείς πρώτη λίγες μέρες μετά από ένα καλό ραντεβού και προτείνεις έξοδο. Αν ο άλλος ενδιαφέρεται, θα δεχτεί με ενθουσιασμό. Αν δεν μπορεί για κάποιο λόγο, θα αντιπροτείνει: «Δυστυχώς δεν μπορώ το Σάββατο, τι θα έλεγες να πάμε την Κυριακή;». Έτσι πάλι ενδιαφέρον δείχνει.

Αν όμως δεν απαντήσει ή είναι ψυχρός ή πει πως έχει πολλές δουλειές ή πως έχει κάποια προβλήματα αυτή την εποχή κτλ, ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΣ. Το πολύ-πολύ να του απαντήσεις «Καλά, αν θέλεις μπορείς να με πάρεις εσύ» κι αυτό μόνο αν σου αρέσει πολύ και θέλεις να αφήσεις μια πόρτα ανοιχτή. Δεν σημαίνει όμως πως θα τον περιμένεις και θα αγιωνιάς.

Γενικά στο παιχνίδι των σχέσεων πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και να παίρνουμε μια πρωτοβουλία αλλά όχι δεύτερη, αν δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Kαι να μην το παίρνουμε εγωιστικά. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, όπως δεν μας αρέσουν και όλοι. Γνωρίζουμε 100, βγαίνουμε με 10 και κάνουμε σχέση με έναν.

Υπάρχουν ένα σωρό άλλοι άντρες να δοκιμάσουμε out there!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.