Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εφηβικές ανωριμότητες

Είμαι 18 χρονών και η ιστορία μου έχει να κάνει με μια κοπέλα 17 χρονών με την οποία κάναμε κάτι 1 χρόνο τώρα και τυπικά είχαμε σχέση 7 μήνες. Η γνωριμία μας άρχισε λίγες βδομάδες μετά τον χωρισμό της με ένα άλλο παιδί, αφού πέρασαν 5 μήνες αβεβαιότητας από μέρους της.

Τους πρώτους μήνες σχέσης ήμασταν μια χαρά σαν κλασσικό ερωτευμένο εφηβικό ζευγάρι. Μετά από λίγο καιρό άρχισαν τα προβλήματα και οι τσακωμοί που η ένταση τους ανέβαινε σταδιακά. Είναι άτομο νευρικό, κυκλοθυμικό, βαριέται εύκολα, δύσκολα εκφράζεται και μετά συνήθως ξεσπά.

Κάναμε συζήτηση να διορθώσει ο καθένας κάποια πράγματα και κάπως βελτιωθήκαμε. Ώσπου φτάσαμε ξαφνικά μια μέρα χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι να μου πει να τελειώσουμε γιατί βαρέθηκε και κουράστηκε από τη σχέση και θέλει ελευθερία. Εγώ προσπάθησα να βρω κάποια συμβιβαστική λύση και της πρότεινα αν θέλει να κάνουμε κάποιο διάλλειμα, αλλά δεν δέχτηκε.

Μετά τον χωρισμό αυτό μιλούσαμε κάθε μέρα σχεδόν όλη μέρα και κάναμε κάποια πράγματα ξανά αλλά ήταν όλα πολύ πιο χαλαρά, ούτε δεσμεύσεις ούτε τίποτα. Ώσπου ξαφνικά μου πε ότι δεν θέλει να ξαναγίνει τίποτα, θέλει να μιλάμε πολύ λίγο γιατί θα καταλήξει σε σχέση και δεν το θέλει αυτό. Μου ζήτησε να μην της ξαναμιλήσω ερωτικά και να μην ξανακάνουμε κάτι τώρα και αν το μετανιώσει στο μέλλον θα μου το δείξει και θα μου το πει.

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει από όλο αυτό; Εγώ θέλω να ξαναείμαστε μαζί και είμαι πρόθυμος να κάνω ότι χρειαστεί για αυτό, ποια πρέπει να είναι η στάση μου;

Π

Όπως έχω πει πολλές φορές, οι σχέσεις είναι σαν το γινόμενο: όταν ο ένας όρος είναι μηδέν, τότε και το αποτέλεσμα του γινομένου είναι μηδέν.

Δυστυχώς για σένα, η σχέση σας από πλευράς της κοπέλας τέλειωσε, ενώ εσύ ακόμη τη θέλεις. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις σχέσεις. Είναι πολύ σπάνιο να έχουν και οι δυο την επιθυμία να χωρίσουν την ίδια περίοδο. Συνήθως ο ένας αποχωρεί πρώτος και ο άλλος μένει παραπονούμενος.

Εξάλλου νομίζω πως εκείνη ήταν εξαρχής διστακτική και, εκτός από μια μικρή περίοδο στην αρχή της σχέσης σας, στη συνέχεια ήταν παραπονούμενη, βαριεστημένη και νευρική. Από την άλλη μεριά φαίνεται να έκανες εσύ όλα τα  βήματα για να βελτιωθείτε. Αυτό σημαίνει πως εκείνη μάλλον ποτέ δεν είδε τη σχέση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή πιθανώς δεν ταιριάζατε σαν προσωπικότητες.

Χωρίσατε και εσύ εξακολούθησες να επιδιώκεις στην ουσία να τα ξαναβρείτε. Εκείνη στην περίπτωση αυτή φάνηκε έντιμη: δήλωσε πως δεν θέλει σχέση και έτσι όπως πηγαίνατε ήταν πιθανό να βρεθείτε ξανά μπλεγμένοι, οπότε ελαχιστοποίησε τις επαφές. Αν θελήσει στο μέλλον θα κάνει εκείνη κίνηση, αλλά βέβαια δεν θα καθίσεις να την περιμένεις, οπότε το πιθανότερο είναι να μη σε βρει διαθέσιμο.

Το συμπέρασμα είναι πως άδικα παιδεύεσαι. Ό,τι κι αν κάνεις, εκείνη έχει δηλώσει και δείξει πως δεν θέλει σχέση μαζί σου και δεν βοηθά να την «παρακαλάς». Απομακρύνσου, βρες νέα ενδιαφέροντα και παρέες και κράτα μαζί της μόνο μια τυπική φιλική επαφή.  Σίγουρα αξίζεις να είσαι με ένα κορίτσι που θα εκτιμά αυτά που της προσφέρεις και θα σου τα ανταποδίδει χωρίς πίεση.

2 σχόλια:

  1. Οι φρεσκοχωρισμμένες κοπέλες είναι μόνο για friends with benefits γιατι η ψυχή τους είναι αλλου. Δεν είναι για αγάπες και λουλούδια. Τι να κάνεις? Να κόψεις κάθε επαφή και να σταματήσεις να γίνεσαι κι αλλο δεδομένος. Και φυσικά μην μπλέκεις με φρεσκοωρισμένες. Αυτα που λες οτι βαριέται εύκολα, είναι κυκλοθυμική κλπ είναι δικαιολογίες. Μια χαρά τα είχε με τον πρωήν της, αν είναι ακόμα πρώην. Δικαιολογείσαι βέβαια λόγω νεαρού της ηλικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bέβαια, πολλά δικαιολογούνται από το νεαρό της ηλικίας...
    Μακάρι οι ανωριμότητες να περιορίζονταν μόνο στην εφηβεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.