Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Bachelor party!


Είμαι 36 ετών. Πριν 4 μήνες γνώρισα τον Ν, 40 ετών, συνάδελφό μου, ο οποίος ζει στην επαρχία και είχε μόλις χωρίσει από μακροχρόνια συμβίωση τις παραμονές του γάμου του, όπως είπε.

Αρχικά η σχέση μας ήταν πολύ θερμή και από τις δυο πλευρές και φαινόταν να ξεκινά κάτι ουσιαστικό. Ερχόταν συχνά στην Αθήνα να με επισκεφτεί, αλλά δεν με είχε καλέσει ποτέ στην πόλη του για να μη δημιουργούνται σχόλια. Ωστόσο εγώ δεν επένδυσα ακόμη, γιατί έχω εμπειρία από σχέσεις και δεν ενθουσιάζομαι.  

Σιγά-σιγά όμως η σχέση από πλευράς του χαλάρωσε. Εκείνος προφασιζόταν με αόριστο τρόπο πότε επαγγελματικά προβλήματα και πότε προβλήματα των γονέων του (ζουν σε χωριό δίπλα στην πόλη του) για να μην επικοινωνούμε συχνά. Ερχόταν πολύ πιο αραιά να με δει, αλλά όταν γινόταν αυτό ο Ν ήταν όπως πάντα πολύ θερμός μαζί μου και περνούσαμε πολύ όμορφα. Απέδωσα τη χαλάρωση της σχέσης μας σε σκαμπανεβάσματα μετά το χωρισμό και επίσης πίστεψα τα προβλήματα που προφασιζόταν.

Μέχρι που έμαθα (τυχαία από κοινή μας συνάδελφο) πως ο Ν τα έχει ξαναβρεί με την αρραβωνιαστικιά του, εκείνη επέστρεψε στο σπίτι του και προγραμματίζουν το γάμο τους. Το γεγονός είναι γνωστό στον επαγγελματικό του χώρο εδώ και 1 μήνα.

Με εξαπάτησε, είμαι θυμωμένη μαζί του και ξέρω πως κι εγώ φάνηκα αρκετά αφελής. Σκοπεύω να διακόψω αμέσως τη σχέση και θα ήθελα να ξέρω ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος.
Κ.

Φαίνεσαι συνειδητοποιημένη, είναι καλό που δεν έκανες όνειρα πριν η σχέση χρονίσει και αποδείξει την αξία της και χαίρομαι που σκοπεύεις να διακόψεις άμεσα.

Τα σημεία στα οποία φάνηκες αφελής είναι:

·         Τα έφτιαξες με φρεσκοχωρισμένο. Όπως έχω πολλές φορές τονίσει, οι φρεσκοχωρισμένοι δεν συνδέονται συνήθως από απόλυτη επιλογή με το νέο σύντροφο αλλά από ανάγκη (μοναξιά, πείσμα, επιβεβαίωση, εκδίκηση κτλ), δεν έχουν ακόμη ισορροπήσει ψυχολογικά, δεν έχουν ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση, οπότε δεν εκτιμούν το νέο σύντροφο όσο του αξίζει. Επιπλέον υπάρχει αρκετή πιθανότητα να τα ξαναβρούν με τον παλιό σύντροφο.

·         Δέχτηκες να σε έχει «κρυφή». Αυτό σημαίνει πως ή το άτομο σου έκρυβε κάτι από τη ζωή του ή σε ήθελε μόνο για casual sex ή διαθέτει πολύ ισχυρά επαρχιακά στερεότυπα. Και οι τρεις πιθανότητες είναι πολύ αρνητικές και έπρεπε να είχες ξεκαθαρίσει το θέμα μαζί του.

·         Όταν τη σχέση εμποδίζουν διάφορα άσχετα «προβλήματα» καλό είναι να είμαστε καχύποπτοι. Αν κάποιος εκτιμά το σύντροφό του, συζητά μαζί του καθαρά  τα προβλήματα  και ζητά συμπαράσταση ή τουλάχιστον υπομονή.

·         Όταν το ένα μέλος της σχέσης χαλαρώνει, ο άλλος πρέπει να είναι καχύποπτος και να ρωτά ευθέως.

Είναι καλό που δε φαίνεται να επένδυσες ακόμη μετά από τόσο μικρό διάστημα σχέσης και μάλιστα από απόσταση. Αρχικά πρέπει να βεβαιωθείς για την αλήθεια των λόγων της συναδέλφου.  Κράτα πάντα και μια επιφύλαξη σε ό,τι ακούς… Πάντως τα λεγόμενά της συνδυάζονται θαυμάσια με την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί μεταξύ σας τον τελευταίο καιρό. Ο κύριος σε εξαπάτησε. Ωστόσο, προφανώς  του αρέσεις και σκόπευε να σε… αξιοποιήσει, μέχρι τουλάχιστον να ντυθεί γαμπρός.

Ο χωρισμός τώρα, εξαρτάται από το τι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα και να μην αφήσεις πίσω σου «μισοτελειωμένες υποθέσεις»:

·         Του λες καθαρά τι έμαθες και από ποιον. Δεν χωρούν αοριστίες και διακριτικότητες σε τέτοιες καταστάσεις, οπότε αναγκαστικά θα αποκαλύψεις την κοπέλα που σε πληροφόρησε. Δεν χρειάζεται άλλωστε και πολύ μυαλό για να καταλάβει ο Ν πως το θέμα διέρρευσε από το συναδελφικό σας χώρο. Του εκφράζεις ανοιχτά το θυμό σου και την άποψή σου γι’ αυτόν και διακόπτεις. Αυτό μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή κατά πρόσωπο, όπως νιώθεις καλύτερα.

·         Εξαφανίζεσαι. Αν σε ψάξει, του δηλώνεις πως διακόπτεις και δεν θα του εξηγήσεις γιατί. Ας έχει μυαλό να καταλάβει…

Είναι λογικό να νιώθεις εξαπατημένη. Τι διδάχτηκες όμως από αυτή την ιστορία; Είναι καλό να κάνεις μια ενδοσκόπηση, να αρχειοθετήσεις την ιστορία και να χρησιμοποιήσεις την εμπειρία σου για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.