Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Φιλία μετά από casual sex;

Πριν ένα χρόνο γνώρισα ένα παιδί, στο facebook. Ξεκινήσαμε να μιλάμε στην αρχή για πλάκα, αργότερα όμως τα πράγματα γίνανε πιο σοβαρά με αποτέλεσμα από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε να κοιμηθούμε μαζί. Να σας πω ότι εγώ είμαι παντρεμένη με παιδιά και εκείνος είναι μικρότερός μου. Κοιμηθήκαμε μαζί μία και μοναδική φορά. Όσο εγώ επέμενα να ξαναβρεθούμε, εκείνος δεν ήθελε. Όπως καταλαβαίνετε αισθάνθηκα χρησιμοποιημένη.

Μέσα σ' αυτό το χρόνο κρατήσαμε επαφή. Στην αρχή ήμουν ερωτευμένη μαζί του, κάτι που είχε καταλάβει. Όσο περνούσε όμως ο καιρός αυτόν τον άνθρωπο τον αγάπησα ως άνθρωπο πρώτα απ' όλα. Τώρα μιλάμε αρκετά συχνά και πραγματικά θα ήθελα να υπάρχει στη ζωή μου ως φίλος. Εσείς πιστεύετε ότι αυτό θα ήταν εφικτό; Θα μπορούσαμε μετά από τη μια και μοναδική νύχτα που περάσαμε μαζί να γίνουμε δυο καλοί φίλοι; Να σας πω ότι μου έχει δηλώσει και εκείνος ότι με θεωρεί φίλη του.

Β

Δεν θα ασχοληθώ με το θέμα του κατά πόσο σε καλύπτει ο γάμος σου, γιατί αυτό δεν μου το ρωτάς, αν και κατά τη γνώμη μου αυτό θα έπρεπε κυρίως να σε απασχολεί. Ούτε θα ασχοληθώ με την εξιδανίκευση που αναπτύσσεται στις ηλεκτρονικές σχέσεις και κάνει κάποιους ανθρώπους να δρουν παρορμητικά και μετά να θεωρούν πως … χρησιμοποιήθηκαν. Χαίρομαι που ξεπέρασες αυτό το συναίσθημα, γιατί ό,τι έκανες το έκανες με τη θέλησή σου και για την ευχαρίστησή σου, είσαι ενήλικη γυναίκα και δεν σε πίεσε κανείς. Αν τον ερωτεύτηκες και περίμενες τη δημιουργίας σχέσης, ήταν αφέλειά σου. Αν το δεις με όρους «χρησιμοποίησης», δεν βλέπω γιατί εσύ να νιώθεις περισσότερο χρησιμοποιημένη απ’ ότι αυτός.

Φτάνουμε στο συγκεκριμένο θέμα που με ρωτάς. Μετά από μια σεξουαλική επαφή και δική σου ερωτική κατάσταση (τα δικά του συναισθήματα δεν μπορώ να τα ξέρω), διατηρήσατε επαφή και αναπτύχθηκε από μέρους σου μια ανθρώπινη σχέση. Εκείνος όμως πώς βλέπει τα πράγματα; Τι συναισθήματα και τι διάθεση έχει εκφράσει; Λέει ότι σε θεωρεί φίλη. Πιστεύεις πως είναι ειλικρινής; Ζείτε στην ίδια πόλη; Τι θα σημαίνει η φιλία σας; Μια ηλεκτρονική επικοινωνία ή συναντήσεις κατά πρόσωπο;

Πιστεύω πως φιλία μπορεί να αναπτυχθεί μετά από οποιαδήποτε ερωτική σχέση, αν περάσει καιρός. Προϋποθέσεις είναι να έχουν και οι δυο την ίδια ειλικρινή και καθαρά εκφρασμένη επιθυμία και να μην έχει κάποιος από τους δυο άλλους στόχους. Πχ. αν εσύ έχεις υποσυνείδητα στόχο να κάνετε τελικά σχέση ή εκείνος έχει στόχο να ξαναβρεθείτε μερικές φορές σεξουαλικά, τότε η φιλία είναι απλώς πρόσχημα.

Ρώτησε λοιπόν τον εαυτό συ τι θέλεις έντιμα και ειλικρινά, πες του το και ρώτησε τα δικά του συναισθήματα και επιθυμίες, άλλη μια φορά. Αν συμφωνήσετε συνεχίστε, πάντα με μια επιφύλαξη, γιατί στην ουσία η επικοινωνία σας παραμένει ηλεκτρονική και δεν τον γνωρίζεις στην πραγματική  ζωή . Και αν δεις κάπου να ξεφεύγετε από την αρχική σας συμφωνία, ΦΥΓΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.