Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η πρώτη αγάπη…

Το θεμα που με απασχολει ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια αφορα ενα αγορι 4 χρονια μεγαλυτερο μου. Τον γνωρισα πριν 3 χρονια οταν εδωσε μια συναυλια με το σχολειο του. Τοτε παρασυρθηκα απο την ολη ατμοσφαιρα και ηθελα να μαθω περισσοτερα γι'αυτόν. Μεσα απο το ιντερνετ  ξεκινησαμε να μιλαμε ενα χρονο αργοτερα εντελως φιλικα. Εκεινος εμαθε τα αισθηματα μου απο ενα συγγενικο μου προσωπο με ασχημο τροπο, τα οποια ομως αρνηθηκα.
Μετα απο 3 χρονια που ειμαι κρυφα ερωτευμενη μαζι του, το παιδι αυτο εδωσε Παννεληνιες και σε 3 μηνες περιπου θα φοιτά σε καποιο πανεπιστημιο, γιατί είναι καλος μαθητης και εχει περασει σιγουρα. Εγω βρισκομαι σε απογνωση καθως μεχρι τωρα δεν εχει γινει απολυτως τιποτα μεταξυ μας εκτος απο τις φιλικες κουβεντες. Το ξερω οτι προκειται περι πλατωνικου ερωτα, αλλα για μενα ειναι κατι παραπανω αφου εχω "σχεδιασει" τη ζωη μου γυρω απο εκεινον. Στη σκεψη οτι του χρονου δεν θα τον βλεπω καθημερινα με πιανουν τα κλαματα, αφου ετσι εχω συνηθισει. Δεν ξερω αν αυτη η επιμονη μου στο συγκεκριμενο προσωπο σχετιζεται και με την κακη σχεση που εχω με τον εαυτο μου. Οι περισσοτεροι μου λενε να παω παρακατω αλλα εγω αρνουμαι πεισματικα γιατι δεν θελω ολα αυτα τα αισθηματα να μεινουν ανεκπληρωτα. Εσεις πιστευετε οτι αν εκφρασω ολα οσα νιωθω αυτα τα χρονια σε εκεινον , θα έχει αυτό καποιο αποτέλεσμα;
Ε.

Ζεις μια κλασική περίπτωση εφηβικού πλατωνικού έρωτα, πράγμα το οποίο είναι σεβαστό και συγκινητικό. Καταλαβαίνω πως όσο κι αν έχεις με το αγόρι αυτό μόνο μερικές φιλικές κουβέντες, μετρά πολύ στη ζωή σου. ‘Ετσι γίνεται συνήθως με τον πρώτο μας έρωτα! Όμως το να έχεις «σχεδιάσει» τη ζωή σου με κέντρο αυτόν είναι υπερβολικό. Σε συμβουλεύω αυτό συγκεκριμένα να το καταπολεμήσεις και γενικά στο μέλλον να μη σχεδιάζεις τη ζωή σου με κέντρο κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό σου. Είναι πολύ επικίνδυνο να δημιουργείς τέτοιου είδους εξαρτήσεις  και σε τέτοια περίπτωση αν η σχέση χαλάσει θα υποστείς μεγάλο τραύμα. Στόχος είναι να αγαπάς μεν, να είσαι ανεξάρτητη δε.
Tο αγόρι που σε ενδιαφέρει είχε τόσα χρόνια όλες τις ευκαιρίες να σε προσεγγίσει, αν ενδιαφερόταν ερωτικά. Επίσης μπορούσες να είχες πάρει ήδη κι εσύ μια πρωτοβουλία, αλλά ως τώρα δεν το έκανες.
Στη φάση αυτή που νιώθεις πως τον χάνεις θέλεις να κάνεις κάτι για να τον «κρατήσεις». Αρχικά πρέπει να συνηθίσεις στην απουσία του. Ακόμη κι αν είχες σχέση μαζί του, θα έπρεπε τώρα να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα… Καταλαβαίνω πως θα σου είναι δύσκολο και αν είχες σχέση μαζί του θα σου ήταν ακόμη δυσκολότερο. Πρέπει λοιπόν να φροντίσεις να βρεις νέα ενδιαφέροντα και φίλους, να βάλεις κι εσύ στόχους για το μέλλον σου και να ασχοληθείς με τις σπουδές σου, ώστε να έχεις πράγματα να κάνεις και να μην κάθεσαι να στεναχωριέσαι συνέχεια.
Σχετικά με το να του εκφράσεις τα συναισθήματά σου: Ένα αγόρι που δεν έκανε σχέση μαζί σου μετά από τόσα χρόνια γνωριμίας, δεν νομίζω πως θα κάνει τώρα που ετοιμάζεται να φύγει και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Μην ξεχνάς πως σας χωρίζουν 4 χρόνια, τα οποία στις δικές σας ηλικίες είναι πολύ σημαντική διαφορά. Αν του ανοιχτείς και εκφράσεις τα συναισθήματά σου, δίνω ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να ανταποκριθεί και να δημιουργήσετε σχέση με σκοπό αυτή να λειτουργεί από μακριά.Αν βέβαια νιώθεις την ανάγκη επιτακτική ανάγκη να του μιλήσεις κάνε το, αλλά μην περιμένεις ανταπόκριση. Πρέπει επίσης να λάβεις υπόψη το χαρακτήρα του και τις αρχές του, όσο τα ξέρεις, για να δεις αν σε μια τέτοια περίπτωση αυτός θα μπορούσε να το συζητήσει με φίλους του κτλ και να δώσει τροφή σε σχόλια για το άτομό σου.

Λυπάμαι που σε απογοητεύω. Πολλές φορές ο πρώτος πλατωνικός έρωτας παραμένει ανεκπλήρωτος και αργότερα στη ζωή μας τον θυμόμαστε με συγκίνηση και τρυφερότητα. Τα συναισθήματα που τώρα σου φαίνονται αβάσταχτα, όταν δεν θα τον βλέπεις συνεχώς, θα καταλαγιάσουν σιγά-σιγά, όπως θα μεγαλώνεις και θα γίνεσαι μια αξιόλογη και ανεξάρτητη κοπέλα.

6 σχόλια:

  1. Τι εννοείς έμαθε τα αισθήματά σου απο συγγενή σου με άσχημο τρόπο? Τι έγινε ακριβώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ξαδερφη μου του μιλησε για μενα δημιουργωντας του μια λανθασμενη εικονα κανοντας με να δειχνω ανωριμη,μικρη και τρελα κολλημενη μαζι του γελιοποιωντας με στα ματια του..με την δικαιολογια οτι ¨"ηθελε να με προστατεψει" ως μεγαλυτερη χωρις τη δικη μου συγκαταθεση..αφου του εξηγησα φυσικα οτι δεν ισχυε τιποτα απο αυτα που ειπωθηκαν καθως δεν ηθελα να μαθει τα συναισθηματα μου με τοσο ασχημο τροπο,μου ειπε πως δεν ηθελε να διακοψουμε τις συνομιλιες μας..ετσι προσπαθησα να βλετιωσω την εικονα μου στα ματια του οσο εκεινος μου εδινε μικρες φρουδες ελπιδες!
      Κυρια Κατερίνα,σας ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη σας..το ξερω οτι η αληθεια ειναι σκληρη μερικες φορες να την ακους απο τους αλλους,αλλα πρεπει να συμβιβαστω καποια στιγμη,να 'στε καλα!:)

      Διαγραφή
  2. Η ξαδέρφη σου γιατι γνωρίζει τι νιώθεις εσυ για το παλικάρι? Και γιατι το μετέφερε ετσι? Δεν κατάλαβα το να σε προστατεύσει πώς σχετίζεται με το να σε παρουσιάσει κατ αυτό τον τρόπο. Οχι έπρεπε να το πιστέψει βέβαια ο τύπος, έπρεπε να κρίνει μονος του. Μιλάς ακόμα με την ξαδέρφη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί της είχα εμπιστοσύνη,της είχα δώσει θάρρος να του μιλάει,είχε χωρίσει τότε και από ανωριμότητα ή απο αίσθημα ζήλειας δεν ξέρω ήθελε να καταστρέψει και την μελλοντικη σχέση που θα μπορούσα να έχω με αυτό το άτομο..δεν ήμασταν τόσο κοντά ακόμα για να μπορέσει να κρίνει,ήταν στην αρχή της γνωριμίας μας..τώρα την έχω μεν συγχωρέσει απλά δν την ξαναεμπιστευτηκα μετά απο αυτό..

      Διαγραφή
  3. Καταρχην δεν μπορώ να ακούω το επιχείρημα οτι μου πε ο ταδε λόγια για σένα και εγώ τα υιοθέτησα. Δηλαδή γιατι πρέπει να πιστεύω ο,τι μου λενε για τους αλλους? Ακόμα και αν δε σε ξέρω καλά, δε θα πιστέψω τις γνώμες οποιουδήποτε, θετικές ή αρνητικές, και απλα θα τις έχω στο πίσω μέρος του μυαλού. Τώρα οτι πήγε και είπε ξέρεις η τάδε σε γουστάρει κλπ οσο να ναι χαλάει τη δουλειά γιατι θέτει τέρμα στο παιχνίδι και στο μυστήριο. Αρα απο αυτό το περιστατικό με την ξαδέρφη πήρες ηδη το πρώτο δίδαγμα. Παμε τώρα στην κύρια ιστορία. Λες οτι μετά απο ένα έτος αρχίσατε να μιλάτε στο φβ. Τι λέγατε σ αυτές τις συζητήσεις? για πόσο καιρό μιλάγατε? ηταν συζητήσεις φλερτ ή τυπικές? Βρεθήκατε απο κοντά κάποια στιγμή για ραντεβού? Με την ξαδέρφη γνωρίζονταν? Και μιλήσανε πριν ξεκινήσετε να μιλάτε στο φβ εσεις ή μετά? Και τι εννοείς οτι μπορεί να σχετίζεται η κακή σχέση σου με τον εαυτό σου? Για απάντησε να σου πω μετά και τη γνώμη μου σαν λίγο μεγαλύτερος σου και με παρόμοια εμπειρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι έχετε δίκιο ...Εμείς ξεκινήσαμε να μιλάμε απο το ιντερνετ ένα χρόνο μετά απο τη στιγμή που τον πρωτοείδα ,όλο αυτο διάστημα όμως του μιλούσε η ξαδερφη μου μέσω φβ μόνο φιλικά υποτείθεται..αυτο σταμάτησε μετά το περιστατικό που σας είπα αλλα εμεις συνεχίσαμε για κανενα χρόνο περίπου εντελώς τυπικά και φιλικά χωρίς να μιλάμε απο κοντά ,καθώς κανείς δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να μιλήσει στον άλλον ..αυτό άλλαξε φέτος αφου ολο το περσινό καλοκαίρι μιλουσαμε σε πιο προσωπικό τονο ..το οποίο όμως σταματησε μόλις άρχισε η νεα χρονιά και επικεντρώθηκε στα μαθήματα του!Έτσι περίμενα αυτή τη στιγμή για να ξαναέρθουμε πιο κοντά αλλα δεν βλέπω διαφορά..Όσον αφορά τη σχέση μου με τον εαυτό μου,λέω μήπως τον απωθεί ασυνήδειτα η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η ηττοπάθεια μου ..σας ευχαριστώ παντως!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.