Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο αδελφός του πρώην


Είμαι 33 ετών και είχα ως τώρα κάποιες σημαντικές σχέσεις που όμως δεν συνεχίστηκαν. Στα φοιτητικά μου χρόνια είχα σοβαρή σχέση 3 χρόνια με τον Μ, αλλά χωρίσαμε από κάποιες ανωριμότητες και των δυο. Σήμερα υπάρχει μεταξύ μας μόνο μια τυπική κοινωνική επαφή επειδή ανήκουμε στον ίδιο κοινωνικό κύκλο. Δεν υπάρχει εχθρότητα ούτε κακία.

Εδώ και μερικούς μήνες βλέπω συχνά τον αδελφό του Μ, τον Γ, με τον οποίο παλιά είχαμε ιδωθεί 1-2 φορές επειδή έλειπε στο εξωτερικό. Τώρα έχει επιστρέψει, έχουμε πολλούς κοινούς γνωστούς και μάλιστα είμαστε και συνάδελφοι. Υπάρχει έντονη έλξη μεταξύ μας και μου έχει ζητήσει να βγούμε. Εγώ διστάζω, γιατί αν γίνει μεταξύ μας σχέση θα αισθάνομαι άβολα με τον αδελφό του. Ο Μ μένει ακόμα με τους γονείς του ενώ ο Γ μένει σε δικό του σπίτι.

Ν.

 
Δείχνει λεπτότητα από μέρους σου να σκέφτεσαι το προ δεκαετίας αγόρι σου, αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είσαι ελεύθερη, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και σαν πολιτισμένοι άνθρωποι μπορείτε να επιλύσετε τις άβολες καταστάσεις.

Βγες με τον Γ, αφού υπάρχει έντονη έλξη, και αν η κατάσταση πάει να εξελιχθεί, μπορείς να του πεις ειλικρινά πως νιώθεις άβολα λόγω του αδελφού του και να τον ρωτήσεις πώς αισθάνεται αυτός. Είτε αυτός είναι άνετος είτε έχει κάποιους δισταγμούς, καλό είναι να του προτείνεις να μην κοινοποιήσετε προς το παρόν πως βγαίνετε, μέχρι να δείτε αν αυτό θα κρατήσει. Είναι πιθανό να βγείτε 2-3 φορές και μετά να μην τα βρείτε…

Αν όντως αρχίσει να δημιουργείται σχέση, είναι καλό ο Μ να το μάθει από σας και όχι από κάποιον κοινό γνωστό, δεδομένου πως ανήκετε στον ίδιο κοινωνικό κύκλο. Ο πιο κατάλληλος να του μιλήσει είναι ο αδελφός του, ο οποίος μπορεί πολύ απλά να του πει πως έχει αρχίσει να βγαίνει μαζί σου και ελπίζει αυτό να μην τον πειράζει, μετά από τόσα χρόνια.  Ακόμη κι αν τον πειράζει, αυτό θα πρέπει τα δυο αδέλφια να το συζητήσουν μεταξύ τους, ακόμη και να διαφωνήσουν (αν και δε βλέπω το λόγο!).

Όταν γίνει αυτή η συζήτηση και εφόσον ο Μ δεν έχει πρόβλημα, θα ήταν σκόπιμο να πιείτε οι τρεις σας έναν καφέ ή να βρεθείτε με φίλους σε μια κοινωνική εκδήλωση, έτσι ώστε να σπάσει ο πάγος. Αν μάλιστα ο Μ έχει σύντροφο, γιατί να μη βρεθείτε μια φορά όλοι μαζί;

Αυτό θα ήταν καλό για αρχή. Στη συνέχεια η κατάσταση θα δείξει από μόνη της, αν θα συνεχίσεις με τον Γ, αν θα κάνετε όλοι μαζί παρέα ή όχι κτλ. Πάντως δεν θα υπάρχουν μυστικά και ψέματα. Αν τελικά η σχέση με τον Γ σταθεροποιηθεί και φτάσετε να βλέπεστε με τον Μ τακτικά, κάποια στιγμή μπορείς να του πεις για τους δισταγμούς σου και να συζητήσετε φιλικά για το πώς νιώθετε με την τωρινή κατάσταση. Βασικό είναι να μη μιλήσεις με λεπτομέρειες στον έναν αδελφό για τη σχέση σου με τον άλλον και να εκφράζεσαι όμορφα αλλά χωρίς υπερβολές, κρίσεις και συγκρίσεις.

6 σχόλια:

  1. Για ποιους λόγους είχες χωρίσει τοτε με τον Μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "χωρίσαμε από κάποιες ανωριμότητε και των δυο"
      ...όπως συμβαίνιε κατά κανόνα στις σχέσεις μεταξύ πολύ νέων παιδιών

      Διαγραφή
    2. Ναι, απλα εννοώ αν η φίλη παρακολουθεί, να γράψει συγκεκριμένα τι συνέβη.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συγγνώμη, έβαλα σχόλια σε λάθος ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.